Перейти до основного вмісту

Медово-гірчичний маринад для курки

Медово-гірчичний маринад для курки
30 хв.
4 персони

Маринад для курки з медом і гірчицею надає простому курчаті набагато більше, ніж чудовий гострий смак! Приготування займе всього кілька хвилин, і ви вже на шляху до ніжного та соковитого маринованого курчати з м'яким, але сміливим відтінком, солодким та пікантним для ваших смакових рецепторів! Цей чудовий гострий маринад перетворює звичайну курку на справжні ласощі будь-якого вечора тижня.

Необхідні інгредієнти
Гомілка
Мед
Мед
Гірчиця
Гірчиця
Оливкова олія
Оливкова олія
Яблучний оцет
Яблучний оцет
Часник
Часник
Сушена паприка
Сушена паприка
Сіль та спеції
Сіль та спеції

Рецепт маринаду для курки з медово-гірчичним соусом

Мед та гірчиця – класичне поєднання смаків для того, щоб курка в рукаві з медом вийшла соковитою. Маринад для курки з гірчицею з солодким і пряним смаком – це чудова альтернатива старій простій курці!

Крім того, маринад робить курку дуже ніжною та зберігає її неймовірно вологою у процесі приготування. Це чудовий спосіб приготувати курячу грудку, яка в результаті часто стає м’якою та дуже смачною.

Інгредієнти, які вам знадобляться

Вам знадобиться рукав для запікання, пластиковий пакет із застібкою-блискавкою або пакет для заморожування, щоб маринувати курку. Це допомагає маринаду прилипати до курки та дає найкращі результати. На додаток вам знадобляться такі основні продукти з комори.

  1. Бджолиний мед. Сімейний улюбленець для приготування маринадів на будь-який смак. Мед – ідеальний інгредієнт для основ маринаду.
     
  2. Гірчиця. Використовуйте вашу улюблену марку діжонської гірчиці.
     
  3. Оливкова олія. Використовуйте оливкову олію першого холодного віджиму, щоб додати знайомий аромат та красиво покрити курку.
     
  4. Яблучний оцет. Хоча це може бути додатковим доповненням, він дійсно додає страві родзинки.
     
  5. Паприка. Можна використовувати звичайну чи копчену паприку майже для всіх м’ясних страв. Перець паприка є ще одним необов’язковим інгредієнтом. Курка з медом і гірчицею не стане надто гострою, але ця спеція підкреслить смак медової гірчиці.
     
  6. Часниковий порошок або подрібнений часник. Це відмінна ароматна добавка з глибоким смаком, що робить цей маринад винятковим.
     
  7. Сіль та перець. Правильна кількість приправи підкреслить смак ваших інгредієнтів.

Як зробити маринад для курки

Маринад для курки з медом готується буквально за 5 хвилин.

  1. У невеликій мисці змішайте мед, діжонську гірчицю, оливкову олію, яблучний оцет, паприку, перець, часниковий порошок або подрібнений часник, сіль та перець до отримання однорідної маси.
     
  2. Перекладіть курку та маринад у пластиковий пакет для зберігання або пакет для заморожування. Видавіть зайве повітря, надійно запечатавши пакет.
     
  3. Втирайте маринад у курку, розмазуючи маринад по всьому пакету. Продовжуйте, доки курка не буде рівномірно покрита.
     
  4. Маринувати в холодильнику не менше ніж 4 години.

Порада професіонала: якщо ви збираєтеся смажити на грилі курячі грудки цілком, найкраще приплюснути їх для швидкого та рівномірного приготування. Помістіть курячі грудки між двома листами поліетиленової плівки, потім відбийте молотком для розм’якшення м’яса. Почніть з центру курячої грудки та рухайтеся до країв.

Курка повинна маринуватись не менше ніж 15-20 хвилин перед приготуванням. Чим довше ви залишите курку маринуватися, тим смачнішою вона буде!