Перейти до основного вмісту

Салат з пекінської капусти з куркою і сухариками

Салат з пекінської капусти з куркою і сухариками
40 хв.
3 персони

Класичний салат з пекінської капусти з куркою і сухариками – страва дуже ситна й при цьому проста й швидка в приготуванні. Вона стане незамінною частиною святкового та повсякденного меню. Її особливість в тому, що вона чудово поєднується з різними видами напоїв та гарнірів.

Необхідні інгредієнти
Філе

1 шт.

Пекінська капуста
Пекінська капуста

1 шт.

Сир
Сир

100-130 г.

Сухарики
Сухарики

маленька упаковка

Майонез
Майонез

за смаком

Зелень
Зелень

за смаком

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Покрокове готування салату з пекінської капусти з куркою та сухариками

Перед початком процесу необхідно вимити капусту та підготувати всі компоненти.

  1. Відварюємо філейну частину та ріжемо за вподобанням.
  2. Пекінська капустинка нарізується дрібними квадратиками.
  3. Сир ріжемо невеличкими кубиками (бажано такими самими, як філе);
  4. Додаємо все в салатник, підсолюємо та перчимо й заправляємо, постійно помішуючи.

Перед подачею на стіл домішуємо сухарики або прикрашаємо ними страву, якщо подаємо в більш плоскій ємності. При бажанні можна зверху потрусити нарізаною зеленню. Як варіант можна не перемішувати, а викласти пошарово на велику тарілку.

Варіанти приготування

В залежності від смакових вподобань людини можна віднімати або додавати компоненти.

  1. Щоб приготувати салат з пекінської капусти з куркою і кукурудзою потрібно додати до класичного рецепту баночку консервованої кукурудзи. В такому випадку сухарі не обов’язкові або беруться лише з сирним смаком.
  2. Для любителів болгарського перцю можна зробити салат з копченою куркою і пекінською капустою та перцем. До нього пасую часникова заправка та морква по-корейські. Прикрашати немає сенсу, адже він виходить дуже яскравим.

Змінювати рецептуру можна по будь-якому приводу та додавати щось сезонне.

На свято робимо салат більш урочистим

Святковим варіантом буде додавання ананасів або апельсинів. Щоб правильно приготувати салат з куркою і ананасами і пекінською капустою потрібно ретельно поєднувати смаки. Наприклад, курочка краще ніжна та варена, а не копчена. Зелень має бути свіжа, а страва більш ситна. Можна покришити також варені яйця.

Найголовніше – красива подача. Відмінним варіантом буде викладати все пошарово, попутно наносячи майонезну сітки на кожний шар окремо. Велике блюдо, в центрі якого такий салат, зверху потрушений дрібно нарізаною зеленню, а навколо нього сухарі з гілочками петрушки  приверне увагу та не залишить нікого байдужим. Також краще подати окремо лимонний сік для найвибагливіших гурманів.