Грузинські мотиви на святковому українському столі завжди доречні, а смаки дуже імпонують. Багатокомпонентні страви Грузії модернізуються, змінюються рецептури та способи приготування, але смаки залишаються надзвичайно приємними. Дізнатися, як приготувати чахокбілі з куркою, рецепт нижче допоможе будь-якій господині, яка не має багато вільного часу та користується мультиваркою.
Курку можна брати і тушку, тільки акуратно зняти шкірку, видалити кістки та порізати на середні шматки. Якщо взяті курячі берда, їх також треба добре промити, позбавити від шкірки та кісток, нарізати кубиками по 3 см приблизно.
Перший етап – підготовка
М’ясо треба викласти в окрему посудину, посолити, поперчити, додати кілька крапель олії, посипати приправою хмелі-сунелі, добре все перемішати та залишити маринуватись, поки підготовлюються інші компоненти.
Далі:
- порізати цибулину півкільцями, додати до курки, знову добре вимішати;
- часник почистити, нарізати кружечками;
- помідори ошпарити окропом, зняти з них шкірку, потім натерти на терці.
Щоб чахокбілі з курки вийшло автентичним, необхідно додати гостроти та підготувати пряну суміш.
Другий етап – пряна паста та соус для чахокбілі
Тут знадобиться ступка для змішування інгредієнтів. У ній необхідно змішати одночасно та перетерти до пастоподібного стану:
- кінзу;
- порізаний часник;
- порізати дольками перець чилі або поламати руками висушений, додати до ступки;
- всипати трохи хмелі-сунелі;
- влити залишок рослинної олії;
- трішки посолити.
Добре все перетерти в ароматно-пряну суміш. Окремо в склянці змішати кетчуп, 250-300 г води холодної і крохмаль. Якщо нема кетчупу, його рівнозначно може замінити томатна паста. Все ретельно перемішати, щоб не лишилось грудочок. Тепер можна переходити до закладки чахокбілі з куркою у мультиварку.
Завершальний етап – приготування чахокбілі
Скидати все одразу у чашу мультиварки не можна. Спочатку:
- у курку, яка маринувалась, треба додати пряну пасту, дуже добре перемішати суміш, щоб приправа покрила кожен шматочок;
- виставити режим для смаження, встановити таймінг на 15 хв;
- щойно чаша розігріється, викласти в неї м’ясо;
- кожні 4-5 хвилин помішувати, щоб не підгоріло та рівномірно підрум’янилось.
Коли час смаження закінчиться, у чашу треба додати лаврові листки, пюре з помідорів, залити соусом, закрити кришкою і тушкувати 50 хв.
Подається чахокбілі гарячим. Варто приготувати до нього якийсь гарнір та прикрасити зеленню перед подачею до столу. Якщо ви спробуєте так приготувати чахокбілі з курки, рецепт стане родзинкою вашої кулінарної книги.