Рецепт котлет з курячого філе

Котлети з курячого філе – відмінна альтернатива класичним відбивним зі свинини і є універсальною стравою на будь-який випадок, будь то сімейна вечеря чи святкова подія. М'ясо птиці відрізняється ніжною структурою і легко засвоюється, що робить його ідеальним рішенням для вечері, в тому числі воно сподобається дітям. Однією з безсумнівних переваг курячих котлет є те, що вони легко готуються, не вимагають особливих кулінарних навичок, а лише вміння користуватися ножем, товкачиком і сковорідкою. Дієтичні котлети з курки полюбляють більшість людей, особливо ті, хто стежить за фігурою. Утім різноманітні способи приготування допоможуть вразити і гостей, і членів родини.

Що потрібно
Як готувати
Яйця
Цибуля
Сухарики
Сіль та спеції
Лимонний сік

Як приготувати котлети з курячого філе

Якщо ви готуєте прості котлети з курячого філе – рецепт не вимагає великого списку продуктів:

●          500 грамів філе курки;

●          1 яйце;

●          1 цибулина;

●          панірувальні сухарі;

●          лимонна цедра на смак;

●          сіль, перець, коріандр до свого смаку.

Спочатку потрібно куряче філе порізати за допомогою гострого ножа. В результаті кухар отримає щось, що нагадує фарш. Потім це філе необхідно посолити, поперчити, додати трохи лимонної цедри і коріандр. Важливо те, що немає фіксованої кількості додаткових елементів, адже смак солі, перцю і приправ в їжі буде відрізнятися.

Наступний крок – додавання цибулі. Її необхідно натерти на дрібній тертушці і перемішати з м’ясом. Це допоможе зробити майбутні котлети набагато соковитішими.

До фаршу потрібно додати 1 яйце. Після цього слід ретельно перемішати суміш. Готовій масі потрібно надати форму майбутніх котлет і покрити в панірувальних сухарях. Це створить хрустку скоринку страви. Можна викласти котлети на лист і запікати в духовці або жарити на сковорідці. Важливо зазначити, що запікання в духовці зробить страву більш дієтичною. 

Якщо ви бажаєте урізноманітнити класичний рецепт котлет з курячого філе – зробіть соус, який довершить страву.

Як приготувати соус?

Обов’язковими інгредієнтами для соусу є:

●          1 помідор;

●          1 яблуко;

●          кілька зубчиків часнику;

●          томатна паста;

●          вода;

●          петрушка;

●          сіль та перець.

 

Спочатку потрібно нарізати помідори дрібними кубиками і перемішати з тертим яблуком. Для аромату варто додати часник, петрушку. Для насиченого смаку рекомендується в суміш вкинути 2 ложки томатної пасти і 50 мл води. Сіль та перець кожен буде додавати до смаку. Всю суміш відправляють на вогонь у невеликій каструлі і тушкують 3 хвилини. Далі потрібно блендером збити рідину. В результаті соус за структурою має нагадувати пюре. Таким чином, котлети з домашньої курки будуть значно смачнішими. Проте завжди можна заправляти страву за допомогою вже готових соусів. Наприклад, популярними є теріякі і соєвий соус. Вони додадуть пікантний смак курячим котлетам. Існує безліч рецептів з приготування заправок з гірким перцем, які подобаються багатьом. Варто зазначити, що кількість інгредієнтів залежить від кількості запланованої страви.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту