Курячий паштет рецепт

Хочеться смачного і поживного перекусу, закуски чи бутерброда? Чудовим варіантом стане паштет з курки, а точніше з курячої печінки. Він може стати окремою стравою, як приміром, заливне із філе курки. Така страва буде не тільки смачною, а надзвичайно корисною. По-перше, куряча печінка дуже ніжна і м'яка, вона не має прожилок. По-друге, вона збагачена залізом, фолієвою кислотою, різними вітамінами та мінералами. У ній присутні незамінні жирні кислоти та білки. Медики рекомендують споживати курячу печінку для підняття гемоглобіну та для боротьби з дефіцитом вітаміну В12.

Що потрібно
Як готувати
Морква
Цибуля
Вершкове масло
Оливкова олія
Вода
Молоко
Цукор
Сіль та спеції

Переваги курячого паштету, рецепт

Закуска у вигляді курячого паштету має свої переваги: вона може тривалий час зберігатися у холодильнику і не втрачати своїх смакових якостей. Якщо ви не любите свинячу або яловичу печінку, тоді обирайте курячу – смачний курячий паштет, рецепт ми підкажемо. Куряча печінка не тільки смачна, але і дешевша, приміром, за індичу. Намазка стане ніжною, якщо додати трішки вершкового крем-сиру, масла чи сметани. Для приготування використовуйте тільки свіжу охолоджену печінку, закуска із розмороженої печінки не матиме ніжної однорідної кремової текстури. Якщо хочете гострого пікантного смаку, додавайте часник.

Класичний рецепт з морквою

Для приготування страви необхідні наступні інгредієнти:

  •           куряча печінка – 1 кг;
  •           морква – 2 шт;
  •           цибуля – 2-3 шт;
  •           вершкове масло – 100г;
  •           рослинна олія;
  •           вода – ½ склянки;
  •           молоко – 150 мл;
  •           цукор – 1 ч.л.;
  •           сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Якщо вам не смакуватиме така закуска, спробуйте приготувати паштет з курячого філе, рецепт його теж простий, готується на основі філе.

Готуємо за наступними кроками.

Спочатку беремо цибулю і моркву, очищуємо від шкірки. Ріжемо цибулю півкільцями, моркву натираємо на терці.

Візьміть до уваги, що буде достатньо в якості спецій солі та перцю, але можна додати чебрець, розмарин чи прованські трави.

Печінковий паштет – швидко і зручно готувати

Наступні дії будуть такими.

  1.         Смажимо на пательні цибулю до напівпрозорості, додаємо моркву, цукор, воду, обсмажуємо до готовності.
  2.         На іншій сковорідці обсмажуємо печінку 5-7 хв, солимо, перчимо, вливаємо молоко. Додаємо вершкове масло, перемішуємо, додаємо цибулю з морквою і протушуємо.
  3.         Усю масу перебиваємо блендером і викладаємо на тарілку.

Рецепти паштету з курячої печінки мають масу варіантів: можна добавляти і сушені гриби, і варене яйце. Головне, щоб печінка була свіжа і без зелених плям. Коли пошкоджується жовчний міхур, тоді печінка набуває гіркого смаку, страва відповідно буде мати неприємний присмак.

Універсальна закуска

Усі страви з курятини – суп, відбивні, запечені стегенця, залівне з курки, паштет вважаються дієтичними. Вони ідеально підійдуть на святковий стіл і на щодень. Паштет можна намазати на тости, виклавши зверху кружечки огірка та помідора. Виглядатимуть красиво і матимуть неперевершений смак. Будуть гарно смакувати на сніданок. Підійдуть до томатного соку.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту