Перейти до основного вмісту

Відомий салат з курки і сухариків

Відомий салат з курки і сухариків
40 хв.
3 персони

Куплені в магазині сухарі не являються корисними для здоров’я, але ж вони смачні і їх дуже сильно хочеться. Особливо це стосується дітей та підлітків, яких дуже важко змусити їсти корисну їжу. Тому салат з курки і сухариків являється ідеальним рішенням, яке дозволяє поїсти приємно та з користю.

Необхідні інгредієнти
Філе

1 шт.

Сир
Сир

100 г.

Яйця
Яйця

2-3 шт.

Листя салату
Листя салату

1 пучок

Сухарики
Сухарики

середня або велика пачка

Часник
Часник

один середній зубчик

Сметана
Сметана

2 ст.л.

Майонез
Майонез

2 ст.л.

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Покрокове приготування салату з курки і сухариків

Класичний салат з сухариками і куркою готується дуже легко.

  1. Відварюється філейна частина до готовності, холоне в бульйоні, потім перекладається на металеве сито або друшляк, щоб стікала зайва волога. Після цього нарізується або рветься по волокнам.
  2. Поки курочка вариться потрібно вимити листя салату, порвати на невеликі шматки та викласти на дно салатника.
  3. Наверх листів кладеться курочка, сухарики та сир.
  4. Часник пропускається через часникодавку або мілко ріжеться, перемішується з компонентами заправки. Готовою масою поливається салатик та прикрашається вареними яйцями.

Варіанти приготування салату з куркою і сухариками

Смачний салат з курки та сухариків можна готувати з інших інгредієнтів та різними способами:

  • в залежності від вподобань людини його можна заправити лише майонезом або сметаною;
  • в заправку додають також столову ложечку оливкової олії;
  • курка може бути копчена або смажена, тоді страва вийде теплою;
  • викладка може бути як пошарова, так і змішана;
  • можна використовувати листя айсбергу;
  • на свята часто готують цю страву з яблуками або ананасами.
  • Для любителів рибних продуктів можна додати варені креветки невеликого розміру, це не дуже вплине на загальну калорійність страви але надасть деякої пікантності

Заміна інгредієнтів в залежності від смаку сухариків

Традиційний салат з філе курки і сухариками готується з сиром, тому й смак сухарів береться такий самий. Якщо його замінити, то твердий сир може не підійти по смаку. Тому потрібно ретельно підбирати нові компоненти, враховуючи поєднання смаку:

  • «сметана та зелень», «креветки» та «краб» добре поєднуються з смаженою курячою грудкою та креветками;
  • «бекон» підходить до більш ніжних соусів;
  • гострі й пекучі смакові відтінки, наприклад «васабі» та «реберця гриль» краще не поєднувати з часником.

Щоб віднайти найкраще поєднання особисто для себе, потрібно експериментувати. Тоді ви та ваші гості будете приємно здивовані та задоволені такою стравою.