Перейти до основного вмісту

Підлива з курки

podliva-iz-kurinoj-grudki
45 хв.
4 персони

Куряча підлива – це чудовий спосіб додати багатого смаку та поживних речовин до будь-якої страви. Вона може бути використана як основний соус для рису, пасти, картоплі або як додатковий елемент до м'яса. Інколи її можуть подавати навіть окремо.
Якщо ви шукаєте цікавий та смачний рецепт курячої підливи, то вам пощастило. Це саме те, що вам потрібно.

Необхідні інгредієнти
Філе

2 шт

Цибуля
Цибуля

1 шт

Часник
Часник

3 зубчики

Борошно
Борошно

1 ст. л

Олія соняшникова
Олія соняшникова

2 ст. л

Томатна паста
Томатна паста

2 ст. л

Бульйон
Бульйон

2 склянки (курячий)

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Готування курячої підливи: підготовка інгредієнтів

Щоб зробити смачну та корисну підливу з філе курки, вам знадобиться близько години. Весь процес доволі легкий, впоратись з ним зможе навіть новачок. Завдяки використанню популярних та поширених продуктів страва є досить доступною.

Переходимо до покрокового готування, а вам бажаємо удачі і смачної підливи.

Почніть з підготовки м’яса. Для цього обсмажте на сковороді куряче філе на розігрітої олії до появи золотисто-коричневого кольору. Потім зніміть його та наріжте невеликими кубиками.

Наступне – підготовка цибулі та часнику. Почистіть та наріжте цибулю невеликими кубиками, а часник – подробіть. В цей же час розігрійте сковороду на середньому вогні, додайте олію. Висипте нарізані овочі та обсмажте їх, помішуючи, доки вони не стануть м’якими та золотистими.

Наступні крокі

До цибулі та часнику додайте муку та помішуйте до того моменту, поки утвориться густа маса. Потім змішайте її з томатною пастою. Смажте, помішуючи, одну-дві хвилини. До суміші додайте курячі кубики та знов помішуйте, щоб обгорнути м’ясо пастою. Обсмажуйте все на середньому вогні протягом 5-7 хвилин, до появи золотистої скоринки.

Після цього влийте м’ясний бульйон, доведіть до кипіння. Потім зменшить вогонь та готуйте протягом 10-15 хвилин, поки підлива не стане густою.

Періодично помішуйте, щоб страва не пригоріла. Якщо підлива занадто густа, долийте ще трохи бульйону або води, щоб розрідити її до бажаної консистенції. Додайте сіль та перець за смаком.

Висновок

На цьому все – куряча підлива готова. Подавати її слід гарячою. Прикрасьте страву зеленню або тертим сиром, щоб додати більше смаку та насиченості і можете накривати на стіл. Смачного!

Цей рецепт курячої підливи є досить простим. Він стане чудовим доповненням до будь-якого гарніру та зробить ваші обіди чи вечері незабутніми. Крім того, підлива також ідеально впишеться в святкове меню і допоможе основним стравам ще краще розкрити смак та аромат.

Приготуйте її сьогодні та насолоджуйтеся неймовірним ніжним м’ясом!