Картопля тушкована з куркою

Тушена картопля з куркою - це одна з найпростіших і найбюджетніших страв, яку приготують навіть ті, хто рідко стикається з кулінарією. Вона відмінно підійде як для повсякденного обіду, так і святкового столу. Страва виходить ароматною, ситною та смачною. А якщо ви трохи проекспериментуєте з додаванням інших інгредієнтів, таких як різні овочі чи спеції, то вдасться створити власний унікальний смак.

Що потрібно
Як готувати
Картопля 6 шт.
Морква 2 шт.
Цибуля 1 шт.
Часник 3 зуб.
Соняшникова олія 2 ст. л.
Томатна паста 1 ст. л.
Сіль та спеції
Сушена паприка
Гілочки кропу
Кмин

Список інгредієнтів для картоплі тушкованої з курки

Кількість кожного інгредієнта необхідно прораховувати в залежності від того, на скільки людей розраховано цю страву. В основний список входить те, що є на кухні кожної господині:

•            500 г курячого філе;

•            6 великих картоплин;

•            2 моркви;

•            1 цибулина;

•            3 зубчики часнику;

•            2 столові ложки олії;

•            1 столова ложка томатної пасти;

•            по 1 чайній ложці сушеної паприки та кмину;

•            сіль та перець за смаком;

•            500 мл окропу.

Цей набір найпростіших продуктів робить страву ідеальним вибором для швидкого та смачного обіду чи вечері.

Приготування страви тушкованої курки з картоплею

Тушкована картопля з куркою — спосіб приготування дуже простий і складається з кількох етапів.

1.         Нарізане кубиками філе необхідно обсмажити на олії до золотистого кольору.

2.         Додайте цибулю та часник. Сюди ж томатну пасту, сушену паприку та кмин. Смажте цибулю до прозорого стану на середньому вогні, помішуючи протягом 5-7 хвилин.

3.         Наріжте картоплю та моркву кубиками. Додайте їх до сковороди та добре перемішайте з усіма інгредієнтами.

4.         Додайте окріп, сіль та перець за смаком, перемішайте та закрийте кришкою. Готуйте пів години, поки картопля не стане м’якою.

Для того, щоб смак страви посилився, дайте їй настоятися протягом 20 хвилин.

Як зробити просту страву оригінальною

Картопля та курка поєднуються добре разом і можуть бути покращені додаванням різних інгредієнтів, які зроблять страву цікавішою та оригінальною:

•            гриби – подарують страві новий смак та текстуру;

•            яблука або кукурудза – додадуть солодощі;

•            індійські спеції, такі як куркума, коріандр або кумін, додадуть тушкованій курці з картоплею оригінальний смак та аромат;

•            кокосове молоко, якщо влити до бульйону, зробить страву екзотичнішею;

•            червона квасоля — надасть картоплі цікаву текстуру;

•            креветки – з ними страва отримає морські нотки;

•            гранатовий сік зробить смак картоплі кисло-солодким.

За допомогою цих інгредієнтів ви перетворите таку банальну страву, як картопля тушена з куркою, на щось нове, і точно здивуйте своїх гостей.

Чи може тушкована картопля з куркою бути дієтичною стравою

Слід враховувати, що картопля містить багато вуглеводів, а курка – білок. Якщо ви на дієті, то вам може бути корисно розрахувати ці елементи в такій страві.

Тушена курка з картоплею може бути дієтичною стравою, залежно від того, як вона була приготовлена. Якщо цю страву готувати без додавання великої кількості олії чи вершкового соусу, то вона містить менше калорій та жирів, ніж традиційні варіанти.

Використання мінімальної кількості спецій робить вашу їжу не такою калорійною. Тому, якщо ви стежите за своєю фігурою, рекомендується готувати картоплю з куркою, використовуючи свіжі інгредієнти та мінімальну кількість добавок.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту