Рагу з куркою та картоплею

Рагу вважається дуже смачною і ситною стравою. А якщо це рагу з куркою та картоплею –з додаванням різноманітних овочів, тоді це подвійне джерело вітамінів та енергії. Така страва може стати прекрасним варіантом обіду чи вечері. Підійде на святковий та щоденний стіл. Звичайно, можна використати будь-яке м'ясо, але з курочкою страва буде мати ніжний смак, легко засвоюватиметься організмом. Існує безліч способів, як готувати овочеве рагу з куркою. Господині пропонують приготувати його у казанку, запекти у духовці чи протушкувати у мультиварці. Можна вибрати оптимальний варіант.

Що потрібно
Як готувати
Цибуля
Морква
Картопля
Часник
Томатна паста
Соняшникова олія
Сіль та спеції

Класичний рецепт рагу з куркою

Пропонуємо класичний спосіб приготування із стандартним набором овочів. Приготування страви займе 70 хв, калорійність на 100 грам: 87 Ккал.

Для рагу з куркою потрібно взяти наступні інгредієнти:

  •           курячі стегна – 0,6 кг;
  •           цибуля – 100г;
  •           морква – 250г;
  •           картопля – близько 7 шт – залежно від розміру;
  •           часник – 2 зубчики;
  •           томатна паста – 70 мл;
  •           рослинна олія – 25 мл;
  •           сіль, перець, спеції – за смаком.

Особливість приготування страви полягає в тому, що усі інгредієнти спочатку обсмажують, а тоді тушкують. Таким чином кожен овоч повністю розкриває свій смак, не розварюється.

Рецепт рагу з куркою – покрокові дії

Щоб приготувати рагу овочеве з куркою, можна використати і інший набір овочів, так, додати кабачок або баклажан. Додасть пікантного смаку перець.

Ми відштовхуємося від класики.

  1.         Курячі стегна промити, промокнути паперовим рушником, або дати стекти зайвій волозі. Можна зняти шкірку, щоб хрустку скоринку мало саме м’ясо.
  2.         Моркву нарізаємо кружечками, цибулю – півкільцями, підсолюємо і добре обсмажуємо на сковорідці.
  3.         На чисту пательню викласти стегна, посолити їх, посипати улюбленими приправами і смажити з обох боків до золотистої скоринки.

Можна трішки видозмінити рецепт рагу з куркою і за бажанням стегна можна завчасно замаринувати, тоді при смаженні додавати спеції не потрібно.

Картопля – як і коли додавати

Картоплю порізати середніми шматочками. На сковорідці розігріти олію, туди додати картоплю. Її посолити, поперчити, додати спеції, подрібнений часник для аромату. Підсмажувати 5 хв, щоб утворилася хрумка скориночка. Після цього усі підсмажені овочі разом з м’ясом перекласти в казанок, додати томатну пасту, трішки води, щоб рагу було соковитим. Тушкувати страву 40 хв, час від часу помішуючи лопаткою. Подавати на стіл можна як в охолодженому, так і в гарячому вигляді – страва буде смакувати. До рагу не потрібно готувати гарнір. Це абсолютно самостійна страва, яка і готується швидко, і дуже корисна для організму.

Як приготувати рагу з куркою – секрети кухарів

Якщо немає часу обсмажувати усі інгредієнти окремо, тоді можна усе смажити разом, але м’ясо слід подрібнити на маленькі шматочки – так усі інгредієнти приготуються одночасно і не будуть сирими. Овочі нарізайте усі однаково: кубиками, соломкою. Додавайте ніжні інгредієнти, такі як капуста або помідори вкінці – вони не втратять свого смаку і консистенції. Якщо ви думаєте, як приготувати рагу з куркою, зверніться до нашого рецепту і страва обов’язково вдасться.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту