Різотто з куркою та грибами рецепт

Курка належить до доступних продуктів, при цьому з неї легко приготувати безліч страв. Наприклад, супи, гарнір, запечену курочку чи шашлик. Готуючи курку за рецептами, ви отримаєте чудовий фарш, шинку та різні консерви. Сьогодні ми розглянемо як приготувати різотто з куркою та овочами.

Що потрібно
Як готувати
Пармезан
Гриби
Соняшникова олія
Рис
Тертий сир
Сіль та спеції
Цибуля
Вода

Детальний рецепт різотто з куркою

Тим хто бажає здивувати близьких кулінарними вміннями, проте вагається, що саме  приготувати, при цьому ще й досвіду в кулінарії має мало, підійде приведений нижче рецепт різотто з куркою. Справа в тому, що ця страва вважається однією з найпростіших в італійській кухні. Не зважаючи на це, різотто славиться як страва витонченої кухні та подається в найдорожчих ресторанах світу.

Основними інгредієнтами є:

  • курячий суповий набір1 кг;
  • філе курки 2 шт;
  • сир “Пармезан” 100 гр;
  • печериці300 гр;
  • соняшникова  олія 50 мл;
  • рис 300 гр;
  • сіль за смаком;
  • твердий сир 100 гр;
  • цибулина 1 шт;
  • вода 1,5 літра.

Розглянемо детальніше як приготувати різотто з куркою.

Перший етап приготування різотто з куркою та грибами

Для того, щоб приготувати різотто з куркою та грибами, рецепт якого наведено в цій статті, необхідно взяти куряче філе.  Помийте його та розріжте на невеликі шматки. Далі обсмажте з обох сторін на соняшниковій олії. Можна трішки підсолити філе, проте не соліть сильно. Бо в кінці приготування до страви додається пармезан, який сам по собі солоний за смаком.

Після цього займіться курячим суповим набором. Необхідно його помити, покласти в каструльку з холодною водою та поставити на плиту. Посоліть бульйон на свій смак.

Далі обсмажте печериці на соняшниковій олійці. Якщо гриби маленькі, можна обсмажувати їх не подрібнюючи. Якщо печериці великі, тоді поріжте їх як вам до вподоби. Пам’ятайте, що грибочки вийдуть з рум’яною скоринкою лише якщо їх підсмажувати на великому вогні.

Другий етап приготування

Після цього натріть на тертушці пармезан та будь-який  з твердих сирів, на ваш смак. Сири потрібно натирати в різні ємкості, не змішуючи між собою.

Почистіть цибулю та наріжте її  кубиками. Тим, хто її любить, можна використати  у більшій кількості.

Обсмажте рис на соняшниковій олії до золотистого відтінку, цей процес займе приблизно 10 хвилин.

Після того, як рис стане золотавим, додайте до нього порізану цибулю та влийте один ополоник з гарячим курячим бульйоном, який готується з супнабору. Готуйте рис, періодично його помішуючи, та не накривайте кришкою. Потрібно дочекатися, коли вся рідина в сковорідці вбереться рисом.

Третій етап приготування

Після того як рис увібрав в себе перший ополоник бульйону, повторіть процедуру: влийте до сковорідки бульйон, помішуйте рис доки в ємкості не пропаде рідина.

До практично готового рису додайте в сковорідку подрібнене філе курки.

Далі додайте до страви обсмажені гриби та перемішайте все ретельно.

Висипте твердий сир в різотто. Знову перемішайте страву та готуйте її ще декілька хвилин. Сир повинен розплавитися. Після цього додайте пармезан.

Подавайте різотто з куркою і грибами разом зі свіжою зеленню за вашим смаком. 

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту