Курячі ніжки під вершковим соусом

Курячому м'ясу віддають перевагу через його дієтичність, ніжний смак, легкий і швидкий спосіб приготування. Страва приготована із курячого філе, бедра, крилець буде мати не тільки неперевершений смак, а й святковий вигляд. Сьогодні поговоримо про те, як приготувати курячі гомілки, рецепт страви простий і не займе багато вашого часу. Курячі гомілки від «Знатної курки» не містять антибіотиків, гормонів росту, відповідають усім санітарним нормам. Тому додайте у свій раціон куряче м'ясо – це будуть смачні, поживні і здорові страви.

Що потрібно
Як готувати
Цибуля
Часник
Вершки
Оливкова олія
Сіль та спеції
Чебрець

Особливості приготування курячих ніжок під вершковим соусом

На курячих гомілках м’ясо м’яке та нежирне. Найчастіше їх запікають у духовці або смажать на пательні, але доволі часто обирають тушені курячі гомілки, рецепт їх приготування можна зімпровізувати – страва у будь-якому випадку вийде смачною. Можна спробувати об’єднати два підходи до приготування гомілок: так страва буде не просто ніжною, а просто танутиме в роті.

Спочатку треба підсмажити гомілки на розігрітій пательні до золотавої скоринки. А далі запікати у духовці під пікантним і разом з тим ніжним вершковим соусом. Пікантності страві додасть чебрець, цибуля та часник. Вершки краще обирати із жирністю 33%, але можна вибрати і менший відсоток, треба тоді врахувати, що соус вийде більш рідким.

Гомілки, запечені у вершковому соусі

Щоб почати приготування, необхідно зняти шкіру із гомілки – так вдасть підсмажити не саму шкірку, а м’ясо. Так можна знизити жирність страви. Зараз у продажі легко знайти вже очищені від шкіри гомілки, але це можна зробити власноруч вдома.

Тож починаймо приготування: курячі ніжки, рецепти яких прості і покрокові, будуть ніжною і смачною стравою до вашої вечері.

Для приготування страви необхідно взяти наступні інгредієнти:

  • гомілки – 6 шт;

  • цибуля – 2 шт;

  • чебрець – 2 гілочки;

  • часник – 2 зубчика;

  • вершки 33% – 250 мл;

  • рослинна олія – 3 ст л;

  • сіль та перець за смаком.

Щоб смак приготованих гомілок розкрився повністю, слід дотримуватися деяких рекомендацій.

Спосіб приготування курячих ніжок під вершковим соусом

 Куряча гомілка, рецепт покроковий розміщений нижче.

  1. Приготуйте усі необхідні інгредієнти.

  2. Гомілки посоліть, поперчіть. Розігрійте пательню. На 1 ст л олії підсмажте гомілки з обох боків до золотавої скоринки. Процес займе близько 5 хвилин. Підсмажені ніжки перекладіть у форму для запікання.

  3. Цибулю поріжте невеликими кубиками і теж підсмажте на олії. 2 розчавлені зубчики часнику додайте до цибулі, і доведіть овочі до готовності на середньому вогні. Додайте солі та перцю за смаком.

  4. Цибулю та часник викладіть поверх курки у форму. Додайте 2 гілочки чебрецю, влийте 250 мл вершків, посоліть.

Далі буде запікання.

Завершальний етап курячих ніжок під вершковим соусом

Розігрійте духовку до 180 градусів. Запікайте гомілки протягом 45 хвилин. Діставайте готову страву і смакуйте.

Курячі ніжки підійдуть до будь-якого гарніру: картоплі, рису, макаронів, сочевиці, квасолі, тушкованої капусти. Стануть простим нехитрим варіантом ситної вечері.

За цим рецептом можна готувати і будь-які інші частини курки – смак буде ніжним, а аромат заповнить всю кухню.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту