Картопля з куркою в духовці

Картопля з куркою — улюблена страва дорослих та дітей. Це універсальна страва, яку можна приготувати на обід чи вечерю. Гостям також вона прийдеться до смаку. Адже блюдо дуже смачне та запашне. Печена картопля з куркою нікого не залишить байдужим.

Що потрібно
Як готувати
Картопля 1 кг
Апельсин половинка
Мед 2 столові ложки
Часник 4 зубчики
Сіль та спеції
Соняшникова олія

Є безліч рецептів приготування. Курку запікають цілою чи окремими кусочками, в рукаві, фользі, або просто на деко.

Можна маринувати в різних соусах, або лише посолити та приправити улюбленими спеціями.

Кожен варіант має свої особливості. Та в будь-якому випадку виходить неймовірно смачно.

Ми пропонуємо запікати картоплю з куркою в солодкому медовому маринаді.

Курка в медовому соусі запечена з картоплею

За цим рецептом можна готувати крильця, стегенця, гомілки, філе. Вони будуть смачні та соковиті всередині. Заразом запечемо й картоплю.

Щоб отримати рум’яну хрумку скоринку, варто спочатку просушити м’ясо паперовим рушником, а потім натирати спеціями. Також хрумкість скоринки залежить від маринаду. Ми будемо використовувати мед та апельсин. Ці інгредієнти ідеально підходять для запікання курки. Вони додадуть страві особливої пікантності.

Запечена картопля в духовці з куркою матиме ефектний вигляд та дуже апетитний аромат. Підійде до споживання в гарячому та холодному вигляді.

Інгредієнти та підготовка до запікання

Ця страва не потребує великих витрат на продукти.

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;

  • курячі гомілки – 6 шт;

  • апельсин – половинка;

  • мед – 2 столові ложки;

  • часник – 4 зубчики;

  •  сіль, перець мелений – кількість на свій розсуд;

  • олія соняшникова.

Спочатку зробимо соус. Натираємо цедру апельсина і часник. Додаємо мед, сіль, перець. Все перемішуємо.

В глибоку посудину кладемо гомілки курки та гарно натираємо соусом. Далі поливаємо соком апельсина.

Картоплю ріжемо на шматочки, скибочки середнього розміру. Відправляємо в миску. Солимо, перчимо, додаємо олію та добре перемішуємо. Ставимо в холодильник на кілька годин маринуватись.

Починаємо запікати картоплю з куркою

Запечена картоплю з куркою у фользі. Це чудова можливість приготувати курку і гарнір одночасно. Картопля просочиться м’ясним соком та наповниться ароматом.

Спочатку потрібно розігріти духовку. В застелену фольгою форму кладемо курку, обкладаємо її картоплею. Накриваємо другим шаром фольги та випікаємо близько години. Але хвилин за 20 до закінчення готування потрібно прибрати фольгу та ще раз змастити курку медом. Тоді скоринка вийде рум’яною та хрусткою. Готовність курки перевіряється зубочисткою чи виделкою. Стандартна температура запікання 180-200 градусів, в залежності від духовки.

Як красиво подати до столу запечену картоплю з куркою

Якщо ви чекаєте гостей, то страву краще викласти на велику тарілку і поставити посередині столу. В центрі тарілки розміщуємо курячі гомілки. Навкруги розкладаємо картоплю.

Якщо запечена картопля з куркою в духовці готувалась для сімейного обіду, то краще відразу поділити на порції і покласти кожному члену сім’ї в тарілку.

Зберігайте рецепт картоплі з куркою та готуйте із задоволенням.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту