Куплені в магазині сухарі не являються корисними для здоров’я, але ж вони смачні і їх дуже сильно хочеться. Особливо це стосується дітей та підлітків, яких дуже важко змусити їсти корисну їжу. Тому салат з курки і сухариків являється ідеальним рішенням, яке дозволяє поїсти приємно та з користю.
Покрокове приготування салату з курки і сухариків
Класичний салат з сухариками і куркою готується дуже легко.
- Відварюється філейна частина до готовності, холоне в бульйоні, потім перекладається на металеве сито або друшляк, щоб стікала зайва волога. Після цього нарізується або рветься по волокнам.
- Поки курочка вариться потрібно вимити листя салату, порвати на невеликі шматки та викласти на дно салатника.
- Наверх листів кладеться курочка, сухарики та сир.
- Часник пропускається через часникодавку або мілко ріжеться, перемішується з компонентами заправки. Готовою масою поливається салатик та прикрашається вареними яйцями.
Варіанти приготування салату з куркою і сухариками
Смачний салат з курки та сухариків можна готувати з інших інгредієнтів та різними способами:
- в залежності від вподобань людини його можна заправити лише майонезом або сметаною;
- в заправку додають також столову ложечку оливкової олії;
- курка може бути копчена або смажена, тоді страва вийде теплою;
- викладка може бути як пошарова, так і змішана;
- можна використовувати листя айсбергу;
- на свята часто готують цю страву з яблуками або ананасами.
- Для любителів рибних продуктів можна додати варені креветки невеликого розміру, це не дуже вплине на загальну калорійність страви але надасть деякої пікантності
Заміна інгредієнтів в залежності від смаку сухариків
Традиційний салат з філе курки і сухариками готується з сиром, тому й смак сухарів береться такий самий. Якщо його замінити, то твердий сир може не підійти по смаку. Тому потрібно ретельно підбирати нові компоненти, враховуючи поєднання смаку:
- «сметана та зелень», «креветки» та «краб» добре поєднуються з смаженою курячою грудкою та креветками;
- «бекон» підходить до більш ніжних соусів;
- гострі й пекучі смакові відтінки, наприклад «васабі» та «реберця гриль» краще не поєднувати з часником.
Щоб віднайти найкраще поєднання особисто для себе, потрібно експериментувати. Тоді ви та ваші гості будете приємно здивовані та задоволені такою стравою.