Незабутній салат з куркою і болгарським перцем: прос

Кожна господиня була в ситуації, коли потрібно швиденько накрити на стіл, адже неочікувані гості вже їдуть й ось-ось будуть. Тому ситний та вишуканий салат з болгарським перцем і куркою стає просто рятівником. Його компоненти є майже на кожній кухні, а приготування займає мало часу, адже курочка вариться доволі швидко. Головною його перевагою являється те, що його можна приготувати як дієтичну страву, якщо змінити заправку.

Що потрібно
Як готувати
Червоний перець
Яйця
Лаврове листя
Майонез
Петрушка

Складова частина салату з куркою і болгарським перцем

Для того щоб салат з куркою і болгарським перцем вийшов смачним, потрібно приділити максимальну увагу якості інгредієнтів. До них входять:

  • куряча грудинка – 330 грамів;

  • червоний перчик – 150 грамів (обов’язково має бути свіжим);

  • варені вкруту яйця – 4 штуки;

  • лавровий лист, дрібка солі та вода для варіння грудинки;

  • майонез або майонезний соус (до соусу додається столова ложка олії під час заправки страви);

  • петрушка для прикрашання салатику.

Якщо споживач дотримується дієти, то замість майонезу можна взяти оливкову олію. Її кількість розраховується за індивідуальними вподобаннями.

Покрокове готування  салату з куркою і болгарським перцем

Щоб салат з болгарським перцем та куркою вийшов насиченим, потрібно чітко притримуватися певного алгоритму дій.

  1. В сотейнику кип’ятимо підсолену воду з лавровим листом. Кладемо курочку, коли вода щойно закипіла.

  2. В цей час варимо яйця, вони киплять 7-10 хвилин, потім їх занурюємо в холодну воду до повного охолодження та чистимо.

  3. Нарізаємо перці відносно тонкими скибочками, попередньо зрізавши хвостик та позбувшись насіння.

  4. Готову курочку та яєчка нарізаємо довільною формою.

Всі компоненти кладемо в салатник, заправляємо та перемішуємо, зверху посипаємо подрібненою петрушкою або укропом.

Різноманітна подача та гра компонентів

В залежності від події або свята можна трішки змінити рецептуру.

  1. Якщо ви бажаєте приготувати салат з куркою, сиром і перцем, то обирайте тверді сорти сиру, які не кришаться та не тануть при кімнатній температурі. В такому випадку потрібно буде готовий салат перекласти в більш плоску форму та потрусити зверху натертим сиром. На одну порцію потрібно 100 грамів сиру. Для тих, хто дуже полюбляє цей продукт, можна взяти 150-200 грам.

  2. При бажанні страву можна подавати на листях салату або пекінської капусти порційно.

Також інколи додають часник та зелену цибулю для прикрашання готової страви.

Варіації приготування салату з куркою і болгарським перцем

Взагалі салати з болгарським перцем і куркою мають величезний простір для експериментів та творчості. Їх можна готувати різними способами:

  • з різними видами курки, в тому числі й теплої чи копченої;

  • його можна як перемішати, так і пошарово викладати;

  • для святкової вечері в нього додають ананас або мандаринки за смаком;

  • він прекрасно поєднується з різними видами зелені.

Зустрічаються варіанти приготування салату в духовці, де його в кінці посипають сиром та зеленню. Цю страву можна урізноманітнювати так, як забажає душа, а гості залишаться задоволеними та неодмінно попросять рецепт.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту