Теплий салат з куркою

Якщо вам потрібен простий і швидкий рецепт закуски – приготуйте гарячий салат з куркою. Крім того, цю смачну й дієтичну страву можна подавати й на святковий стіл гостям до червоного та білого вина.

Що потрібно
Як готувати
Солодкий перець
Квасоля стручкова
Пекінська капуста
Кунжут
Сіль та спеції
Оливкова олія
Соєвий соус
Лимон
Гриби
Морква
Цибуля

Основні компоненти для теплого салату з куркою

Курячий салат добре поєднується із запеченими на грилі овочами, листям латуку. Його можна заправляти лимонним, імбирним, оливковим чи соєвим соусом.

Ця закуска має низький рівень калорійності і водночас досить соковита й ситна. Тому її можна сміливо вживати як самостійну страву чи з гарніром.

Щоб приготувати теплий салат з курки, потрібно:

  •           250 г філе;
  •           половину великого солодкого перцю;
  •           200 г стручкової квасольки;
  •           стільки ж пекінської капусти;
  •           1 чайна ложка кунжуту.

Для заправки:

  •           щіпка чорного молотого перцю;
  •           сіль на смак;
  •           до 50 мл олії оливи;
  •           35 мл соєвого соусу;
  •           четверть лимона.

Також роблять добірний теплий салат з куркою і грибами, до якого додають:

  •           двісті грамів смажених грибів;
  •           засмажку моркви та цибулі (пару морквин та середня цибулина);

Можна використовувати овочеву суміш у вареному або смаженому вигляді.

Початок приготування теплого салату з куркою

Багато господинь полюбляють ситний, ніжний теплий салат з куркою завдяки легкій технології приготування.

Спочатку свіже куряче філе нарізаємо довгими полосами (трошки більше овочів). Маринуємо його в спеціях (обирайте на свій смак), соєвому соусі та оливковій олії 30 хвилин – за цей час воно проявить свій смак. Для більш вишуканого аромату витримують до 4 годин, перемішуючи в спеціях.

Тим часом готуємо інші продукти. Треба помити, просушити овочі. Прогріти пательню (підходить гриль) і на оливковій чи соняшниковій олії обсмажуємо, періодично помішуючи, квасолю та перчик до рум’яного кольору.

Обсмажуємо замариноване куряче філе на оливковій олії близько 5−7 хв. (до рум’яності з одного боку). Перевертаємо шматочки і смажимо ще 5 хв.

Складаємо салат з куркою

Після того, як м’ясо готове, перекладаємо його на будь-яку тарілку і формуємо салат:

  •           ріжемо пекінську капусту на квадрати (приблизно 3 сантиметри сторона);
  •           мнемо капустяні кубики руками для м’якості та перемішуємо з зеленим латуком і розташовуємо на блюді;
  •           зверху викладаємо готовий солодкий перець (бажано після гриля) і стручки квасолі по всьому периметру посудини;
  •           потім рівномірно розкладаємо курячі шматочки, поливаємо їх соком, який вони виділили;
  •           додаємо гриби;
  •           змішуємо всі інгредієнти і поливаємо страву заправкою;
  •           зверху можна посипати кунжутом.

Подаємо вишуканий, корисний теплий салат з куркою до столу, прикрашаючи його на власний смак.

Головна цінність страви

Головною основою правильного дієтичного харчування є вживання філейної частини курочки. Тому ця страва сподобається тим, хто слідкує за своєю фігурою, адже вона  має яскравий смак і багата на білки та амінокислоти. Латукові вітаміни належать до груп В і С, які підвищують функціональність процесів в організмі, а перець та квасоля мають надзвичайно корисну клітковину, яка допомагає роботі шлунку та печінки.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту