Перейти до основного вмісту

Рецепт салата з копченою куркою

Рецепт салата з копченою куркою
30 хв.
4 персони

Рецепт салата з копченою куркою На сьогодні рецепти салатів з копченою куркою представлені широким розмаїттям. Це пов’язано з тим, що в плані приготування такі страви є максимально простими й легкими. Вони не потребують використання великої кількості інгредієнтів.
Тому варто познайомитися з деякими швидкими та смачними рецептами, у складі яких є копчена курка.                                                     

Необхідні інгредієнти
Філе

250 гр.

Кукурудза консервована
Кукурудза консервована

1 б.

Огірок
Огірок

2 шт.

Сир
Сир

150 г

Морква
Морква

1 шт.

Майонез
Майонез
Сіль та спеції
Сіль та спеції

Салат з солодкою кукурудзою та м’ясом копченої курки

Для того, щоб приготувати рецепт салата з копченою куркою, варто взяти наступні компоненти:

  • банка консервованої солодкої кукурудзи;
  • 200 г грудки м’яса копченої курки;
  • два свіжих огірки;
  • 150 г сиру;
  • одна морква;
  • за смаком – перець, сіль та майонез для заправки.

Для приготування варто виконати наступні кроки:

  • невеличкими кубиками або ж соломкою нашаткувати огірки та м’ясо;
  • на крупній терці натерти моркву з твердим сиром;
  • з’єднати між собою всі компоненти і додати до них банку солодкої кукурудзи;
  • наприкінці за смаком додати перець, сіль та все заправити майонезом у невеликій кількості.

Перед подачею на стіл салат з копченої курки можна прикрасити петрушкою або іншою зеленню.

Салат з корейською морквою та м’ясом копченої курки

Досить цікавим є рецепт салату з копченої курки з додаванням моркви по-корейськи. Для його приготування варто придбати наступні інгредієнти:

  • 250 г моркви по-корейськи;
  • 250 г копченої курки;
  • чотири варених яйця;
  • 350 г консервованих грибів (краще брати печериці);
  • одна ріпчаста цибуля;
  • 150 г сиру;
  • 350 г майонезу.
  • Також знадобиться 50 мл оцту для маринування цибулі.

Як готувати салат з копченою куркою

Щоб приготувати за рецептом салат з копченою куркою, варто виконати наступне:

  • на першому кроці потрібно взяти цибулю, нарізати її кільцями та залишити маринуватися в оцті;
  • копчене м’ясо нарізається невеликими кубиками, які викладаються в якості першого шару в ємність та змащуються необхідною кількістю майонезу;
  • поверх м’яса викладається маринована цибуля та грибів (в майонезі);
  • на дрібній терці натерти яйця та посипати ними салат, після чого нанести трохи майонезу;
  • на останньому кроці викладається морква по-корейськи та посипається сиром, який завчасно потрібно натерти на крупній терці.

Перед подачею на стіл салат рекомендується потримати в холодильнику (недовго), щоб всі інгредієнти добре просочилися і розкрилися.

Інші варіанти салату з копченою куркою

Що стосується салату з копченою куркою, рецепт може бути різним. Господині використовують різноманітні продукти та навіть іноді вишукані компоненти, що в подальшому відображається на смакових характеристиках та уподобаннях.

Особливої уваги заслуговує салат, у складі якого окрім м’яса копченої курки є свіжі помідори та сухарики. При цьому сухарики можна приготувати самостійно – висушити їх зі свіжого хліба. Якщо до страви додати помідори, то такий салат треба спожити потрібно максимально швидко, до того моменту, поки він зберігає свій привабливий зовнішній вигляд. Це пов’язано з тим, що помідори досить швидко дають сік. Проте це не робить страву менш смачною.