Перейти до основного вмісту

Курячий паштет рецепт

Курячий паштет рецепт
40 хв.
4 персони

Хочеться смачного і поживного перекусу, закуски чи бутерброда? Чудовим варіантом стане паштет з курки, а точніше з курячої печінки. Він може стати окремою стравою, як приміром, заливне із філе курки. Така страва буде не тільки смачною, а надзвичайно корисною. По-перше, куряча печінка дуже ніжна і м'яка, вона не має прожилок. По-друге, вона збагачена залізом, фолієвою кислотою, різними вітамінами та мінералами. У ній присутні незамінні жирні кислоти та білки. Медики рекомендують споживати курячу печінку для підняття гемоглобіну та для боротьби з дефіцитом вітаміну В12.

Необхідні інгредієнти
Печінка

1 кг.

Морква
Морква

2 шт.

Цибуля
Цибуля

2-3 шт.

Вершкове масло
Вершкове масло

100 г.

Цукор
Цукор

1 ч.л.

Оливкова олія
Оливкова олія
Вода
Вода

½ склянки

Молоко
Молоко

150 мл.

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Переваги курячого паштету, рецепт

Закуска у вигляді курячого паштету має свої переваги: вона може тривалий час зберігатися у холодильнику і не втрачати своїх смакових якостей. Якщо ви не любите свинячу або яловичу печінку, тоді обирайте курячу – смачний курячий паштет, рецепт ми підкажемо. Куряча печінка не тільки смачна, але і дешевша, приміром, за індичу. Намазка стане ніжною, якщо додати трішки вершкового крем-сиру, масла чи сметани. Для приготування використовуйте тільки свіжу охолоджену печінку, закуска із розмороженої печінки не матиме ніжної однорідної кремової текстури. Якщо хочете гострого пікантного смаку, додавайте часник.

Готуємо за наступними кроками

  1. Спочатку беремо цибулю і моркву, очищуємо від шкірки. Ріжемо цибулю півкільцями, моркву натираємо на терці. Візьміть до уваги, що буде достатньо в якості спецій солі та перцю, але можна додати чебрець, розмарин чи прованські трави.
  2. Смажимо на пательні цибулю до напівпрозорості, додаємо моркву, цукор, воду, обсмажуємо до готовності.
  3. На іншій сковорідці обсмажуємо печінку 5-7 хв, солимо, перчимо, вливаємо молоко. Додаємо вершкове масло, перемішуємо, додаємо цибулю з морквою і протушуємо.
  4. Усю масу перебиваємо блендером і викладаємо на тарілку.

Рецепти паштету з курячої печінки мають масу варіантів: можна добавляти і сушені гриби, і варене яйце. Головне, щоб печінка була свіжа і без зелених плям. Коли пошкоджується жовчний міхур, тоді печінка набуває гіркого смаку, страва відповідно буде мати неприємний присмак.

Універсальна закуска

Усі страви з курятини – суп, відбивні, запечені стегенця, залівне з курки, паштет вважаються дієтичними. Вони ідеально підійдуть на святковий стіл і на щодень. Паштет можна намазати на тости, виклавши зверху кружечки огірка та помідора. Виглядатимуть красиво і матимуть неперевершений смак. Будуть гарно смакувати на сніданок. Підійдуть до томатного соку.