Курка з картоплею в мультиварці

Курка з картоплею — це завжди смачно. Цю страву залюбки готують в різних куточках планети. Для приготування використовують безліч різних способів: печуть в духовці, на грилі, смажать на сковороді, відварюють, парять, тушкують. Кожен варіант має свої переваги. Розкажемо, як готується тушена картопля з куркою в мультиварці.

Що потрібно
Як готувати
Гомілка
Гомілка 4 шт.
Картопля
Приправа до курки
Сіль та спеції
Соняшникова олія
Зелень

Страва виходить дуже смачною, корисною та ароматною. Не потребує великих витрат на продукти, а процес приготування спроститься до мінімуму. Поки готуватиметься картопля з куркою в мультиварці, ви можете займатись іншими справами, або просто відпочивати.

Підготуємо продукти для приготування курки з картоплею в мультиварці.

Для цього рецепту підійде будь-яке м’ясо курки: гомілки, стегенця, грудка. Філе зробить страву більш дієтичною. Гомілки й стегенця — жирнішою. Вибирайте те, що більш до вподоби.

Інгредієнти:

·           курка – 800 г;

·           картопля – 800 г;

·           приправа для курки;

·           сіль;

·           рослинна олія соняшникова;

·           зелень.

Помиту й почищену картоплю ріжемо не еликими кусочками. Солимо, перчимо, ретельно перемішуємо.

Курку помиємо, розберемо на порційні шматки, або використовуємо уже готові. Посолимо та посиплемо приправою. Якщо немає приправи, підійде чорний мелений перець. Ретельно втираємо в шматки м’яса.

Починаємо готувати курку з картоплею в мультиварці

В чашу мультиварки наливаємо трохи рафінованої олії. Вмикаємо мультиварку, чекаємо поки олія нагріється. На дно чаші викладаємо шматки курки. Зверху картоплю. Закриваємо кришку та натискаємо режим “мультиповар”. Тушкуємо 30 хвилин при температурі 125 градусів.

Через пів години відкриваємо кришку мультиварки. Все перемішуємо так, щоб картопля залишилась на дні, а м’ясо зверху. Знову вмикаємо цей самий режим. Нехай картопля в мультиварці з куркою тушкується ще 20 хвилин.

Ось і все. Готову страву посипаємо свіжим кропом і подаємо до столу. Додавайте в колекцію рецептів та готуйте з задоволенням.

Як зробити запечену картоплю з хрусткою скоринкою

Зверніть увагу на ще один спосіб приготування. В цьому випадку ми будемо запікати, а не тушкувати. Щоб картопля запеклася, потрібно перед приготуванням її обсушити кухонним полотенцем.

Також має значення послідовність викладання інгредієнтів.

1.         Якщо ви хочете, щоб підсмажилась саме картопля, а не м’ясо, то на дно чаші викладаєте першою її.

2.         І навпаки викладаєте курку, якщо хочете отримати м’ясо з засмаженою скоринкою.

Якщо нижні шари почали надмірно підсмажуватись, можна додати в чашу 2 столових ложки води. Тоді курка з картоплею в мультиварці буде не надто засмаженою.

З чим подати курку та картоплю

Печена картопля з куркою в мультиварці може бути як окремим блюдом, так і доповнена іншими продуктами. Страву подають з літнім овочевим салатом, маринованими огірками та помідорами, квашеною капустою, оливками, корейською морквою. Доповнюють смак майонезом, сметаною, кетчупом та іншими соусами.

Експериментуйте, творіть нові кулінарні шедеври хоч кожен день та пригощайте близьких різноманітними стравами. І головне — готуйте з любов’ю.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту