Чахокбілі з куркою

Грузинські мотиви на святковому українському столі завжди доречні, а смаки дуже імпонують. Багатокомпонентні страви Грузії модернізуються, змінюються рецептури та способи приготування, але смаки залишаються надзвичайно приємними. Дізнатися, як приготувати чахокбілі з куркою, рецепт нижче допоможе будь-якій господині, яка не має багато вільного часу та користується мультиваркою.

Що потрібно
Як готувати
Цибуля
Перець чилі
Кінза
Соняшникова олія
Хмелі-сунелі
Часник
Сіль та спеції
Лаврове листя
Кетчуп
Крохмал

Із яких інгредієнтів складається чахокбілі

Щоб приготувати чахокбілі з курки в мультиварці, знадобляться такі інгредієнти:

  •           курка – стегнова частина, 3 штуки;
  •           цибулина – 1 велика;
  •           перець чилі – 1, свіжий або сушений;
  •           кінза – пучок;
  •           помідори – 3 великі;
  •           олія соняшникова – 100 г;
  •           хмелі-сунелі;
  •           часник – 4-5 зубчиків;
  •           сіль;
  •           перець мелений або суміш перців
  •           лавровий лист – 2-3 ш;
  •           кетчуп гострий – 3 ложки;
  •           крохмаль картопляний – 1 ложка столова.

Курку можна брати і тушку, тільки акуратно зняти шкірку, видалити кістки та порізати на середні шматки. Якщо взяті курячі берда, їх також треба добре промити, позбавити від шкірки та кісток, нарізати кубиками по 3 см приблизно.

Перший етап – підготовка

М’ясо треба викласти в окрему посудину, посолити, поперчити, додати кілька крапель олії, посипати приправою хмелі-сунелі, добре все перемішати та залишити маринуватись, поки підготовлюються інші компоненти.

Далі:

  •           порізати цибулину півкільцями, додати до курки, знову добре вимішати;
  •           часник почистити, нарізати кружечками;
  •           помідори ошпарити окропом, зняти з них шкірку, потім натерти на терці.

Щоб чахокбілі з курки вийшло автентичним, необхідно додати гостроти та підготувати пряну суміш.

Другий етап – пряна паста та соус для чахокбілі

Тут знадобиться ступка для змішування інгредієнтів. У ній необхідно змішати одночасно та перетерти до пастоподібного стану:

  •           кінзу;
  •           порізаний часник;
  •           порізати дольками перець чилі або поламати руками висушений, додати до ступки;
  •           всипати трохи хмелі-сунелі;
  •           влити залишок рослинної олії;
  •           трішки посолити.

Добре все перетерти в ароматно-пряну суміш. Окремо в склянці змішати кетчуп, 250-300 г води холодної і крохмаль. Якщо нема кетчупу, його рівнозначно може замінити томатна паста. Все ретельно перемішати, щоб не лишилось грудочок. Тепер можна переходити до закладки чахокбілі з куркою у мультиварку.

Завершальний етап – приготування чахокбілі

Скидати все одразу у чашу мультиварки не можна. Спочатку:

  •           у курку, яка маринувалась, треба додати пряну пасту, дуже добре перемішати суміш, щоб приправа покрила кожен шматочок;
  •           виставити режим для смаження, встановити таймінг на 15 хв;
  •           щойно чаша розігріється, викласти в неї м’ясо;
  •           кожні 4-5 хвилин помішувати, щоб не підгоріло та рівномірно підрум’янилось.

Коли час смаження закінчиться, у чашу треба додати лаврові листки, пюре з помідорів, залити соусом, закрити кришкою і тушкувати 50 хв.

Подається чахокбілі гарячим. Варто приготувати до нього якийсь гарнір та прикрасити зеленню перед подачею до столу. Якщо ви спробуєте так приготувати чахокбілі з курки, рецепт стане родзинкою вашої кулінарної книги.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту