Рецепт гавайської піци з куркою

Піца з ананасами й куркою – це насолода, яку ми завжди можемо з'їсти вдома, незалежно від сезону. Гавайська піца – одна з найбільш популярних піц. Її називають гавайською, тому що це піца з куркою й ананасом, але це не має жодного стосунку до її походження на островах Тихого океану.

Що потрібно
Як готувати
Томатна паста
Ананас
Моцарела
Борошно
Оливкова олія
Вода
Дріжджів
Сіль та спеції

Звідки назва?

Говорять, що саме грек, який побував у Канаді ще у 50-х роках минулого століття, винайшов гавайську піцу. Він поклав у неї ананас і найменував її за назвою свого бренду. Це правда, що багато хто боїться додавати такий інгредієнт у піцу, але піца з куркою й ананасами добре поєднує в собі ці дві складові. Крім того, це чудовий спосіб насолодитися фруктами, а ананас – один з найсмачніших плодів у приготовленому вигляді. Запечені, фламбовані, консервовані, в якому б вигляді вони не були приготовані – це насолода.

Як готують піцу з куркою й ананасами?

Гавайська піца зазвичай готується з томатним соусом, вареною куркою та сиром моцарела. Важливо, щоб ананас був переважно натуральним. Звичайно, перед нарізуванням та розкладанням по піці його завжди потрібно намагатися трохи підсушити, щоб він не виділяв багато соку.

Гавайська піца з куркою рецепт готувати дуже просто. Розглянемо, як зробити смачну гавайську піцу з пухнастою хрусткою скоринкою.

Інформація про рецепт

Час приготування: 1 година.

Час випікання: 20 хвилин.

Загальний час: 1 година 20 хвилин.

Порції: 4 (2 великі піци).

Категорія : основна страва.

Кухня: італійська.

Калорійність: на 100 г 231 ккал.

Гавайська піца на 4 особи: інгредієнти

Для начинки:

  • 150 мл томатного соусу з орегано;
  • 60 г вареної курки;
  • 2-3 скибочки натурального ананаса;
  • 200 г натертої свіжої моцарели.

Для тіста (на 2 піци):

  • 400 г борошна;
  • 240 мл води;
  • 10 мл оливкової олії екстра віджиму;
  • 15-20 г свіжих пресованих дріжджів;
  • 1 чайна ложка солі.

Як приготувати гавайську піцу: інструкція

Приготувати гавайську піцу легко та дуже швидко. Перше, що потрібно зробити, це тісто для піци. Секрет приготування ідеального тіста полягає в тому, щоб дати йому час відпочити. Після того, як змішаємо інгредієнти, сформуємо тісто, потрібно залишити його в мисці, накритим плівкою, як мінімум на пів години або 45 хвилин.

Після відпочинку маса подвоїться в обсязі та наповниться повітрям. Дістаємо, злегка обминаємо, підсипаючи на поверхню трохи борошна, щоб вона не прилипала, й формуємо основи піц. З цим тістом ми можемо зробити дві дуже гарні піци.

Розігрійте духовку до 230°C, нагріваючи вгорі та знизу. На основу піци викладаємо шар томатного соусу з орегано. Ми не повинні переборщувати, 2 пар столових ложок буде достатньо.

Кладемо шматочки або терту моцарелу та додаємо варену курку, порізану кубиками.

Наступним кроком буде включення ананаса до піци. Ананас важливо трохи підсушити кухонним папером, щоб він не виділяв багато соку на піцу.

Ставимо піцу до духовки приблизно на 20 хвилин. Дістаємо її та розрізаємо за допомогою ножа для піци.

Піца з куркою й ананасом – рецепт дуже простий, але страва виходить дуже смачною, з легким солодкуватим присмаком від ананасів. Рекомендують їсти таку піцу із зеленим салатом.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту