Сьогодні ми приготуємо тушене філе курки з грибами, воно вам дуже сподобається. Це страва, яку ви захочете включити до свого щотижневого меню.
Наскільки різноманітним є куряче м’ясо! З куркою можна приготувати безліч страв, від соковитої курячої грудки на грилі до більш вишуканих рецептів, таких як гриби з куркою в сметані.
Рецепт, який ми збираємося приготувати сьогодні, не може бути простіше. Ми готуватимемо це чудове куряче рагу з великою обережністю, щоб у результаті вийшла чудова страва, повна аромату.
Не зважаючи на те, що для розробки цього рецепту ми вибрали куряче філе, можна змінити рецепт, наприклад, курка тушена в сметані з грибами може готуватися з таких частин, як стегно та гомілки.
Як приготувати тушену курку з грибами?
Перше, що потрібно зробити, це підготувати курячу грудку. Ми знімаємо шкірку, обвалюємо грудки та нарізаємо невеликими шматочками.
Продовжуємо підготовку овочів. 200 грамів грибів чистимо й ріжемо на четвертинки.
Очистьте 1/2 цибулини й 2 зубчики часнику і значно наріжте.
Нарешті, 1 стиглий помідор розрізаємо на вісімки.
У низьку каструлю додайте 2 столові ложки оливкової олії першого холодного віджиму, коли вона нагріється, додайте нарізану курку й готуйте до золотистого кольору.
Додайте нарізані гриби, приправте до смаку, додайте 1/2 столової ложки чебрецю й 1/2 столової ложки розмарину та готуйте на середньому вогні ще 3 хвилини.
Дістаньте курку та гриби з каструлі, залишивши в ній сік, і відкладіть до тих пір, поки вони нам не знадобляться.
Додайте в каструлю 1 столову ложку оливкової олії першого віджиму, нарізану цибулю, часник та помідор. Злегка приправте та смажте на середньому вогні 10 хвилин.
Коли овочі обсмажаться, вийміть їх з каструлі, покладіть у блендер, додайте 550 мл курячого бульйону та перемішайте до отримання соусу без грудочок.
Додайте в каструлю до курки з грибами соус. При необхідності додайте солі та варіть на середньому вогні ще 20 хвилин. Після приготування додайте до рагу трохи нарізаної свіжої петрушки.
Тушена курка з грибами подається на стіл прикрашеною трохи нарізаною свіжою петрушкою.
Тушкована курка з грибами – простий рецепт. Інгредієнти, які в ньому містяться, дуже поширені в домашніх умовах. Ви навіть можете приготувати його із замороженої курки та, якщо у вас немає свіжих грибів, ви можете використати заморожені. Томатний соус можна замінити на сметанний. Курка в сметані з грибами також виходить соковитою.