Перейти до основного вмісту

Рецепт салату з виноградом і куркою

Рецепт салату з виноградом і куркою
30 хв.
4 персони

Куряче філе – це низькокалорійне та поживне м’ясо. Біле м’ясо вважається високоякісним білком з мінімальною кількістю жирів та вуглеводів. Воно збагачене вітамінами А, Н, Е, РР та декількома групами В, також має велику кількість мікроелементів та низький рівень холестерину.

Необхідні інгредієнти
Філе

300 г

Яйця
Яйця

4 шт

Сир
Сир

100 г

Виноград
Виноград

1 гілочка

Грецький горіх
Грецький горіх

70 г

Листя салату
Листя салату
Майонез
Майонез

Філе використовують для приготування різноманітних страв, як дієтичних, так і звичайних. Рецепти м’ясних салатів з ніжною, соковитою та смачною грудинкою вражають своїм неперевершеним смаком. Найпопулярнішими вважаються салати з курки та винограду. Найсмачнішим та вишуканим є  салат з куркою і виноградом, рецепт якого здивує своєю простотою і легкістю.

Рекомендації для приготування салату

Салат з куркою і виноградом є прекрасним доповненням святкового столу. Для приготування смачної страви є декілька корисних порад.

  1. Філе курки варять в попередньо підігрітій воді до 750 для збереження соковитості.
     
  2. Виноград обирають без кісточок. Темний виноград запашніший та більш солодший, а світлий – кисліший .
     
  3. Для кращого тертя використовують попередньо охолоджений сир.
     
  4. Грецькі горіхи використовують подрібненими або прорубленими, але не перетертими на блендері.
     
  5. Перед викладанням салату на блюдо необхідно кожний компонент змастити та перемішати майонезом окремо.

Покрокова інструкція приготування салату

Салат з курки з винограду готують в такій послідовності:

  1. ставимо воду на плиту та доводимо її до необхідної температури;
     
  2. куряче філе свіже, світло рожевого кольору, попередньо очищене від кісток, хрящів та шкіри, ретельно миємо та варимо до повної готовності;
     
  3. відварене м’ясо подрібнюємо на маленькі шматочки;
     
  4. натираємо сир та яйця на тертушці;
     
  5. пресуємо горіхи скалкою;
     
  6. виноград розрізаємо навпіл.
     
  7. Інгредієнти викладаємо шарами: курку, горіх, яйця, сир та виноград. Кожний шар покриваємо майонезом та прикрашаємо за побажанням, використовуючи для цього листя салату.

Особливості салату з виноградом і куркою

Композиція таких компонентів вражає своїми високими смаковими властивостями. Дивовижний фруктовий аромат та ніжні смакові властивості філе дають неперевершений смак. Природня кислинка винограду наділяє страву неперевершеним смаком та відтіняє аромат курячої грудки. Гармонійність поєднання білого м’яса з ягідками винограду займає високі позиції серед інших рецептур салатів.