Рецепт тушеної курки з грибами

Сьогодні ми приготуємо тушене філе курки з грибами, воно вам дуже сподобається. Це страва, яку ви захочете включити до свого щотижневого меню.

Що потрібно
Як готувати
Гриби
Цибуля
Часник
Помідори
Соняшникова олія
Сіль та спеції
Бульйон
Чебрець
Розмарин
Петрушка

Наскільки різноманітним є куряче м’ясо! З куркою можна приготувати безліч страв, від соковитої курячої грудки на грилі до більш вишуканих рецептів, таких як гриби з куркою в сметані.

Рецепт, який ми збираємося приготувати сьогодні, не може бути простіше. Ми готуватимемо це чудове куряче рагу з великою обережністю, щоб у результаті вийшла чудова страва, повна аромату.

Не зважаючи на те, що для розробки цього рецепту ми вибрали куряче філе, можна змінити рецепт, наприклад, курка тушена в сметані з грибами може готуватися з таких частин, як стегно та гомілки.

Інформація про рецепт тушеної курки з грибами

Час підготовки: 20 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Загальний час: 1 год.

Порцій: 2.

Категорія: основна страва.

Тип кухні: іспанська.

Калорійність на порцію (ккал): 451.

Інгредієнти для курки з грибами на 2 особи:

  • 3 курячі філе;
  • 200 г грибів;
  • 1/2 цибулини;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 стиглий помідор;
  • 3 столові ложки оливкової олії першого холодного віджиму;
  • сіль на смак;
  • 1 щіпка меленого чорного перцю;
  • 1/2 столової ложки чебрецю;
  • 1/2 столової ложки розмарину;
  • 550 мл курячого бульйону;
  • кілька листків свіжої петрушки.

Як приготувати тушену курку з грибами?

Перше, що потрібно зробити, це підготувати курячу грудку. Ми знімаємо шкірку, обвалюємо грудки та нарізаємо невеликими шматочками.

Продовжуємо підготовку овочів. 200 грамів грибів чистимо й ріжемо на четвертинки.

Очистьте 1/2 цибулини й 2 зубчики часнику і значно наріжте.

Нарешті, 1 стиглий помідор розрізаємо на вісімки.

У низьку каструлю додайте 2 столові ложки оливкової олії першого холодного віджиму, коли вона нагріється, додайте нарізану курку й готуйте до золотистого кольору.

Додайте нарізані гриби, приправте до смаку, додайте 1/2 столової ложки чебрецю й 1/2 столової ложки розмарину та готуйте на середньому вогні ще 3 хвилини.

Дістаньте курку та гриби з каструлі, залишивши в ній сік, і відкладіть до тих пір, поки вони нам не знадобляться.

Додайте в каструлю 1 столову ложку оливкової олії першого віджиму, нарізану цибулю, часник та помідор. Злегка приправте та смажте на середньому вогні 10 хвилин.

Коли овочі обсмажаться, вийміть їх з каструлі, покладіть у блендер, додайте 550 мл курячого бульйону та перемішайте до отримання соусу без грудочок.

Додайте в каструлю до курки з грибами соус. При необхідності додайте солі та варіть на середньому вогні ще 20 хвилин. Після приготування додайте до рагу трохи нарізаної свіжої петрушки.

Тушена курка з грибами подається на стіл прикрашеною трохи нарізаною свіжою петрушкою.

Тушкована курка з грибами – простий рецепт. Інгредієнти, які в ньому містяться, дуже поширені в домашніх умовах. Ви навіть можете приготувати його із замороженої курки та, якщо у вас немає свіжих грибів, ви можете використати заморожені. Томатний соус можна замінити на сметанний. Курка в сметані з грибами також виходить соковитою.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту