Перейти до основного вмісту

Салат із куркою і болгарським перцем

Салат із куркою і болгарським перцем
40 хв.
3 персони

Традиційна для українського столу курятина в поєднанні з різними продуктами – це чисте полотно для створення кулінарного шедевру кожною господинею. Теплі чи холодні салати з болгарським перцем та куркою – класика літнього меню. Страва, приготована з простих компонентів, здивує своїм оригінальним смаком кожного.

Необхідні інгредієнти
Філе

400 г.

Болгарський перець
Болгарський перець

3 шт.

Огірок
Огірок

2 шт.

Сир
Сир

200 г.

Кедровий горіх
Кедровий горіх

20-30 г.

Часник
Часник

2 зубчики

Листя салату
Листя салату

1 пучок

Базилік
Базилік

1 пучок

Гілочки кропу
Гілочки кропу

кілька гілочок

Сушена паприка
Сушена паприка

за смаком

Оливкова олія
Оливкова олія

200 г.

Підготовка курячого м’яса

Готувати салат з куркою, сиром і перцем варто починати з маринування основного компонента. Від тушки необхідно відділити шкірку від м’яса, бо потрібне лише філе. Якщо куплена одразу груднина – краще. Далі м’ясо треба нарізати пластинками, товщиною близько 5 мм.

Викласти філе в миску, додати паприки, трохи солі, чорного перцю, капнути олії, гарненько перемішати та залишити на 20 хв. маринуватись. В пательню влити трохи олії розрізати навпіл один зубчик часнику, кинути в гарячу олію. Часник наситить олію ароматом і коли стане коричневим, можна його забрати та перекласти в пательню порізане філе. Смажити з кожного боку пластинки по 5-7 хв. до золотистого кольору. Потім перекласти в окрему ємність.

Обробка інших продуктів

Сир натерти на великій терці. Перці необхідно нарізати довільними шматочками, не дуже дрібними. На олії, де готували м’ясо, близько 3 хв. обсмажити перець при постійному помішуванні (не доводити до перетворення овочу на кашу).

Добре промити зелень. Листя салату висушити паперовим рушником, порвати руками на шматочки і можна викласти на тарілку, а зверху – огірки, порізані середнім кубиком.

Приготування соусу

Щоб усі інгредієнти утворили гармонійний «смаковий ансамбль», салат із болгарським перцем і куркою треба заправити особливим соусом. Для цього необхідно:

  • підсмажити на сухій сковороді кедрові чи волоські горіхи, на середньому вогні до золотавого відтінку, приблизно 7-9 хв., потім пересипати в якусь посудину для остигання;
  • у блендері збити одночасно базилік, горішки, 1 зубчик часнику;
  • додати солі та поперчити на смаком.

В готову масу поступово вливати оливкову олію (100 г) або йогурт такого ж об’єму, поки маса не стане гладкою та однорідною.

Формування салату із болгарським перцем і куркою

На вже порізані огірки викласти обсмажений болгарський перець. Далі – шар курячого філе, полити щедро соусом, а зверху притрусити сиром. Подрібнити гілочки кропу і прикрасити верх. Салат із болгарським перцем і куркою готовий. Після подачі на стіл необхідно перемішати всі компоненти страви.