Перейти до основного вмісту

Суші з куркою

Суші з куркою
30 хв.
2 персони

Багато хто звик замовляти суші з лососем чи тунцем, тому суші з куркою важко назвати стандартною стравою. Ця страва часто зустрічається в європейських ресторанах. Кухарі використовують сучасні європейські технології приготування. Багато хто задається питанням, що входить в склад страви рол з куркою. Про це розкажуть нові рецепти.

Необхідні інгредієнти
Філе

1 шт.

Рис
Рис

150 г

Соєвий соус
Соєвий соус

50 мл

Огірок
Огірок

1 шт.

Крем-сир
Крем-сир

80 г

Лист норі
Лист норі

1 шт.

Майонез
Майонез
Ікра тобіко
Ікра тобіко

15 г

Як приготувати суші з куркою

Коли люди запрошують до себе гостей, виникає питання, що можна смачненького приготувати, щоб здивувати друзів. Завжди хочеться приготувати щось незвичне, щоб воно виглядало гарно, було смачним, а гості змогли не тільки перекусити, а й приємно здивуватися від кулінарних можливостей господарів. Рол з куркою – незвичайна страва, адже замість звичних всім морепродуктів, використовується м’ясо. Однак постійно з’являються нові рецепти та технології приготування. Щоб приготувати смачну та ароматну страву, знадобиться один лист норі, відварений рис (150 г), одна куряча грудка, соєвий соус (50 мл), один свіжий огірок, ікра тобіко (15 г) та крем-сир (80 г).

Рецепт суші з куркою

Суші з куркою рецепт:

  1. Куряче філе ретельно промити та висушити паперовими рушниками. Розігріти сковороду, додати соєвий соус та обсмажити м’ясо з обох боків. Буде достатньо 2-3 хвилин.

  2. Грудку викласти на паперовий рушник.

  3. Нарізати м’ясо соломкою.

  4. Із огірка потрібно прибрати серцевину, це необхідно щоб позбутись зайвої вологи. Нарізати огірок на тонкі скибки.

  5. Рекомендується злегка трохи намочити руки холодною водою. Щільно викласти рис, залишаючи декілька сантиметрів пустими.

  6. Посередині викласти крем-сир, ікру тобіко, філе та огірок.

  7. Трохи змочити пустий край норі та акуратно скрутити роли, використовуючи бамбуковий килимок.

  8. Залишити рол на декілька хвилин, потім можна почати його різати.

Суші з курки треба подавати з соєвим соусом, васабі та маринованим імбирем. Приготування займає 40-50 хвилин.

Приготування курки для суші

Можна спробувати приготувати суші з курки по іншому рецепту. Для цього знадобиться одне куряче філе, відварений рис (120 г), свіжий огірок, помідор, авокадо, зелена цибуля, один лист норі та майонез. Як приготувати курку для суші:

  1. Філе необхідно промити під холодною водою та просушити паперовими рушниками.

  2. Посолити та поперчити м’ясо, обгорнути в фольгу та випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів.

  3. Лист норі викласти на бамбуковий коврик глянцевою стороною донизу.

  4. Викласти щільний шар рису, половину листа залишити пустою.

  5. Зробити смужку майонезу, зверху викласти нарізані соломкою огірок, помідор та авокадо, посипати зеленою цибулею.

  6. Курку нарізати соломкою та викласти зверху овочів.

  7. Порожню частину норі змочити холодною водою та загорнути рол.

  8. Акуратно розрізати рол.

З цього рецепту можна зрозуміти, що куряче філе чудово смакує з норі, рисом та овочами. З інгредієнтами можна експериментувати.

Якщо ви хочете приготувати швидку, а головне смачну страву, роли з куркою стануть найкращим варіантом. Всі рецепти досить прості та вимагають мінімум часу та зусиль.