Рецепти плову з курячим філе

В нашому раціоні курка займає почесне місце. І діти, і дорослі із задоволенням куштують страви із цього м’яса. В повсякденному житті ми часто готуємо це м'ясо як самостійну страву, або разом з гарніром і овочами. До святкового столу часто подаємо салати із копченою або відвареною куркою, курку-гриль. Відпочиваючи на природі, смачно покуштувати курячими шашликами або, навіть, пловом. Існує багато рецептів плову з курячим філе. Вони відрізняються способом приготування, застосуванням різних частин м’яса і додаванням різноманітних спецій. Плов з куркою можливо приготувати не лише в казані, а й в каструлі.

Що потрібно
Як готувати
Рис
Цибуля
Морква
Соняшникова олія
Гілочки кропу
Сіль та спеції

Підготовка інгредієнтів і обсмаження курки для приготування плову з курячим філе

Підготовка інгредієнтів:

  • 500 г курячого філе, наріжте його на невеликі шматочки;
  • 2 склянки довгозернистого рису, промийте його кілька разів у холодній воді, щоб видалити надлишки крохмалю;
  • 2 великі цибулини, наріжте їх тонкими півкільцями;
  • 3 моркви, очистіть їх, а потім наріжте на довгі скибочки;
  • 4 столові ложки олії;
  • 4 склянки окропу;
  • сіль та перець на смак.

Обсмаження курки:

  • у великій глибокій пательні або казані розігрійте олію на середньому вогні;
  • додайте нарізане куряче філе та обсмажте його до золотистого кольору;
  • приберіть обсмажене філе зі сковороди та поставте убік.

Обов’язково спробуйте приготувати плов з курячим філе, рецепт  нескладний.

Основні процеси приготування плову

Обсмаження цибулі та моркви:

  • в пательню додайте нарізану цибулю і моркву;
  • обсмажуйте їх на середньому вогні, до м’якості та золотистого кольору цибулі.

Додавання рису:

  • додайте рис у сковороду з овочами;
  • помішуйте все разом близько 2-3 хвилин.

 Варіння плову:

  • влийте окріп у сковороду;
  • посоліть і поперчіть, все перемішайте;
  • уменшить вогонь до мінімуму, накрийте кришкою сковороду і варіть плов близько 25 хвилин, поки рис не буде готовим і рідина не випарується;
  • коли рис майже готовий, поверніть обсмажене філе куряче в сковороду;
  • перемішайте його з рисом, цибулею та морквою;
  • тримайте на вогні ще декілька хвилин.

Смачний плов із курячим філе готовий!

Варіації плову із курки

В різних країнах існують різні рецепти плову з куркою. Пропонуємо ознайомитись із рецептом узбецького плову.

Узбецький плов з куркою в каструлі :

  • наріжте 1 курячу ніжку й 1 курячу грудку на шматочки, обсмажте у розігрітій рослинній олії  та викладіть на тарілку;
  • у тій же каструлі додайте дві нарізані цибулини і обсмажте їх до золотистого кольору, додайте моркву і смажте її;
  • покладіть 2 чайні ложки куркуми та 1 чайну ложку меленого коріандру;
  • висипте 2 склянки довгозернистого  рису та перемішайте, щоб рис покрився спеціями;
  • влийте 4 склянки окропу, сіль до смаку і перемішайте.

Уменшить вогонь, накрийте кришкою каструлю і варіть плов на повільному вогні близько 25-30 хвилин, поки рис не буде готовим і не випарується рідина.  Перед подачею поверніть обсмажене м’ясо в каструлю і перемішайте. Ваш смачний плов з куркою готовий,  зберігайте рецепт.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту