Перейти до основного вмісту

Суп з гречки і курки

Суп з гречки і курки
40 хв.
3 персони

Під час варіння супів часто додають крупи, щоб додати страві поживні речовини та посилити смакові якості. Також вони насичують організм поживними мікроелементами та дарують почуття ситості на тривалий час. Одна із найпопулярніших страв – суп з гречки і курки.

Необхідні інгредієнти
Філе

1 шт.

Гречка
Гречка

1 стакан

Цибуля
Цибуля

1 шт.

Часник
Часник

3-4 зубчика

Бульйон
Бульйон

(овочевий) – 1 л

Лаврове листя
Лаврове листя

2 шт.

Сушений тим’ян
Сушений тим’ян

½ ч. л.

Зелень
Зелень

за смаком

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Як приготувати смачний гречаний суп

Як приготувати гречаний суп з куркою:

  1. У глибокій каструлі розігріти трохи олії та обсмажити цибулю та часник до м’якості.
  2. Додати нарізане кубиками куряче філе та смажити до золотистого кольору.
  3. Додати моркву та картоплю та продовжувати смажити протягом 2-3 хвилин.
  4. Додати гречку до каструлі та перемішати всі інгредієнти.
  5. Залити курячим або овочевим бульйоном. Додати лаврові листочки, сушений тім’ян, сіль і перець за смаком.
  6. Довести суп до кипіння, потім зменшити вогонь та накрити каструлю кришкою. Готувати протягом 20-25 хвилин або доки гречка та овочі не стануть м’якими.
  7. Після приготування треба дати супу трохи постояти. Бажано подавати страву гарячою. Прикрасити суп свіжою нарізаною зеленню.

Суп виходить ситним, ароматним та корисним.

Які ще існують рецепти приготування гречаного супу з куркою

Як варити гречаний суп з куркою? Можна приготувати страву і іншим методом:

  1. Треба почати з підготовки інгредієнтів. Почистити цибулину та мілко нарізати кубиками, нарізати моркву тонкими кружечками, картоплю кубиками. Куряче філе розрізати на невеликі шматочки або розібрати на волокна.
  2. Розігріти каструлю з додаванням олії на середньому вогні. Додати цибулину і моркву, й смажити їх до золотистого кольору, протягом 5-7 хвилин.
  3. Поставити на плиту воду чи курячий бульйон. Як тільки він закипить, кинути туди картоплю.
  4. Коли картопля звариться наполовину, додати до супу гречку і куряче філе. Не треба брати надто багато гречки. Під час приготування вона набухає, якщо перевищити норму, вийде каша, а не суп. Накрити кришкою та готувати на середньому вогні 15 хвилин.

Приготування супу не займе багато часу.

Особливості приготування гречаного супу

Варто звернути увагу, чим менше буде добавлено олії під час приготування цибулі та моркви, тим менш калорійніша буде страва. Після приготування дати супу прокипіти декілька хвилин, вимкнути вогонь та дати настоятися страві 15 хвилин.

Простий у приготуванні суп гречаний з куркою можна включити у повсякденне меню. Суп виходить наваристим, ароматним, а головне смачним.