Якщо треба швидко щось приготувати для гостей, водночас смачне та поживне, салат із куркою і сухариками стане чудовим рішенням для столу. Аромат, різні текстури, кольори страви та багатий смак перетворять блюдо у короля застілля.
Робота з сухариками
Якщо сухарики придбані в магазині, процес приготування спрощується. Але можна їх зробити заздалегідь самостійно. Для цього треба невеликими брусочками або квадратами порізати батон чи хліб, викласти на деко і відправити в розігріту духовку на декілька хвилин.
Необхідно пильнувати за сухариками, бо вони можуть швидко згоріти. Щоб надати їм пікантності, можна присипати їх спеціями, посолити та збризнути олією. Щойно вони зарум’яняться – витягнути з духової шафи і залишити остигати.
Підготовка грибів
Якщо використовуються свіжі гриби – треба попередньо їх очистити, промити, порізати на шматки середнього розміру В глибоку миску налити холодної води, посолити та кинути нарізані гриби на 5 хв.
Потім:
- розігріти на середньому вогні пательню;
- влити трохи олії (зовсім небагато);
- відцідити на друшляк гриби, вкинути до олії;
- поперчити трохи, додати дрібку солі;
- підсмажувати до готовності.
Якщо є білі мариновані гриби, в салат з курки та сухариків їх треба лише нарізати кубиками.
Як приготувати салат з курки та сухариків
Ключовий компонент страви – куряче філе. Його треба відварити до готовності у підсоленій воді, відкинути на друшляк, почекати поки прохолоне і порізати дрібними смужками.
Далі зварити 5 яєць, почистити й подрібнити кубиками. Пармезан натерти на дрібній терці і відкласти на окрему тарілку (знадобиться для соусу), солоний сир порізати тонкими короткими смужками. Цибулю порізати дрібно.
Приготування соусу
Щоб заправити салат з куркою і сухариками, треба приготувати в блендері аналог майонезного соусу. Для цього в чашу:
- вливають 100 г оливкової олії;
- додають вичавлений через часникодавку 1 зубчик часнику;
- вливають лимонний сік;
- додають один яєчний жовток і 1 чайну ложку діжонської гірчиці.
Все перебивається блендером до утворення густої, кремоподібної маси. Насамкінець до готового соусу додається дрібно натертий пармезан.
Збирання салат з курки та сухариків
Салат із філе курки і сухариками викладається шарами в такому порядку:
- філе – зверху змащується соусом;
- половина сухариків;
- гриби – зверху знову заправка;
- далі нарізані яйця і залишок соусу.
Останній шар формується із тертого сиру та зеленої цибулі. Прикрашається салат сухариками – їх можна розкласти на тарілці як декор.