Перейти до основного вмісту

Рагу з куркою та картоплею

Рагу з куркою та картоплею
40 хв.
4 персони

Рагу вважається дуже смачною і ситною стравою. А якщо це рагу з куркою та картоплею –з додаванням різноманітних овочів, тоді це подвійне джерело вітамінів та енергії. Така страва може стати прекрасним варіантом обіду чи вечері. Підійде на святковий та щоденний стіл. Звичайно, можна використати будь-яке м'ясо, але з курочкою страва буде мати ніжний смак, легко засвоюватиметься організмом. Існує безліч способів, як готувати овочеве рагу з куркою. Господині пропонують приготувати його у казанку, запекти у духовці чи протушкувати у мультиварці. Можна вибрати оптимальний варіант.

Необхідні інгредієнти
Стегно

600 г.

Картопля
Картопля

7 шт

Цибуля
Цибуля

100г

Морква
Морква

250г

Часник
Часник

2 зубчики

Томатна паста
Томатна паста

70 мл

Олія соняшникова
Олія соняшникова

25 мл

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Рецепт рагу з куркою – покрокові дії

Щоб приготувати рагу овочеве з куркою, можна використати і інший набір овочів, так, додати кабачок або баклажан. Додасть пікантного смаку перець.

Ми відштовхуємося від класики.

  1. Курячі стегна промити, промокнути паперовим рушником, або дати стекти зайвій волозі. Можна зняти шкірку, щоб хрустку скоринку мало саме м’ясо.
  2. Моркву нарізаємо кружечками, цибулю – півкільцями, підсолюємо і добре обсмажуємо на сковорідці.
  3. На чисту пательню викласти стегна, посолити їх, посипати улюбленими приправами і смажити з обох боків до золотистої скоринки.

Можна трішки видозмінити рецепт рагу з куркою і за бажанням стегна можна завчасно замаринувати, тоді при смаженні додавати спеції не потрібно.

Картопля – як і коли додавати

Картоплю порізати середніми шматочками. На сковорідці розігріти олію, туди додати картоплю. Її посолити, поперчити, додати спеції, подрібнений часник для аромату. Підсмажувати 5 хв, щоб утворилася хрумка скориночка. Після цього усі підсмажені овочі разом з м’ясом перекласти в казанок, додати томатну пасту, трішки води, щоб рагу було соковитим. Тушкувати страву 40 хв, час від часу помішуючи лопаткою. Подавати на стіл можна як в охолодженому, так і в гарячому вигляді – страва буде смакувати. До рагу не потрібно готувати гарнір. Це абсолютно самостійна страва, яка і готується швидко, і дуже корисна для організму.

Як приготувати рагу з куркою – секрети кухарів

Якщо немає часу обсмажувати усі інгредієнти окремо, тоді можна усе смажити разом, але м’ясо слід подрібнити на маленькі шматочки – так усі інгредієнти приготуються одночасно і не будуть сирими. Овочі нарізайте усі однаково: кубиками, соломкою. Додавайте ніжні інгредієнти, такі як капуста або помідори вкінці – вони не втратять свого смаку і консистенції. Якщо ви думаєте, як приготувати рагу з куркою, зверніться до нашого рецепту і страва обов’язково вдасться.