Салат «Цезар» став дуже популярним серед багатьох гурманів через легкість приготування та доступність інгредієнтів. Варіацій складових продуктів на сьогодні дуже багато. Цезар з куркою, тобто класичний рецепт, є найпопулярнішим серед інших представників.
Які продукти і покрокові дії потрібні – розглянемо нижче.
Перші етапи приготування салату з куркою Цезар
Для зручності приготування салату цезар (рецепт з куркою) розділяють на декілька кроків.
- На першому етапі необхідно запекти грінки. Для цього слід взяти батон або багет, обрізати корку, залишивши лише м’якоть. Нарізати.
- Готуємо часникову олію. Два зубчика часинка необхідно почистити, мілко нарізати й покласти в маленьку тарілку. Залити його невеликою кількістю оливкової олії і поставити суміш в мікрохвильову піч на 30 секунд.
- Перекладаємо шматки батону (багета) на лист для запікання, змащуємо часниковою олією та ставимо в розігріту до 180 градусів духовку.
Запікати грінки потрібно 10-15 хвилин.
Наступні етапи
Готуємо інші складові салату.
- Куряче філе необхідно добре промити і висушити паперовим рушником. Нарізати невеликими шматками. Піджарити на сковорідці з олією до готовності.
- Перепелині яйця необхідно покласти в киплячу воду і варити п’ять хвилин.
- З лимона необхідно вичавити три столові ложки соку.
- 50 грамів сиру нарізати на тоненькі пластини, другі 50 грамів – натерти на мілкій тертці.
- В чашу блендера додаємо жовток, лимонний сік, натертий сир, два зубчики часнику (продавити через прес), чайну ложку гірчиці і 60 мл оливкової олії. Збиваємо до однорідної маси.
Необхідно також помити помідори і просушити їх від води.
Етап оформлення салату Цезар
Цезар з куркою салат необхідно викласти на велику тарілку. Викладають спочатку салат айсберг (римський салат, асорті салатів), а на нього – шматки смаженого курячого філе. Далі по черзі їдуть грінки, помідори та перепелині яйця, порізані навпіл (на четвертинки за бажанням). Потім кладуть сир пармезан, нарізаний шматками. Зверху додають соус і подають гостям.
При приготуванні філе необхідно звернути увагу на те, що обжарювати його слід на розігрітій сковороді, не накриваючи кришкою. Треба додати вершкове масло: воно подарує курятині золотистої скоринки. Для приготування соусу можна використовувати звичайний вінчик, якщо немає блендера на кухні.