Салат із куриці й сухариків

Якщо треба швидко щось приготувати для гостей, водночас смачне та поживне, салат із куркою і сухариками стане чудовим рішенням для столу. Аромат, різні текстури, кольори страви та багатий смак перетворять блюдо у короля застілля.

Що потрібно
Як готувати
Гриби
Сухарики
Цибуля
Сир
Яйця
Лимонний сік
Гірчиця
Пармезан
Соняшникова олія
Сіль та спеції

Що необхідно для приготування салату куриці та сухариками

Складається страва з простих інгредієнтів. Знадобиться:

  •         200 г грибів на смак;
  •         куряче філе – 1 шт.;
  •         50-70 г сухариків (можна домашні);
  •         зелена цибуля;
  •         200 г солоного твердого сиру;
  •         6 яєць;
  •         лимонній сік (з половинки лимона);
  •         діжонська гірчиця;
  •         50 г пармезану;
  •         100 г оливкової олії;
  •         чорний перець та сіль.

В класичний салат із курки і сухариків обирають свіжі печериці. Якщо вдома є мариновані білі гриби – страва стане респектабельнішою.

Робота з сухариками

Якщо сухарики придбані в магазині, процес приготування спрощується. Але можна їх зробити заздалегідь самостійно. Для цього треба невеликими брусочками або квадратами порізати батон чи хліб, викласти на деко і відправити в розігріту духовку на декілька хвилин.

Необхідно пильнувати за сухариками, бо вони можуть швидко згоріти. Щоб надати їм пікантності, можна присипати їх спеціями, посолити та збризнути олією. Щойно вони зарум’яняться – витягнути з духової шафи і залишити остигати.

Підготовка грибів

Якщо використовуються свіжі гриби –  треба попередньо їх очистити, промити, порізати на шматки середнього розміру В глибоку миску налити холодної води, посолити та кинути нарізані гриби на 5 хв.

Потім:

  •           розігріти на середньому вогні пательню;
  •           влити трохи олії (зовсім небагато);
  •           відцідити на друшляк гриби, вкинути до олії;
  •           поперчити трохи, додати дрібку солі;
  •           підсмажувати до готовності.

Якщо є білі мариновані гриби, в салат з курки та сухариків їх треба лише нарізати кубиками.

Як приготувати салат з курки та сухариків

Ключовий компонент страви – куряче філе. Його треба відварити до готовності у підсоленій воді, відкинути на друшляк, почекати поки прохолоне і порізати дрібними смужками.

Далі зварити 5 яєць, почистити й подрібнити кубиками. Пармезан натерти на дрібній терці і відкласти на окрему тарілку (знадобиться для соусу), солоний сир порізати тонкими короткими смужками. Цибулю порізати дрібно.

Приготування соусу

Щоб заправити салат з куркою і сухариками, треба приготувати в блендері аналог майонезного соусу. Для цього в чашу:

  •         вливають 100 г оливкової олії;
  •         додають вичавлений через часникодавку 1 зубчик часнику;
  •         вливають лимонний сік;
  •         додають один яєчний жовток і 1 чайну ложку діжонської гірчиці.

Все перебивається блендером до утворення густої, кремоподібної маси. Насамкінець до готового соусу додається дрібно натертий пармезан.

Збирання салат з курки та сухариків

Салат із філе курки і сухариками викладається шарами в такому порядку:

  •           філе – зверху змащується соусом;
  •           половина сухариків;
  •           гриби – зверху знову заправка;
  •           далі нарізані яйця і залишок соусу.

Останній шар формується із тертого сиру та зеленої цибулі. Прикрашається салат сухариками – їх можна розкласти на тарілці як декор.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту