Перейти до основного вмісту

Рецепт приготування філе курки з грибами

Рецепт приготування філе курки з грибами
60 хв.
4 персони

Відмінний рецепт філе курки з грибами. Один із найпростіших і водночас насичених рецептів, який ви легко зможете приготувати. Вам це сподобається. Він прийдеться до смаку, тому що не тільки дуже простий, але і дешевий, дуже смачний, і це чудовий спосіб приготувати куряче філе по-новому.

Необхідні інгредієнти
Філе

1 кг

Гриби
Гриби

500 г.

Цибуля
Цибуля

1 шт.

Вино біле
Вино біле

1 склянка

Борошно
Борошно
Вершкове масло
Вершкове масло
Чорний перець
Чорний перець
Петрушка
Петрушка
Сіль та спеції
Сіль та спеції

Без сумніву, найкращим супроводом до цього рецепту буде смачна картопля фрі, але можна вибрати і салат, картопляне пюре або просто як є, так, зі шматочком хліба, щоб вмочити в чудовий соус. Спробуйте філе курки з грибами, рецепт приготування якого досить простий, і ця страва стане для вас однією з найулюбленіших.

Початок приготування філе курки з грибами

У сковороді розігріваємо масло (не дуже сильно) і коли воно розжариться, обсмажуємо філе на середньо-сильному вогні, поки не побачимо, що вони трохи підрум’яняться, але не дуже сильно. Коли м’ясо буде готове, ми залишаємо його на таці.

Цибулину нарізаємо дуже дрібно, і кладемо в сковороду, де ми попередньо смажили філе, щоб вона потроху підрум’янилась зі щіпкою солі (якщо багато олії, то треба трохи відлити).

Коли цибуля вже стане м’якою та прозорою, нарізаємо тонкими скибочками гриби, додаємо до неї і обсмажуємо. Потім додайте склянку білого вина, збільшіть трохи вогонь і дайте алкоголю випаруватися.

Завершальний етап

Коли вино випарується, кладемо філе на всю сковороду і покриваємо його невеликою кількістю води, приправляємо сіллю та перцем. Посипаємо зверху нарізаною петрушкою. Так курка з шампіньйонами готується на повільному вогні, поки філе не стане м’яким, а соус не випарується, приблизно 20-25 хвилин.

Якщо ви помітите, що соус сильно зменшився під час приготування, додайте трохи більше води.

Поради щодо приготування курячої грудки з грибами

Куряча грудка – один із найуніверсальніших інгредієнтів на кухні.

  1. Куряча грудка найменш ароматна, тому маринувати її у спиртних напоях, наприклад, у пиві чи білому вині, дуже корисно.
     
  2. При виборі грибів перевіряйте, щоб вони були білими, сухими та твердими, ці характеристики говорять про те, що вони свіжі та мають гарний смак.
     
  3. Використовуйте сковороду або каструлю з антипригарним покриттям, щоб соус не прилипав. Крім того, якщо ви використовуєте такий посуд, вам знадобиться менше олії. 

Курячу грудку можна приготувати різними способами через те, що вона є м’ясною м’якоттю і має низький вміст жиру.

Коли готувати страву

Курка з грибами – класичний рецепт, одні кажуть, що його походження французьке, інші стверджують, що воно російське. Головне, щоб це було смачно, швидко та ідеально для будь-якого випадку. Ця страва, повна аромату та дуже проста у приготуванні, ідеально підходить для тих несподіваних візитів чи вечерь, на які ви не знаєте, що приготувати. Беріть на замітку та приступайте до роботи!