Перейти до основного вмісту

Салат із куриці й сухариків

Салат із куриці й сухариків
40 хв.
3 персони

Якщо треба швидко щось приготувати для гостей, водночас смачне та поживне, салат із куркою і сухариками стане чудовим рішенням для столу. Аромат, різні текстури, кольори страви та багатий смак перетворять блюдо у короля застілля.

Необхідні інгредієнти
Філе

1 шт.

Гриби
Гриби

200 г.

Сир
Сир

200 г.

Яйця
Яйця

6 шт.

Пармезан
Пармезан

50 г.

Зелена цибуля
Зелена цибуля

1 пучок

Сухарики
Сухарики

50-70 г.

Гірчиця Діжонська
Гірчиця Діжонська

за смаком

Лимонний сік
Лимонний сік

з половинки лимона

Оливкова олія
Оливкова олія

100 г

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Робота з сухариками

Якщо сухарики придбані в магазині, процес приготування спрощується. Але можна їх зробити заздалегідь самостійно. Для цього треба невеликими брусочками або квадратами порізати батон чи хліб, викласти на деко і відправити в розігріту духовку на декілька хвилин.

Необхідно пильнувати за сухариками, бо вони можуть швидко згоріти. Щоб надати їм пікантності, можна присипати їх спеціями, посолити та збризнути олією. Щойно вони зарум’яняться – витягнути з духової шафи і залишити остигати.

Підготовка грибів

Якщо використовуються свіжі гриби –  треба попередньо їх очистити, промити, порізати на шматки середнього розміру В глибоку миску налити холодної води, посолити та кинути нарізані гриби на 5 хв.

Потім:

  • розігріти на середньому вогні пательню;
  • влити трохи олії (зовсім небагато);
  • відцідити на друшляк гриби, вкинути до олії;
  • поперчити трохи, додати дрібку солі;
  • підсмажувати до готовності.

Якщо є білі мариновані гриби, в салат з курки та сухариків їх треба лише нарізати кубиками.

Як приготувати салат з курки та сухариків

Ключовий компонент страви – куряче філе. Його треба відварити до готовності у підсоленій воді, відкинути на друшляк, почекати поки прохолоне і порізати дрібними смужками.

Далі зварити 5 яєць, почистити й подрібнити кубиками. Пармезан натерти на дрібній терці і відкласти на окрему тарілку (знадобиться для соусу), солоний сир порізати тонкими короткими смужками. Цибулю порізати дрібно.

Приготування соусу

Щоб заправити салат з куркою і сухариками, треба приготувати в блендері аналог майонезного соусу. Для цього в чашу:

  • вливають 100 г оливкової олії;
  • додають вичавлений через часникодавку 1 зубчик часнику;
  • вливають лимонний сік;
  • додають один яєчний жовток і 1 чайну ложку діжонської гірчиці.

Все перебивається блендером до утворення густої, кремоподібної маси. Насамкінець до готового соусу додається дрібно натертий пармезан.

Збирання салат з курки та сухариків

Салат із філе курки і сухариками викладається шарами в такому порядку:

  • філе – зверху змащується соусом;
  • половина сухариків;
  • гриби – зверху знову заправка;
  • далі нарізані яйця і залишок соусу.

Останній шар формується із тертого сиру та зеленої цибулі. Прикрашається салат сухариками – їх можна розкласти на тарілці як декор.