Рецепт салату «Цезар» з куркою і сухариками

Салат «Цезар» став дуже популярним серед багатьох гурманів через легкість приготування та доступність інгредієнтів. Варіацій складових продуктів на сьогодні дуже багато. Цезар з куркою, тобто класичний рецепт, є найпопулярнішим серед інших представників.
Які продукти і покрокові дії потрібні – розглянемо нижче.

Що потрібно
Як готувати
Філе
Філе 300 гр.
Айсберг 450 гр.
Помідори черрі гр.
Багет
Пармезан 100 гр.
Яйця 5-6 штук
Часник 4 зубчика
Оливкова олія 60 мл
Лимонний сік 3 ст. л
Гірчиця 1 ч.л.
Сіль та спеції

Інгредієнти для салату Цезар

Маючи рецепт салата цезар з куркою можна легко здивувати своїх гостей та задовольнити їх смакові вподобання. Для приготування знадобляться:

  1. куряче філе – 400 г;
  2. салат романо (римський салат) або айсберг – 450 г;
  3. помідори черрі – 200 г;
  4. батон (¼ частина) або багет – 4-6 шматків;
  5. сир пармезан – 100 г;
  6. перепелині яйця – 5-6 штук;
  7. часник – 4 зубчика;
  8. жовток – 1 штука;
  9. оливкова олія – 60 мл;
  10. сік лимона – 3 ст. л.;
  11. гірчиці – 1 ч.л.;
  12. сіль;
  13. перець мелений чорний.

Цезар з куркою має таку енергетичну цінність: на 100 г готового салату: 194 ккал; білків – 14.9 г, жирів – 13 г, вуглеводів – 5 г. Час приготування складає 30-35 хвилин.

Перші етапи приготування салату з куркою Цезар

Для зручності приготування салату цезар (рецепт з куркою) розділяють на декілька кроків.

  1. На першому етапі необхідно запекти грінки. Для цього слід взяти батон або багет, обрізати корку, залишивши лише м’якоть. Нарізати.
  2. Готуємо часникову олію. Два зубчика часинка необхідно почистити, мілко нарізати й покласти в маленьку тарілку. Залити його невеликою кількістю оливкової олії і поставити суміш в мікрохвильову піч на 30 секунд.
  3. Перекладаємо шматки батону (багета) на лист для запікання, змащуємо часниковою олією та ставимо в розігріту до 180 градусів духовку.

Запікати грінки потрібно 10-15 хвилин.

Наступні етапи

Готуємо інші складові салату.

  1. Куряче філе необхідно добре промити і висушити паперовим рушником. Нарізати невеликими шматками. Піджарити на сковорідці з олією до готовності.
  2. Перепелині яйця необхідно покласти в киплячу воду і варити п’ять хвилин.
  3. З лимона необхідно вичавити три столові ложки соку.
  4. 50 грамів сиру нарізати на тоненькі пластини, другі 50 грамів – натерти на мілкій тертці.
  5. В чашу блендера додаємо жовток, лимонний сік, натертий сир, два зубчики часнику (продавити через прес), чайну ложку гірчиці і 60 мл оливкової олії. Збиваємо до однорідної маси.

Необхідно також помити помідори і просушити їх від води.

Етап оформлення салату Цезар

Цезар з куркою салат необхідно викласти на велику тарілку. Викладають спочатку салат айсберг (римський салат, асорті салатів), а на нього – шматки смаженого курячого філе. Далі по черзі їдуть грінки, помідори та перепелині яйця, порізані навпіл (на четвертинки за бажанням). Потім кладуть сир пармезан, нарізаний шматками. Зверху додають соус і подають гостям.

При приготуванні філе необхідно звернути увагу на те, що обжарювати його слід на розігрітій сковороді, не накриваючи кришкою. Треба додати вершкове масло: воно подарує курятині золотистої скоринки. Для приготування соусу можна використовувати звичайний вінчик, якщо немає блендера на кухні.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту