Відомий салат з курки і сухариків

Куплені в магазині сухарі не являються корисними для здоров’я, але ж вони смачні і їх дуже сильно хочеться. Особливо це стосується дітей та підлітків, яких дуже важко змусити їсти корисну їжу. Тому салат з курки і сухариків являється ідеальним рішенням, яке дозволяє поїсти приємно та з користю.

Що потрібно
Як готувати
Сир
Листя салату
Часник
Сметана
Сухарики
Сіль та спеції
Яйця

Основні інгредієнти та їх можливі варіації салату з курки та сухариків

Щоб приготувати салат з куркою та сухариками в більш класичному вигляді потрібно підготувати такі компоненти:

  • куряче філе – один шматок великого або середнього розміру;

  • твердий сир – 100 грам;

  • зелений салатик – 1 пучок;

  • часник – один середній зубчик;

  • сметана  та майонез – по 2 столові ложки кожного;

  • сухарики зі смаком сиру – середню або велику пачку;

  • сіль та перець – за смаком;

  • яйця курячі (пару штук) або перепелині (4-6 штучок) для прикрашання страви.

Готовий салат з куркою і сухариками можна також прикрашати свіжою подрібненою зеленню: укропом, петрушкою та зеленою цибулею.

Покрокове приготування салату з курки і сухариків

Класичний салат з сухариками і куркою готується дуже легко.

  1. Відварюється філейна частина до готовності, холоне в бульйоні, потім перекладається на металеве сито або друшляк, щоб стікала зайва волога. Після цього нарізується або рветься по волокнам.

  2. Поки курочка вариться потрібно вимити листя салату, порвати на невеликі шматки та викласти на дно салатника.

  3. Наверх листів кладеться курочка, сухарики та сир.

Часник пропускається через часникодавку або мілко ріжеться, перемішується з компонентами заправки. Готовою масою поливається салатик та прикрашається вареними яйцями.

Варіанти приготування салату з куркою і сухариками

Смачний салат з курки та сухариків можна готувати з інших інгредієнтів та різними способами:

  • в залежності від вподобань людини його можна заправити лише майонезом або сметаною;

  • в заправку додають також столову ложечку оливкової олії;

  • курка може бути копчена або смажена, тоді страва вийде теплою;

  • викладка може бути як пошарова, так і змішана;

  • можна використовувати листя айсбергу;

  • на свята часто готують цю страву з яблуками або ананасами.

Для любителів рибних продуктів можна додати варені креветки невеликого розміру, це не дуже вплине на загальну калорійність страви але надасть деякої пікантності

Заміна інгредієнтів в залежності від смаку сухариків

Традиційний салат з філе курки і сухариками готується з сиром, тому й смак сухарів береться такий самий. Якщо його замінити, то твердий сир може не підійти по смаку. Тому потрібно ретельно підбирати нові компоненти, враховуючи поєднання смаку:

  • «сметана та зелень», «креветки» та «краб» добре поєднуються з смаженою курячою грудкою та креветками;

  • «бекон» підходить до більш ніжних соусів;

  • гострі й пекучі смакові відтінки, наприклад «васабі» та «реберця гриль» краще не поєднувати з часником.

Щоб віднайти найкраще поєднання особисто для себе, потрібно експериментувати. Тоді ви та ваші гості будете приємно здивовані та задоволені такою стравою.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту