Суп з гречки і курки

Під час варіння супів часто додають крупи, щоб додати страві поживні речовини та посилити смакові якості. Також вони насичують організм поживними мікроелементами та дарують почуття ситості на тривалий час. Одна із найпопулярніших страв – суп з гречки і курки.

Що потрібно
Як готувати
Гречка
Цибуля
Часник
Овочевий бульйон
Лаврове листя
Сушений тим’ян
Сіль та спеції
Зелень

Особливості супу з гречки і курки

Наготувати сім’ю смачними та корисними стравами іноді буває складно. Рекомендується приготувати смачне перше блюдо – гречаний суп з куркою. Цю страву часто називають українським національним дивом. Ароматна, ситна та смачна страва точно сподобається кожному.

Гречаний суп з куркою досить простий та підвладний будь-якій господині. Для приготування знадобляться наступні інгредієнти:

  • куряче філе – 1 шт.;

  • гречка – 1 стакан;

  • цибулина – 1 шт.;

  • часник – 3-4 зубчика;

  • овочевий бульйон – 1 л;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • сушений тим’ян – ½ ч. л.;

  • сіль, перець – за смаком;

  • зелень – за смаком.

Всі продукти досить доступні та продаються в будь-якому супермаркеті.

Як приготувати смачний гречаний суп

Як приготувати гречаний суп з куркою:

  1. У глибокій каструлі розігріти трохи олії та обсмажити цибулю та часник до м’якості.

  2. Додати нарізане кубиками куряче філе та смажити до золотистого кольору.

  3. Додати моркву та картоплю та продовжувати смажити протягом 2-3 хвилин.

  4. Додати гречку до каструлі та перемішати всі інгредієнти.

  5. Залити курячим або овочевим бульйоном. Додати лаврові листочки, сушений тім’ян, сіль і перець за смаком.

  6. Довести суп до кипіння, потім зменшити вогонь та накрити каструлю кришкою. Готувати протягом 20-25 хвилин або доки гречка та овочі не стануть м’якими.

  7. Після приготування треба дати супу трохи постояти. Бажано подавати страву гарячою. Прикрасити суп свіжою нарізаною зеленню.

Суп виходить ситним, ароматним та корисним.

Які ще існують рецепти приготування гречаного супу з куркою

Як варити гречаний суп з куркою? Можна приготувати страву і іншим методом:

  1. Треба почати з підготовки інгредієнтів. Почистити цибулину та мілко нарізати кубиками, нарізати моркву тонкими кружечками, картоплю кубиками. Куряче філе розрізати на невеликі шматочки або розібрати на волокна.

  2. Розігріти каструлю з додаванням олії на середньому вогні. Додати цибулину і моркву, й смажити їх до золотистого кольору, протягом 5-7 хвилин.

  3. Поставити на плиту воду чи курячий бульйон. Як тільки він закипить, кинути туди картоплю.

  4. Коли картопля звариться наполовину, додати до супу гречку і куряче філе. Не треба брати надто багато гречки. Під час приготування вона набухає, якщо перевищити норму, вийде каша, а не суп. Накрити кришкою та готувати на середньому вогні 15 хвилин.

Приготування супу не займе багато часу.

Особливості приготування гречаного супу

Варто звернути увагу, чим менше буде добавлено олії під час приготування цибулі та моркви, тим менш калорійніша буде страва. Після приготування дати супу прокипіти декілька хвилин, вимкнути вогонь та дати настоятися страві 15 хвилин.

Простий у приготуванні суп гречаний з куркою можна включити у повсякденне меню. Суп виходить наваристим, ароматним, а головне смачним.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту