Пиріг на кефірі з куркою

Ніжний та водночас ситний заливний пиріг з куркою на кефірі стане чудовим сніданком, перекусом впродовж дня чи цікавою стравою для святкового частування. Рецепт простий, не вимагає багато часу чи кулінарних вмінь, а результат порадує смаком.

Що потрібно
Як готувати
Кефір
Борошно
Яйця
Сода
Сіль та спеції
Морква
Цибуля
Тертий сир

Які продукти необхідні для пирога

Щоб заливний пиріг з куркою вийшов якнайкраще, варто дотримуватись пропорцій інгредієнтів. Для тіста знадобиться:

  •           кефір – 400 г;
  •           борошно – 150 г пшеничного + 100 г цільнозернового або вівсяного;
  •           яйця – 3 шт;
  •           сода – 1 ч. л;
  •           сіль – чайну ложку.

Для начинки треба підготувати:

  •           300 г курячої груднини;
  •           2 середні морквини;
  •           пучок зеленої цибулі;
  •           твердий сир – 100 г.

Сіль, перець та рослинна олія для смаження додаються апріорі. Також знадобиться кунжут для декору на верх тіста.

Особливості начинки

Для соковитості в начинку треба додати багато цибулі. Але спочатку необхідно добре промити грудинку, обсушити, порізати невеликим кубиками, приправити сіллю, перцем на смак, влити на пательню трохи рослинної олії та на повільному вогні обсмажувати м’ясо до напівготовності.

Потім:

  •         забрати курку з пательні;
  •         почистити моркву, натерти на великій тертушці;
  •         кинути на пательню, де обсмажувалось м’ясо, і посмажити на повільному вогні до м’якості.

Цибулю нарізати дрібно, сир натерти. У м’ясо додати цибулю, перемішати та розділити навпіл. В одну половину додати моркву, в іншу – сир. Можливий варіант з попереднім відварюванням курки, замість обсмажування.

Приготування тіста для пирога

Від якості тіста залежить, яким вийде пиріг на кефірі з куркою, тому до його приготування треба поставитись дуже відповідально. Алгоритм дій наступний:

  •           у миску влити весь кефір;
  •           додати 0.75 чайної ложки соди, розмішати ложкою, щоб сода вступила в реакцію з кисломолочною рідиною;
  •           в окремій посудині збити трохи яйця, щоб стали однорідними, та влити в кефір;
  •           посолити;
  •           додати обидва види борошна;

Вінчиком добре розмішати всі інгредієнти до отримання однорідної маси. Густина тіста має бути, як на панкейки. Можна обрати лише борошно одного виду, але подвійне поєднання зробить структуру тіста більш пухкою та смачнішою.

Формування пирога

Щоб заливний пиріг з куркою і сиром вийшов шаруватим та мав кращий вигляд на зрізі, варто зробити його двошаровим. Для цього треба:

  •           розділити тісто на три рівні частини;
  •           взяти металеву або силіконову форму для випічки, краще круглої форми з високими бортами;
  •           змастити форму олією або застелити пергаментом, щоб краї виступали за форму;
  •           вилити третину тіста, рівномірно розподілити;
  •           викласти курячо-морквяну начинку, розділити рівно;
  •           залити наступною третиною тіста, розрівняти;
  •           викласти шар з курки та сиру;
  •           залити зверху залишком тіста та присипати для краси кунжутом.

Ставити пиріг з куркою на кефірі треба в попередньо розігріту духову шафу, виставити температуру 1800 і випікати впродовж 40-45 хв. Якщо для випікання використовується мультиварка з режимом «Випічка», процес приготування може тривати 1 годину.

Вживати страву можна в гарячому та холодному вигляді. Якщо зробити овочевий салат, пиріг стане чудовим обідом.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту