Перейти до основного вмісту

Курячі ніжки під вершковим соусом

Курячі ніжки під вершковим соусом
41 хв.
3 персони

Курячому м'ясу віддають перевагу через його дієтичність, ніжний смак, легкий і швидкий спосіб приготування. Страва приготована із курячого філе, бедра, крилець буде мати не тільки неперевершений смак, а й святковий вигляд. Сьогодні поговоримо про те, як приготувати курячі гомілки, рецепт страви простий і не займе багато вашого часу. Курячі гомілки від «Знатної курки» не містять антибіотиків, гормонів росту, відповідають усім санітарним нормам. Тому додайте у свій раціон куряче м'ясо – це будуть смачні, поживні і здорові страви.

Необхідні інгредієнти
Гомілка

6 шт.

Цибуля
Цибуля

2 шт.

Часник
Часник

2 зубчика

Вершки
Вершки

33% – 250 мл

Оливкова олія
Оливкова олія

3 ст. л.

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Чебрець
Чебрець

2 гілочки

Особливості приготування курячих ніжок під вершковим соусом

На курячих гомілках м’ясо м’яке та нежирне. Найчастіше їх запікають у духовці або смажать на пательні, але доволі часто обирають тушені курячі гомілки, рецепт їх приготування можна зімпровізувати – страва у будь-якому випадку вийде смачною. Можна спробувати об’єднати два підходи до приготування гомілок: так страва буде не просто ніжною, а просто танутиме в роті.

Спочатку треба підсмажити гомілки на розігрітій пательні до золотавої скоринки. А далі запікати у духовці під пікантним і разом з тим ніжним вершковим соусом. Пікантності страві додасть чебрець, цибуля та часник. Вершки краще обирати із жирністю 33%, але можна вибрати і менший відсоток, треба тоді врахувати, що соус вийде більш рідким.

Гомілки, запечені у вершковому соусі

Щоб почати приготування, необхідно зняти шкіру із гомілки – так вдасть підсмажити не саму шкірку, а м’ясо. Так можна знизити жирність страви. Зараз у продажі легко знайти вже очищені від шкіри гомілки, але це можна зробити власноруч вдома.

Тож починаймо приготування: курячі ніжки, рецепти яких прості і покрокові, будуть ніжною і смачною стравою до вашої вечері.

Спосіб приготування курячих ніжок під вершковим соусом

Куряча гомілка, рецепт покроковий розміщений нижче.

Приготуйте усі необхідні інгредієнти.

  1. Гомілки посоліть, поперчіть. Розігрійте пательню. На 1 ст л олії підсмажте гомілки з обох боків до золотавої скоринки. Процес займе близько 5 хвилин. Підсмажені ніжки перекладіть у форму для запікання.
  2. Цибулю поріжте невеликими кубиками і теж підсмажте на олії. 2 розчавлені зубчики часнику додайте до цибулі, і доведіть овочі до готовності на середньому вогні. Додайте солі та перцю за смаком.
  3. Цибулю та часник викладіть поверх курки у форму. Додайте 2 гілочки чебрецю, влийте 250 мл вершків, посоліть.

Далі буде запікання.

Завершальний етап курячих ніжок під вершковим соусом

Розігрійте духовку до 180 градусів. Запікайте гомілки протягом 45 хвилин. Діставайте готову страву і смакуйте.

Курячі ніжки підійдуть до будь-якого гарніру: картоплі, рису, макаронів, сочевиці, квасолі, тушкованої капусти. Стануть простим нехитрим варіантом ситної вечері.

За цим рецептом можна готувати і будь-які інші частини курки – смак буде ніжним, а аромат заповнить всю кухню.