Як запекти курку з яблуками

Зазвичай ми звикли ласувати гусаком або качкою з яблуками. Це вважається традиційною стравою. Але також дуже смачна курка з яблуками. Її можна подати дуже оригінально. М'ясо дієтичне, ніжне, соковите. Підходить усім.

Що потрібно
Як готувати
Яблуко
Куркума
Каррі
Соняшникова олія
Сіль та спеції
Сметана
Лимонний сік
Сушена паприка
Мед
Кориця

Запечена курка з яблуками чудово смакує як на будь-яке свято, так і просто на вечерю з родиною або у колі друзів. 

Що потрібно для приготування

Перш за все треба правильно підібрати інгредієнти, щоб страва добре смакувала. 

Як запекти курку з яблуками, підбираємо складові:

  • 1 курка, бажано домашня, бройлерна;
  • 10-15 яблук (краще підходять кислі сорти, типу антоновки);
  • 5 столових ложок рафінованої олії;
  • для смаку трошки куркуми або карі;
  • солодка або копчена паприка – дрібка;
  • за смаком чорний або червоний мелений перець;
  • сіль за смаком;
  • 2 чайні ложки меду (в ідеалі рідкого);
  • 2 столові ложки сметани;
  • за бажанням можна додати трішки кориці, вона дасть неперевершений аромат;
  • трішки лимонного соку.

Коли інгредієнти підібрані, можна приступати до приготування.

Як правильно приготувати курку з яблуками

Курка запечена з яблуками неперевершено смакує, якщо її правильно приготувати. Розглянемо процес по пунктам.

  1. Насамперед курку потрібно ретельно промити, зачистити, якщо залишилось пір’я та нутрощі. Після промивання насухо витерти. Підходять для цього паперові рушники.
  2. Готуємо маринад. Для цього змішуємо сіль, підготовлені спеції, мед, сметану. В мисці ретельно перемішати та змастити цим курку. 
  3. Підготувати яблука. Їх треба помити, нарізати невеликими дольками. Середина має бути видалена. До яблук додаємо лимонний сік, корицю, трішки олії. Це не дасть плодам потемніти, вони будуть природного кольору. 
  4. Починати начиняти курку. Треба робити це потихеньку, укладати яблука не  щільно. 
  5. На пергамент викласти курку та додати яблука, які залишились.
  6. Запікати птицю треба при температурі 180 градусів. На приготування піде приблизно 1 година 30 хвилин. 

Для того аби перевірити готовність, треба проколоти м’ясо ножом. Якщо не витікає сік та сукровиця, птиця готова до вживання. 

Інші способи приготування курки з яблуками

Курка з яблуками в рукаві майже не відрізняється від приготованої на пергаменті, але часу потрібно менше. Курка в рукаві виходить ніжна, соковита. Але потрібно за декілька хвилин розрізати рукав, аби отримати хрумку скоринку.

Окрім цього рецепту є ще безліч. Можна додавати майонез замість сметани, часник, який надає чудовий аромат та пікантність смаку. Трави та прянощі кожен обирає за власним бажанням. Це може бути чабрець, базилік, суміш прованських, італійських або середземноморських трав. Не бійтесь експериментувати та додавати щось своє. 

Курка запечена в духовці з яблуками – оригінальна страва, якою можна здивувати гостей та родину. Для подачі на стіл її можна прикрасити квітами, зеленню, тощо. Смакують птицю разом з яблуками.

Порада. Для того, щоб начинка залишалась соковитою, м’ясо бажано зашити, але не щільно, щоб легко було витягувати нитки. 

Приємного апетиту!

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту