Перейти до основного вмісту

Рецепт піци з копченою куркою

Рецепт піци з копченою куркою
60 хв.
4 персони

Сьогодні ми приготуємо класику італійської піци – примхливу піцу, спочатку відому як піца капричоза. Цей рецепт піци допускає широкий спектр інгредієнтів, тому ми можемо створити її на свій смак, і саме тому вона отримала свою назву. Сьогодні це буде піца з копченою куркою.

Необхідні інгредієнти
Філе

(варене) 100 г

Борошно
Борошно

250 г

Вода
Вода

160 мл

Дріжджі

(свіжі) 10 г

Артишок
Артишок

1 шт.

Оливкова олія
Оливкова олія

25 мл

Гриби
Гриби

3 шт.

Томатне пюре
Томатне пюре

3 ст.л

Моцарела
Моцарела

120 г

Оливки
Оливки

8 чорних оливок без кісточок

Базилік
Базилік

1 ст. л.

Орегано
Орегано

1 ч. л.

Одною з піц, яка ніколи не може бути відсутня в меню італійського ресторану, є примхлива піца. Її популярність робить цю страву однією з найбільш бажаних завдяки різноманітному та багатому складу інгредієнтів. Піца з куркою – рецепт нескладний і швидкий в приготуванні.

Начинка до примхливої піци
Які інгредієнти входять до складу примхливої піци? Залежно від регіону та пори року, начинка для піци з куркою представлена в різних версіях, адаптованих до місцевих інгредієнтів, доступних на час приготування. Прикладом такого різноманіття інгредієнтів є те, що на Сицилії дуже поширене додавання яйця до піци, але якщо ми підемо до ресторану на узбережжі, ми можемо знайти химерні піци, серед інгредієнтів яких є мідії. Проте в інших північних регіонах країни найчастіше додають нарізані ковбаски.

Як бачите, це найдивовижніша та химерна піца. Сьогоднішній рецепт піци з куркою є одним з найвірніших оригінальному рецепту, і він вас також зачарує.

Як зробити незвичайну піцу

Перше, що нам потрібно зробити, це приготувати тісто для піци. Для цього в миску насипте 250 г пшеничного борошна, 160 мл теплої води, 20 мл оливкової олії першого віджиму та 10 г розкришених свіжих дріжджів. Перемішуємо до об’єднання інгредієнтів і, нарешті, додаємо 4 г солі. Знову перемішуємо до отримання однорідної та злегка липкої маси. Накриваємо миску поліетиленовою плівкою або тканиною та даємо тесту відпочити 45 хвилин, щоб воно подвоїлося в розмірах.

Розігріваємо духовку до максимальної температури, до 270°C. На деко діаметром близько 40 см кладемо папір для випічки, насипаємо на папір 2 столові ложки манної крупи та викладаємо на нього тісто. Змащеними маслом руками розтягуємо тісто, поки воно не займе всю основу дека.

Покриваємо поверхню тіста 3 столовими ложками соусу, 1 столовою ложкою орегано та однією ложкою сушеного базиліку. Додаємо:

  • 120 г натертої моцарели так, щоб вона покривала всю основу піци;
     
  • 100 г вареної курки, нарізаної квадратами;
     
  • артишоки, нарізані скибочками; 
     
  • нарізані гриби та 8 чорних оливок без кісточок.

Ставимо піцу на нижню полицю духовки й випікаємо 15 хвилин. Перед подачею покриваємо листям базиліку. Рецепти піци з куркою є різні, але цей сподобається вам найбільше.