Рецепти холодцю з курки

Холодець – улюблена страва українців, яку, як правило, готують на свята. Без нього неможливо обійтися, але м’ясне заливне доречно подати до столу в будні. Деякі люди його не їдять, тому що вважають надто жирним, але рецепти холодцю з курки є дієтичними стравами й на смак нічим не поступаються традиційному м’ясному «побратиму».

Що потрібно
Як готувати
Бульйон
Часник
Цибуля
Морква
Сіль та спеції
Желатин
Петрушка

Секрети приготування ідеального холодцю з курки

Холодець з домашньої курки або купленої в магазині вариться швидше, ніж класичне заливне м’ясо. Багато кухарів новачків ставлять собі питання, чи застигне холодець, якщо використовувати тільки куряче м’ясо. Заливне застигає з додаванням желатину та без нього. Страва з курки є легкою та нагадує заливне з м’ясом. Варити його можна в чистому вигляді або з додаванням свинячих ніжок, яловичини та лапок птиці.

Домашній холодець з курки – це рецепт страви, що складається з курячого м’яса та застиглого желе. Для приготування заливного зі свинини та яловичини за класичним рецептом знадобиться п’ять-шість годин. Зварити холодець із курки можна за пару годин, а для кращого застигання потрібно варити не менше чотирьох. Якщо додати желатин, то холодець приготується ще швидше. Варіння холодної страви поділяється на кілька етапів:

  •           підготовка м’ясних продуктів;
  •           приготування прозорого бульйону;
  •           відділення курячого м’яса від кісток;
  •           розливання готового холодцю по піалах.

Приготувати прозорий бульйон нескладно. Після закипання потрібно зменшити вогонь на мінімум, тобто так, щоб бульйон злегка коливався на поверхні. Якщо зробити все правильно, желе з курки вийде прозорим. Домашній холодець зберігається у холодильнику не більше трьох днів.

Як приготувати холодець з курки з додаванням желатину

Для приготування страви знадобиться:

  •           1 кг курячого м’яса;
  •           5 зубчиків часнику;
  •           1 цибулина;
  •           1 морквина;
  •           спеції та сіль;
  •           1 ч. л. желатину;
  •           пучок петрушки.

Частини курки покласти у каструлю, налити води, поставити на вогонь та довести до кипіння. Далі потрібно злити бульйон. Коли нова вода закипить, додати порізану цибулю, часник та моркву. Варити на невеликому вогні три години. В кінці приготування додати сіль та спеції.

З готового бульйону вийняти м’ясо та овочі, рідину процідити. Желатин залити водою, дати набухнути близько п’яти хвилин, потім влити у бульйон. Охолоджене м’ясо нарізати на шматочки, морквину – кружальцями. Рецепт холодцю з курки не має на увазі додавання до м’яса зварених цибулі та часнику. На тарілку викласти м’ясо, залити бульйоном, покласти морквину та листя петрушки. Холодець поставити в холодильник для застигання.

Студень із курки без додавання желатину

Для приготування страви знадобиться:

  •           2 кг курячого м’яса;
  •           1 головка часнику;
  •           1 цибулина;
  •           2 морквини;
  •           8 штук чорного перцю горошок;
  •           2 штуки листя лавра.

Для оформлення блюда потрібні 5 штук яєць та 4 гілочки кінзи.

У каструлю покласти м’ясо, наповнити водою, довести рідину до кипіння. Далі потрібно зняти піну. Накрити не дуже щільно кришкою, вогонь зменшити та варити бульйон протягом чотирьох годин, періодично знімаючи піну. Овочі промити, очистити та розкласти по тарілках. Через чотири години у бульйон додати цибулю та морквину. Готове куряче м’ясо вийняти з каструлі, в рідину додати подрібнений часник, листя лавра, перець горошком та сіль. Варити ще пів години та потім процідити. Охолоджене м’ясо нарізати на дрібні шматочки. Відварені яйця нарізати кільцями. Розлити по тарілках. Поставити в холодильник на 12 годин. Холодець курячий, рецепт якого дуже простий, легко можна приготувати вдома. У ньому немає особливих інгредієнтів чи складних процесів.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту