Плов – узбецька страва, яка давно стала невід’ємною частиною української кухні. Приготування в чавунній чаші і дотримання традиційного приготування – це завжди добре, але не завжди є на це час та можливість. Плов з курки в мультиварці вийде ароматним та смачним. Варто відмітити, що рецепт плову з курячим філе в мультиварці нічим не гірше, ніж на плиті.
Рецепт плову з куркою в мультиварці
Філе і цибулю необхідно нарізати невеликими кубиками, моркву – соломинкою. Рис ретельно промити декілька разів, вода повинна бути прозорою. Далі можна приступати до пригування узбецької страви.
В мультиварку залити соняшникову олію. Викласти овочі, мілко нарізаний часник, спеції до плову, а також сіль та перець. Викласти в чашу куряче філе. Все ретельно перемішати, щоб рис ліг рівним шаром.
Всипати рис та трохи розрівняти його, щоб отримати рівну поверхню. Акуратно влити воду. Включити режим «Рис» чи «Плов». Тривалість приготування залежить від моделі мультиварки. Зазвичай страва готова до вживання вже через годину. Після закінчення приготування плов треба акуратно перемішати.
Плов з куркою в мультиварці виходить смачним, ніжним та ароматним. Його можна сміливо їсти навіть під час дієти.
Класичний плов з курячим м’ясом в мультиварці
Також можна приготувати плов у мультиварці з куркою іншим способом. Для приготування знадобиться 500 г курячого філе, 400 г рису, дві цибулини та морквини. лавровий лист, декілька зубчиків часнику та спеції для плову.
Рис необхідно промити та залишити в холодній воді на 15 хвилин. В цей час потрібно нарізати кубиками цибулю та натерти моркву. М’ясо нарізати невеликими шматочками, додати в мультиварку та ввімкнути режим «Смаження» на 15 хвилин. Додати овочі, лавровий лист, сіль та перець. Смажити на протязі 10 хвилин. Додати промитий рис и залити воду, щоб вона покривала страву на 2-3 см. Закрити кришку та ввімкнути режим «Плов». В кінці додати подрібнений часник, щоб додати страві особливого аромату.