Приготування запіканки з цвітної капусти і курки

Цвітна капуста з куркою в духовці – це один із найсмачніших варіантів корисної запіканки. Аби приготувати подібну страву, вам не знадобиться величезний набір продуктів і купа часу. Знаючи такий швидкий рецепт, ви зможете підготуватись до несподіваного приходу гостей або нагодувати всю сім'ю після робочого дня. І перед тим, як ознайомитись з інгредієнтами та покроковим приготуванням, хочемо поділитися з вами одним секретом. Щоб отримати ніжний смак, для заправки слід використовувати сметанну заливку. Вона не тільки стане чудовим доповненням страви, але й чудово поєднає всі компоненти.

Що потрібно
Як готувати
Цвітна капуста
Сметана
Яйця
Сир
Сіль та спеції

Що потрібно для приготування запіканки з цвітної капусти й курки

До основних інгредієнтів, які необхідні, щоб у вас вийшла найсмачніша запіканка з цвітної капусти і курки, належать:

  •           філе курочки – 300 г;
  •           качан цвітної капусти – 300 г;
  •           сметана (мінімум 20% жирності) – 0,5 склянки;
  •           куряче яйце – 1 штука;
  •           твердий сир – 100 г;
  •           спеції (до курки, овочів) – до смаку;
  •           сіль на свій смак.

Цієї кількості вистачить на 8 порцій. Крім перерахованих вище інгредієнтів, ви можете доповнити смачну запіканку іншими продуктами. Наприклад, кабачком, зеленим горохом, кукурудзою (в будь-якому вигляді), грибами, квасолею, зеленню та цибулею. Також можна трохи видозмінити рецепт: запекти не філе, а курячі ніжки.

Покрокова підготовка всіх інгредієнтів

Якщо перед вами лежать усі необхідні компоненти, можна розпочинати приготування страви Спочатку потрібно підготувати кожен продукт.

  1.         Нарізка курячого філе. Насамперед нарізаємо цей інгредієнт на маленькі кубики. Зазвичай для приготування такої запіканки застосовують саме грудку, проте за її відсутності можна акуратно зрізати філе зі стегенець.
  2.         Підготовка цвітної капусти. Промиваємо качан під холодною проточною водою. При виявленні будь-яких вад (чорний цяток) їх потрібно видалити. Після цього ножем розділяють капусту на окремі суцвіття.
  3.         Приготування сметанної заливки. У миску треба вилити сметану, додати яйце і всипати сіль, спеції. Усі компоненти збивають вилкою до однорідної маси.

На цьому етапі підготовка складових закінчується і можна готувати запіканку.

Поетапне приготування запеченої цвітної капусти з куркою

Спочатку потрібно закип’ятити достатню кількість води. Після цього в каструлю кладуть суцвіття капусти, які треба проварити близько 3-4 хвилин до стану легкого хрускоту. Потім відкидають на друшляк до повного стікання води та охолодження.

Після цього потрібно виконати такі дії:

  •           викласти суцвіття на форму;
  •           розкласти поверх капусти куряче філе;
  •           залити сметанною заправкою;
  •           поставити страву в духовку.

Запікається цвітна капуста з куркою в духовці при 180 градусах не більше 20 хвилин. Останній крок – посипання готової запіканки тертим сиром. Після її потрібно повернути в духовку до розплавлення сиру. Десь за 5 хвилин запечена цвітна капуста з куркою готова. Страву нарізають на рівні шматочки та подають порціями.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту