Куряча печінка має мало шанувальників через незвичний смак. Але вся справа у правильному приготуванні, що перетворить продукт на ласощі для гурманів. Рецепти салатів з курячої печінки вражають різноманітними поєднаннями. Зараз буде представлена інструкція з приготування вишуканої страви, яка переверне уявлення про цей субпродукт.
Попередня підготовка продуктів
Щоб рецепт салату з курячої печінки вийшов ідеальним, важливо дотримуватись послідовності дій. Спочатку треба відібрати третю частину з фундука, розігріти суху пательню, кинути на неї горіхи та підсмажити до появи приємного аромату та рум’яності, відкинути на паперовий рушник, хай охолоджуються.
Щоб страва вийшла ніжною, обирати варто свіжий продукт, без потемнілих плям. Далі:
- печінку необхідно ретельно промити;
- зачистити від жиру, прожилок;
- порізати невеликим шматками;
- у пательні розігріти вершкове масло з двома столовими ложками олії;
- порізати тоненькою смужкою моркву, викласти на пательню і смажити 3 хв;
- вкинути туди печінку, посолити, поперчити та обсмажувати по 3-4 хв на кожному боці до рум’яності.
- Влити вино та готувати ще 2 хв на сильному вогні.
Приготування соусу
Незвичайного смаку та пікантності салату додає соус. Тут доведеться кілька інгредієнтів поєднати в чаші блендера. Для цього треба змішати:
- петрушку;
- фундук (2/3, що залишились);
- часник;
- паприку;
- 3 столові ложки олії.
Всі компоненти треба подрібнити в блендері, якщо залишаться крупинки в масі, це виглядатиме цікавіше. Щоб смачнішим вийшов салат з курячої печінки, рецепт включає лимонний сік, який додається в готову соусну суміш.
Варіація соусу №2
Основний продукт салату цікаво пасує з іншим соусом, більш звичним для українців. Для нього необхідно:
- взяти 100 г замороженої або свіжої вишні;
- видалити кісточки;
- покласти в маленьку каструлю;
- додати бальзамічного оцту;
- на тихому вогні дочекатись кипіння;
- проварити 5 хв.
Потім гаряча вишнева маса перебивається занурювальним блендером до однорідності. Готуючи салат з курячою печінкою, рецепт можна змінювати, залежно від смакових вподобань кухаря чи його гостей.
Збір салату
У пательню з печінкою влити соус, протримати кілька хвилин на вогні, щоб температура компонентів салату вирівнялась. Перевірити на смак, за потреби ще досолити та поперчити. Розкласти салат по тарілках, промити руколу, додати в тарілки. Яблуко порізати тоненьким дольками та в хаотичному порядку викласти на страву. Зверху посипати підсмаженим фундуком. Подається салат теплим.
Якщо рецепти салатів курячої печінки включають екзотичні компоненти, то собівартість страви значно виросте, але чи сподобаються вони смаковим рецепторам, треба перевіряти.