Салат із куркою і болгарським перцем

Традиційна для українського столу курятина в поєднанні з різними продуктами – це чисте полотно для створення кулінарного шедевру кожною господинею. Теплі чи холодні салати з болгарським перцем та куркою – класика літнього меню. Страва, приготована з простих компонентів, здивує своїм оригінальним смаком кожного.

Що потрібно
Як готувати
Болгарський перець
Огірок
Листя салату
Кедровий горіх
Сир
Листя базиліку
Сушена паприка
Гілочки кропу
Часник
Соняшникова олія

Інгредієнти

Щоб приготувати салат з куркою і болгарським перцем, знадобиться:

  •           400 г курячого м’яса;
  •           3 болгарські перці, бажано різного кольору;
  •           2 огірки великі;
  •           листя салату, достатньо одного пучка;
  •           20-30 г кедрових горішків;
  •           200 г сиру твердого;
  •           пучок базиліку;
  •           паприка;
  •           2 зубчики часнику;
  •           сіль;
  •           оливкова олія – 200 г;
  •           чорний мелений перець;
  •           кілька гілочок свіжого кропу.

Оливкова олія знадобиться для підсмажування м’яса і приготування соусу. Але за бажанням в соусі її можна замінити йогуртом і вийде більш легка біла консистенція.

Підготовка курячого м’яса

Готувати салат з куркою, сиром і перцем варто починати з маринування основного компонента. Від тушки необхідно відділити шкірку від м’яса, бо потрібне лише філе. Якщо куплена одразу груднина – краще. Далі м’ясо треба нарізати пластинками, товщиною близько 5 мм.

Викласти філе в миску, додати паприки, трохи солі, чорного перцю, капнути олії, гарненько перемішати та залишити на 20 хв. маринуватись. В пательню влити трохи олії розрізати навпіл один зубчик часнику, кинути в гарячу олію. Часник наситить олію ароматом і коли стане коричневим, можна його забрати та перекласти в пательню порізане філе. Смажити з кожного боку пластинки по 5-7 хв. до золотистого кольору. Потім перекласти в окрему ємність.

Обробка інших продуктів

Сир натерти на великій терці. Перці необхідно нарізати довільними шматочками, не дуже дрібними. На олії, де готували м’ясо, близько 3 хв. обсмажити перець при постійному помішуванні (не доводити до перетворення овочу на кашу).

Добре промити зелень. Листя салату висушити паперовим рушником, порвати руками на шматочки і можна викласти на тарілку, а зверху – огірки, порізані середнім кубиком.

Приготування соусу

Щоб усі інгредієнти утворили гармонійний «смаковий ансамбль», салат із болгарським перцем і куркою треба заправити особливим соусом. Для цього необхідно:

  •           підсмажити на сухій сковороді кедрові чи волоські горіхи, на середньому вогні до золотавого відтінку, приблизно 7-9 хв., потім пересипати в якусь посудину для остигання;
  •           у блендері збити одночасно базилік, горішки, 1 зубчик часнику;
  •           додати солі та поперчити на смаком.

В готову масу поступово вливати оливкову олію (100 г) або йогурт такого ж об’єму, поки маса не стане гладкою та однорідною.

Формування салату із болгарським перцем і куркою

На вже порізані огірки викласти обсмажений болгарський перець. Далі – шар курячого філе, полити щедро соусом, а зверху притрусити сиром. Подрібнити гілочки кропу і прикрасити верх. Салат із болгарським перцем і куркою готовий. Після подачі на стіл необхідно перемішати всі компоненти страви.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту