Перейти до основного вмісту

Рецепт тушеної курки з грибами

Рецепт тушеної курки з грибами
40 хв.
4 персони

Сьогодні ми приготуємо тушене філе курки з грибами, воно вам дуже сподобається. Це страва, яку ви захочете включити до свого щотижневого меню.

 

Необхідні інгредієнти
Філе

3 шт.

Гриби
Гриби

200 г.

Цибуля
Цибуля

1/2 шт.

Помідори
Помідори

1 шт.

Часник
Часник

2 зубчики

Бульйон
Бульйон

(курячий) 550 мл

Оливкова олія
Оливкова олія

3 ст. л.

Чебрець
Чебрець

1/2 ст. л.

Петрушка
Петрушка

кілька листків

Розмарин

1/2 ст. л.

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Наскільки різноманітним є куряче м’ясо! З куркою можна приготувати безліч страв, від соковитої курячої грудки на грилі до більш вишуканих рецептів, таких як гриби з куркою в сметані.

Рецепт, який ми збираємося приготувати сьогодні, не може бути простіше. Ми готуватимемо це чудове куряче рагу з великою обережністю, щоб у результаті вийшла чудова страва, повна аромату.

Не зважаючи на те, що для розробки цього рецепту ми вибрали куряче філе, можна змінити рецепт, наприклад, курка тушена в сметані з грибами може готуватися з таких частин, як стегно та гомілки.

Як приготувати тушену курку з грибами?

Перше, що потрібно зробити, це підготувати курячу грудку. Ми знімаємо шкірку, обвалюємо грудки та нарізаємо невеликими шматочками.

Продовжуємо підготовку овочів. 200 грамів грибів чистимо й ріжемо на четвертинки.

Очистьте 1/2 цибулини й 2 зубчики часнику і значно наріжте.

Нарешті, 1 стиглий помідор розрізаємо на вісімки.

У низьку каструлю додайте 2 столові ложки оливкової олії першого холодного віджиму, коли вона нагріється, додайте нарізану курку й готуйте до золотистого кольору.

Додайте нарізані гриби, приправте до смаку, додайте 1/2 столової ложки чебрецю й 1/2 столової ложки розмарину та готуйте на середньому вогні ще 3 хвилини.

Дістаньте курку та гриби з каструлі, залишивши в ній сік, і відкладіть до тих пір, поки вони нам не знадобляться.

Додайте в каструлю 1 столову ложку оливкової олії першого віджиму, нарізану цибулю, часник та помідор. Злегка приправте та смажте на середньому вогні 10 хвилин.

Коли овочі обсмажаться, вийміть їх з каструлі, покладіть у блендер, додайте 550 мл курячого бульйону та перемішайте до отримання соусу без грудочок.

Додайте в каструлю до курки з грибами соус. При необхідності додайте солі та варіть на середньому вогні ще 20 хвилин. Після приготування додайте до рагу трохи нарізаної свіжої петрушки.

Тушена курка з грибами подається на стіл прикрашеною трохи нарізаною свіжою петрушкою.

Тушкована курка з грибами – простий рецепт. Інгредієнти, які в ньому містяться, дуже поширені в домашніх умовах. Ви навіть можете приготувати його із замороженої курки та, якщо у вас немає свіжих грибів, ви можете використати заморожені. Томатний соус можна замінити на сметанний. Курка в сметані з грибами також виходить соковитою.