Рецепт салата з копченою куркою На сьогодні рецепти салатів з копченою куркою представлені широким розмаїттям. Це пов’язано з тим, що в плані приготування такі страви є максимально простими й легкими. Вони не потребують використання великої кількості інгредієнтів.
Тому варто познайомитися з деякими швидкими та смачними рецептами, у складі яких є копчена курка.
Салат з солодкою кукурудзою та м’ясом копченої курки
Для того, щоб приготувати рецепт салата з копченою куркою, варто взяти наступні компоненти:
- банка консервованої солодкої кукурудзи;
- 200 г грудки м’яса копченої курки;
- два свіжих огірки;
- 150 г сиру;
- одна морква;
- за смаком – перець, сіль та майонез для заправки.
Для приготування варто виконати наступні кроки:
- невеличкими кубиками або ж соломкою нашаткувати огірки та м’ясо;
- на крупній терці натерти моркву з твердим сиром;
- з’єднати між собою всі компоненти і додати до них банку солодкої кукурудзи;
- наприкінці за смаком додати перець, сіль та все заправити майонезом у невеликій кількості.
Перед подачею на стіл салат з копченої курки можна прикрасити петрушкою або іншою зеленню.
Салат з корейською морквою та м’ясом копченої курки
Досить цікавим є рецепт салату з копченої курки з додаванням моркви по-корейськи. Для його приготування варто придбати наступні інгредієнти:
- 250 г моркви по-корейськи;
- 250 г копченої курки;
- чотири варених яйця;
- 350 г консервованих грибів (краще брати печериці);
- одна ріпчаста цибуля;
- 150 г сиру;
- 350 г майонезу.
- Також знадобиться 50 мл оцту для маринування цибулі.
Як готувати салат з копченою куркою
Щоб приготувати за рецептом салат з копченою куркою, варто виконати наступне:
- на першому кроці потрібно взяти цибулю, нарізати її кільцями та залишити маринуватися в оцті;
- копчене м’ясо нарізається невеликими кубиками, які викладаються в якості першого шару в ємність та змащуються необхідною кількістю майонезу;
- поверх м’яса викладається маринована цибуля та грибів (в майонезі);
- на дрібній терці натерти яйця та посипати ними салат, після чого нанести трохи майонезу;
- на останньому кроці викладається морква по-корейськи та посипається сиром, який завчасно потрібно натерти на крупній терці.
Перед подачею на стіл салат рекомендується потримати в холодильнику (недовго), щоб всі інгредієнти добре просочилися і розкрилися.
Інші варіанти салату з копченою куркою
Що стосується салату з копченою куркою, рецепт може бути різним. Господині використовують різноманітні продукти та навіть іноді вишукані компоненти, що в подальшому відображається на смакових характеристиках та уподобаннях.
Особливої уваги заслуговує салат, у складі якого окрім м’яса копченої курки є свіжі помідори та сухарики. При цьому сухарики можна приготувати самостійно – висушити їх зі свіжого хліба. Якщо до страви додати помідори, то такий салат треба спожити потрібно максимально швидко, до того моменту, поки він зберігає свій привабливий зовнішній вигляд. Це пов’язано з тим, що помідори досить швидко дають сік. Проте це не робить страву менш смачною.