Перейти до основного вмісту

Рецепти пасти з куркою

Рецепти пасти з куркою
40 хв.
4 персони

Італійська паста є однією з улюблених страв багатьох гурманів по всьому світу. А якщо додати до неї ароматне і ніжне курячий філе, то ви отримаєте справжній витвір кулінарного мистецтва! Завдяки широкому вибору соусів і приправ, паста з куркою зможе задовольнити найвимогливіші гастрономічні запити. Через відносну доступність інгридієнтів, рецепти пасти з куркою дуже популярні серед господинь. Різноманітні поєднання продуктів приємно здивують навіть найзавзятішого гурмана. Паста з куркою – це універсальний вибір як для звичайного застілля, так і свят.

Необхідні інгредієнти
Філе
Спагеті
Спагеті
Пармезан
Пармезан
Помідори
Помідори
Базилік
Базилік
Часник
Часник
Оливкова олія
Оливкова олія
Сіль та спеції
Сіль та спеції

Овочі – кращий вибір для курки

Перш ніж задатися питанням «як приготувати пасту з куркою», варто врахувати кілька нюансів стосовно поєднання продуктів.

Так, свіжі помідори або томатний соус прекрасно поєднуються з куркою і пастою. Кисло-солодкий смак і соковитість додають страві свіжості та легкості. Окрім помідорів, для більш насиченого смаку, можна також додати нарізану червону паприку, що доповнить пасту яскравими нотками.

Окрім червоних овочей, до курки добре пасують шпинат, броколі, базилік, петрушка та капуста. Вони збагачують страву вітамінами і мінералами, роблячи її ситною і корисною.

Гриби та сир – гарант багатогранності смаку

Ароматні гриби, такі як шампіньйони, або вешенки дуже добре поєднуються з куркою в пасті. Вони надають страві багатогранного смаку.

Різні сорти сирів надають пасті з куркою насиченості і смакових відтінків. Найчастіше до курки пасують наступні сири:

  • пармезан;
  • чеддер;
  • моцарела;
  • філадельфія.

Тертий сир можна посипати на страву або додати його в соус для створення більш кремової консистенції.

Чудовим додатком до грибів і сиру стануть цибуля та часник. Це незамінні інгредієнти в кулінарії. Вони додають страві насиченості та аромату.

Італійські рецепти пасти з куркою

Спагетті з Куркою в Соусі Песто. Цей рецепт простий, але надзвичайно смачний. Зваріть спагетті до ступеня «аль-денте». Посмажте нарізане куряче філе на оливковій олії до золотистого кольору, додайте соус песто і трохи сметани для ніжного смаку. Подавайте з базиліком і тертим пармезаном.

Фетучіні з Куркою в Соусі Альфредо. Зваріть фетучіні до готовності, а під час цього обсмажте куряче філе з часником і вершками. Додайте натертий сир пармезан та гострий перець для підсилення смаку. Подаючи страву, прикрасьте її петрушкою.

Куряча лазанья – універсальність смаку

Куряча Лазанья. Це традиційна страва, яка завжди буде хітом на будь-якому столі. Складається з наступних шарів: курячого фаршу, томатного соусу та соусу бешамель. За потреби можна повторювати порядок шарів. Випікайте в духовці до золотистого кольору, а коли лазанья буде готова, прикрасьте її базиліком.

Спагетті з куркою – це можливість для проведення кулінарних експериментів. Кожен може обирати той рецепт пасти з курячим філе, який більше до смаку. Вибір інгредієнтів для пасти з куркою – це творчий процес, і можна поєднувати продукти у тих комбінаціях, які більше подобаються.