Салат соняшник з копченою куркою

Кожна господиня завжди прагне здивувати своїх членів родини та гостей смачними стравами. Тому жоден святковий стіл не обходиться без вишуканих салатів з різними, подекуди несумісними, на перший погляд, складовими. Однією із таких ефектних страв є салат соняшник з копченою куркою. Смачне частування обов’язково відмітять усі шанувальники домашньої кухні.

Що потрібно
Як готувати
Яйця
Сир
Мариновані шампіньйони
Соняшникова олія
Маслини
Майонез
Чіпси
Морква

Основні інгредієнти салату «Соняшник»

Класичний салат з чипсами і куркою дуже швидкий у приготуванні та не потребує дорогих складників, практично все можна знайти в холодильнику кожної вправної господині. До основних компонентів відносять:

  • копчена куряча грудинка – 800 г;

  • яйця – 6 шт;

  • сир твердий – 300 г;

  • мариновані шампіньйони – 200 г або ж свіжі грибочки, попередньо обсмажені на соняшниковій олії до золотистого кольору;

  • маслини без кісточок – 1 баночка;

  • майонез, бажано низькокалорійний – 350 г;

  • чипси – 120 г;

  • морква – 1-2 шт.

Коли інгредієнти зібрані, переходимо до етапів приготування смачного пошарового салату.

Покрокові  вказівки до приготування салату «Соняшник»

Салат з куркою і насінням соняшника, які імітують половинки маслинок, давно полюбився багатьом споживачам. Тож підготовчий процес приготування виглядає так:

  1. Спочатку відварюємо моркву у підсоленій воді до готовності (приблизно 20-30 хвилин).

  2. Готуємо на твердо яйця.

  3. Сир твердий тремо на великій терці.

  4. Куряче м’ясо нарізаємо середніми кубиками.

  5. З консервованих шампіньйонів зливаємо рідину і обсмажуємо на сковорідці з соняшниковою олією. Деякі процес обсмаження маринованих грибів пропускають, проте все ж таки бажано це зробити, бо в магазині частіше всього вони зберігаються без дотримання температурного режиму(вище 25 С), що може призвести до розмноження бактерій, які викликають тяжкі захворювання шлунково-кишкового тракту та ботулізм. Тому краще буде перестрахуватися та провести термічну обробку даного продукту.

Далі йде процес творчий.

Сервірування

Зварені й охолоджені яйця відокремлюємо від жовтків і окремо подрібнюємо на терці в різні посудини.

  1. На тарілку починаємо викладати куряче м’ясо, зверху робимо сітку з майонезу. Останнього має бути в достатній кількості, щоб салат не був «сухим».

  2. На м’ясо викладаємо обсмажені мариновані грибочки та теж поливаємо майонезом.

  3. Далі йде шар яєчних білків теж з майонезним соусом.

  4. Моркву змішуємо з соусом і трохи солимо.

  5. На змащений майонезом потертий твердий сир, викладаємо розім’яті попередньо виделкою яєчні жовтки.

Продовжуємо прикрашати.

Надання ефектності

Страва повинна бути не тільки смачна, але і красива.

  1. Маслинки, відділяємо від кісточок, якщо вони їх мають, та ріжемо на четвертинки для більшої імітації соняшникового насіння та акуратно викладаємо поверх шару яєчних жовтків.

  2. Ставимо салат соняшник з куркою до холодильника приблизно на 10 годин, щоб усі шари рівномірно пропиталися та краще смакували.

  3. Перед подачею на стіл прикрашаємо салат чипсами, імітуючи ними пелюстки соняшникового квіту.

Такі прості інгредієнти перетворюють салат в ефектну страву святкового столу. Тож смачного.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту