Підлива з курки і грибів

Смачно нашвидкоруч приготувати вдома страву допомагають м’ясні заготовки. Розігрів, приготував якийсь гарнір і можна кликати рідню до столу. Представлений нижче рецепт курячої тушонки стане в пригоді кожному, хто віддає перевагу домашній їжі та любить запасатись про всяк випадок.

Що потрібно
Як готувати
Сіль та спеції
Лаврове листя
Чорний перець
Часник
Цибуля
Печериці

Що необхідно для тушонки

Домашня тушонка з курки не вимагає багато незвичних інгредієнтів. Проте рецепт буде орієнтований не лише на приготування тушкованої курятини, а цікавої підливи з грибним доповненням. Отже, знадобиться:

  •         домашня куряча тушка або куплені бедра/філе;
  •         сіль;
  •         лаврові листки;
  •         кілька горошин чорного та духмяного перцю;
  •         чорний мелений перець;
  •         часник;

Підлива з курки і грибів ще включає:

  •         кілька цибулин;
  •         печериці – 200 г.

Точна кількість компонентів не вказана, бо вона залежить від об’єму м’яса, яке є в наявності.

Перший етап – підготовка банок. Заготовки зручно робити у півлітрові та літрові банки. Їх треба ретельно вимити, перевернути на рушник, щоб стекла волога, та не потрапляв пил чи сідали комахи.

Підготовка курки

Обираючи між варіантами, як зробити тушонку з курки найароматнішою, всі рецептури сходяться на використанні домашньої курятини. Придбана на ринку тушка теж підходить. Головне – м’ясо повинно бути свіжим, не піддаватись заморожуванню, лише охолодження. Тушонка зі старої курки буде сухуватою.

Курку краще замочити на ніч в холодній воді. Потім:

  •         промити ретельно під проточною водою;
  •         кістки можна повирізати та використати для приготування супів, залишені кістки в готовому продукті значно скоротять термін його зберігання;
  •         м’ясо необхідно нарізати невеликим шматками, зняти зайвий жир;
  •         посолити, поперчити на смак, добре перемішати, щоб спеції торкались всіх шматків.

Жир, який залишився, поки відкласти, в кінці тушкування його треба розтопити та залити ним банки.

Заповнення місткостей

На дно кожної банки кинути по 3-4 горошини чорного перцю, 2 – духмяного, 1-2 лаврові листочки, 2-3 дольки часнику, 0,5-1 чайну ложку солі (для місткостей 0,5 л і 1 л відповідно). Далі:

  •         щільно наповнити куркою, не доходячи до бортиків тари 3 см;
  •         накрити кожну банку фольгою;
  •         на деко висипати 300 г солі або дно форми засипати піском, щоб тара не лопнула;
  •         відправити до холодної духовки, виставити температуру 2000, тушкувати 3 години, потім вимкнути духову шафу і залишити ємності там на 30-40 хвилин для остигання, щоб не було різкої зміни температури.

Фінальна стадія – залити курку розтопленим жиром, накрити металевими кришками, закатати, перевернути ємності, накрити теплою ковдрою для остаточного остигання. На цьому приготування заготовки завершено, простояти може понад 6 місяців тушонка куряча, рецепт універсальний.

Підлива до гарніру

На пательню викласти вміст однієї тушонки, розігріти, злити трохи жиру в іншу пательню. Туди додати порізану півкільцями цибулю, готувати на повільному вогні до напівготовності, додати порізані печериці, дрібку солі, поперчити. Коли гриби приготуються, додати їх до курки. На цьому підлива з курки і грибів готова!

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту