Лапша з куркою: рецепти

Страви із додаванням курки по праву займають одне із перших місць в раціоні нашого народу. Ми полюбляємо смажену, копчену, запечену курку. Дітки із задоволенням куштують курячі котлети або рулетики. Супчики, що зварені на курячих кістках вважаються дієтичними і підходять навіть людям із хворобами кишково-шлункового тракту. Страви із рису також смакують із цим м’ясом, легко можна приготувати плов із курки. Існує безліч рецептів салатів із куркою: з овочами, зеленню, з йогуртом, оливковою олією, з сиром, сухариками і т.д. Багато смачних рецептів готують із додаванням локшини або рисової лапши з куркою.

Що потрібно
Як готувати
Яйця
Соняшникова олія
Цибуля
Часник
Морква
Червоний перець
Зелений перець
Соєвий соус
Квасоля
Сіль та спеції
Кетчуп

Інгредієнти для приготування лапші з куркою

Локшина з куркою рецепт.

Підготовка інгредієнтів:

  • 200 г яєчної локшини (можна використовувати готову або свіжу);
  • 400 г курячого м’яса, нарізаного на невеликі шматочки;
  • 2 столові ложки рослинної олії;
  • 1 цибулина, дрібно нарізана;
  • 2 зубчики часнику, подрібнені;
  • 1 морква, натерта на великій тертці;
  • 1 червоний перець, нарізаний на смужки;
  • 1 зелений перець, нарізаний на смужки;
  • 100 г квасолі (можна використовувати свіжу або заморожену);
  • 3 столові ложки соєвого соусу;
  • 1 столова ложка кетчупу;
  • сіль та перець на смак;
  • невеликий пучок зеленої цибулі.

Можуть бути використані і стегна курячі, і філе куряче – на ваш смак.

Покрокове приготування лапші з куркою

Коли готується яєчна локшина з куркою,  власне саму локшину слід готувати  відповідно до інструкції на упаковці.

 Приготування начинки:

  • у великій сковороді розігрійте олію і додайте нарізане куряче м’ясо, обсмажте його до повного приготування, потім перекладіть м’ясо  на тарілку і залиште осторонь;
  • у тій же сковороді додайте цибулю та часник, і обсмажте їх до м’якості приблизно 3 хвилини;
  • додайте натерту моркву, червоний та зелений перець, а також квасолю, і продовжуйте готувати на середньому вогні, приблизно 5-7 хвилин;
  • поверніть обсмажену курячу грудку в сковороду з овочами і додайте соєвий соус та кетчуп. 

В кінці  страва може бути прикрашена зеленню. Лапша з куркою готова, смачного!

Тайська рисова вермішель з куркою: підготовка складових

Для приготування смачної тайської рисової лапші з куркою беремо:

  • 200 г тайської рисової вермішелі;
  • 2 шт. курячих грудок;
  • 2 ст. л рослинної олії;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 1 червоний солодкий перець;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • на смак: свіжа м’ята та коріандр для прикраси.

Також, на етапі підготовки слід підготувати рисову вермішель.  Покладіть вермішель у гарячу воду і залиште на 5-7 хв. Потім промийте вермішель холодною водою. Відкладіть убік.

Власне приготування лапші з куркою

Спочатку слід  обсмажити курку та овочі:

  • розігрійте сковороду додайте олію і нагрійте її;
  • додайте подрібнений часник і обсмажте  до появи аромату;
  • всипте нарізані курячі смужки та обсмажте їх до золотистого кольору  і відкладіть курку.

Наступний крок – приготування соусу та збирання страви.

У тій же сковороді додайте нарізану цибулю, моркву і червоний перець. Обсмажте овочі на середньому вогні до їхньої м’якості.

В окремій мисці змішайте соєвий соус та лимонний сік. Додайте цю суміш до овочів у сковороду та перемішайте.

Поверніть обсмажену курку на пательню разом з рисовою вермішеллю. Проготуйте ще 3 хв., подавайте із зеленню. Тайська рисова вермішель з куркою стане вашим улюбленим рецептом.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту