Запіканка з курки

Основні страви зазвичай роблять з картоплі тому, що вона поживна і дуже ситна. Запіканка з картоплі, грибів і курки під сиром може бути як обідом на святковому столі, так і просто смачним перекусом в будь-який день.

Що потрібно
Як готувати
Картопля 4 шт.
Гриби 3 шт.
Цибуля 1 шт.
Морква 1 шт.
Яйця 1 шт.
Сметана
Вершки
Моцарелла
Пармезан

Приготування запіканки з курки

З картоплі, грибів, сиру і курки можна приготувати дуже багато страв. Поодинці ці інгредієнти також дуже смачні, але з них (в поєднанні) виходить неймовірно смачна запіканка.

Рекомендуємо спробувати приготувати саме картопляну запіканку з куркою і сиром. Завдяки грибам та м’ясу картопля буде м’якою та ароматною, а сир зверху розтане і покриється золотистою скоринкою, що надасть страві більш апетитного вигляду.

Продукти, які потрібні для запіканки з курки

Мінімальна кількість інгредієнтів для запіканки картопляної з куркою:

  • картопля – 4 шт.;
  • гриби (найкраще підходять шампіньйони) – 3 шт.;
  • цибуля (будь-яка) – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • філе куряче (можна брати будь-яку частину курки, але краще підходить саме філе) – 2 або 3 шт. в залежності від розміру порції;
  • яйце – 1 шт.

Для соусу знадобляться:

  • сметана (25%) – 300 г;
  • вершки (10-15%) – 500 г;
  • моцарелла – 100 г;
  • пармезан – 100 г;

Спеції можна використовувати по бажанню, але зазвичай краще додати сіль, перець, паприку. Грамування розписано для однієї порцій, якщо треба більше – подвоюйте.

Спосіб приготування запіканки з  курки

Тепер перейдемо до самого цікавого. Як же приготувати запіканку з картоплею і куркою? Легко та просто, навіть молода господиня впорається.

Для початку потрібно помити й порізати м’ясо на кубики середнього розміру (можна й більше чи менше, на свій смак). Підготувавши курятину, приготуємо соус: в миску виливаємо сметану і вершки, солимо і перчимо. Натираємо обидва види сиру на тертці. Половину кладемо в наш соус, туди ж додаємо м’ясо і яйце, все добре перемішуємо. Відкладаємо в сторону маринуватися в соусі на півгодини. Тим часом вмикаємо духовку і вмикаємо температуру 180 градусів. Потім перейдемо до овочів.

Підготовка овочів

Займемося овочами та грибами. Моркву треба помити, почистити і нарізати кубиками. Картоплю з цибулею також почистити, помити й порізати на півкільця. Гриби потрібно вимити та порізати кільцями або півкільцями.

Форму для випікання змазати вершковим маслом, зверху викласти перший шар картоплею, другий – морквою та цибулею. Третій шар – гриби. Наостанок вилити соус і розподілити рівномірно м’ясо зверху.

Якщо форма для випікання картопляної запіканки з куркою надто товста варто спочатку обжарити цибулю і моркву на сковорідці. Картоплю відварити або також посмажити до напівготовності.

Запікання страви

Сир, який залишився, викласти останнім шаром. Форму накрити зверху фольгою і відправити в духовку при температурі 180 градусів на 50-60 хвилин. Після вимкнення зняти фольгу й залишити ще на 5-10 хвилин для того, щоб сир підрум’янився.

Також можна посипати запіканку зверху зеленню на ваш вибір або прикрасити страву будь-яким іншим способом. До рецепта рекомендується додати помідори чи печериці (за бажанням).

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту