Перейти до основного вмісту

Як запекти курку з яблуками

Як запекти курку з яблуками
40 хв.
3 персони

Зазвичай ми звикли ласувати гусаком або качкою з яблуками. Це вважається традиційною стравою. Але також дуже смачна курка з яблуками. Її можна подати дуже оригінально. М'ясо дієтичне, ніжне, соковите. Підходить усім.

Необхідні інгредієнти
Філе

1 курка

Яблуко
Яблуко

10-15 шт.

Куркума
Куркума
Карі
Карі
Сушена паприка
Сушена паприка
Кориця
Кориця
Сметана
Сметана

2 ст.л

Олія соняшникова
Олія соняшникова

5 ст.л.

Мед
Мед

2 ч.л.

Лимонний сік
Лимонний сік
Сіль та спеції
Сіль та спеції

Як правильно приготувати курку з яблуками

Курка запечена з яблуками неперевершено смакує, якщо її правильно приготувати. Розглянемо процес по пунктам.

Насамперед курку потрібно ретельно промити, зачистити, якщо залишилось пір’я та нутрощі. Після промивання насухо витерти. Підходять для цього паперові рушники.
Готуємо маринад. Для цього змішуємо сіль, підготовлені спеції, мед, сметану. В мисці ретельно перемішати та змастити цим курку. 
Підготувати яблука. Їх треба помити, нарізати невеликими дольками. Середина має бути видалена. До яблук додаємо лимонний сік, корицю, трішки олії. Це не дасть плодам потемніти, вони будуть природного кольору. 
Починати начиняти курку. Треба робити це потихеньку, укладати яблука не  щільно. 
На пергамент викласти курку та додати яблука, які залишились.
Запікати птицю треба при температурі 180 градусів. На приготування піде приблизно 1 година 30 хвилин. 
Для того аби перевірити готовність, треба проколоти м’ясо ножом. Якщо не витікає сік та сукровиця, птиця готова до вживання.

Інші способи приготування курки з яблуками

Курка з яблуками в рукаві майже не відрізняється від приготованої на пергаменті, але часу потрібно менше. Курка в рукаві виходить ніжна, соковита. Але потрібно за декілька хвилин розрізати рукав, аби отримати хрумку скоринку.

Окрім цього рецепту є ще безліч. Можна додавати майонез замість сметани, часник, який надає чудовий аромат та пікантність смаку. Трави та прянощі кожен обирає за власним бажанням. Це може бути чабрець, базилік, суміш прованських, італійських або середземноморських трав. Не бійтесь експериментувати та додавати щось своє.

Курка запечена в духовці з яблуками – оригінальна страва, якою можна здивувати гостей та родину. Для подачі на стіл її можна прикрасити квітами, зеленню, тощо. Смакують птицю разом з яблуками.

Порада. Для того, щоб начинка залишалась соковитою, м’ясо бажано зашити, але не щільно, щоб легко було витягувати нитки.

Приємного апетиту!