Салат з копченої курки і корейської моркви

Салати – незмінна складова застілля, незалежно від приводу святкування. Ласувати різноманітними салатами українці люблять, а господині намагаються вдосконалювати узвичаєні рецепти, додаючи їм нових смаків.

Що потрібно
Як готувати
Майонез
Яйця
Сир
Морква по-корейськи
Картопля
Куряче філе
Огірок
Гілочки кропу

Салат з копченої курки і корейської моркви з’являється на столі кожної родини, але традиційний рецепт завжди береться за основу.

Необхідні інгредієнти для салату

Щоб приготувати салат з курки і корейської моркви, треба взяти:

  • майонез (бажано домашній) – за смаком;

  • яйця варені – 3-4 шт.;

  • ароматний твердий сир – 100 г;

  • морква по-корейськи – 200 г;

  • варена картопля – 4 шт.;

  • копчене філе курки – 200 г;

  • свіжі огірки – 2 шт.;

  • кілька гілочок кропу.

Якщо морква по-корейськи ви робите самостійно, необхідно підготувати її заздалегідь по інструкції, що вказується на упакуванні. Картоплю попередньо теж варто відварити, почистити, остудити.

Підготовка компонентів для салату з копченою куркою і корейською морквою

Приготування салату з копченою куркою і корейською морквою просте. Достатньо подрібнити всі інгредієнти та зібрати їх в єдину страву. Спершу треба зварити яйця:

  • помісти їх в посудину, промити з содою;

  • скласти в невелику каструлю, залити водою (щоб повністю покривала);

  • посолити (будуть легко очищатись від шкаралупи);

  • поставити на середню температуру;

  • кипіти мають до 15 хвилин;

  • злити гарячу рідину, залити холодну;

  • очистити, промити під проточною водою.

Яйця, філе, огірок, необхідно нарізати тоненькою соломкою. Помити та дрібно нарізати кріп. На крупній терці натерти картоплини.

Майонезний соус

Для заправки салату з курки та корейської моркви можна придбати готовий майонез або приготувати власний, підлаштовуючи соус під смакові вподобання родини. Рецептура наступна:

  • у склянку блендера розбити два цілих яйця, не допускаючи розтікання жовтків;

  • додати 250 г олії – оливкової або її комбінації з соняшниковою (пропорція – 1:2).

Щодо спецій:

  • гірчиця – дві чайні ложки;

  • лимонний сік – столова ложка;

  • цукор – 0,5 чайної ложки;

  • сіль – 0,5 чайної ложки.

Блендер опускається на дно циліндричної склянки та без зупинок збиває суміш до густої консистенції. Рухати пристроєм можна вверх-вниз. Процес займе до 2 хвилин.

Збагати домашній майонез смаками допоможе додавання часнику в сушеному чи свіжому вигляді, паприки, чорного молотого перцю, кропу.

Секретом приготування ідеального соусу є використання компонентів кімнатної температури.

Фінішний етап

Збирається салат з куркою і морквою по-корейськи в такій послідовності:

  • в роз’ємне кільце першим шаром викладається картопля, рівномірно розподіляється, утрамбовується, солиться, змащується майонезом;

  • далі іде курка, потім – заправка;

  • поверх неї – морква;

  • далі – яєчний шар; трохи підсолюється, на нього наноситься соус;

  • зверху – огірок;

  • фінішний пласт – сирний; розподіляється по поверхні, розрівнюється.

Декоративний елемент – рублений кріп, ним прикрашається готова страва. Щоб салат не розпадався, варто поставити його на кілька годин в холодильник для просочення.

Знявши роз’ємну форму, можна подавати до столу. Салат готовий до споживання.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту