Рецепт піци з копченою куркою

Сьогодні ми приготуємо класику італійської піци – примхливу піцу, спочатку відому як піца капричоза. Цей рецепт піци допускає широкий спектр інгредієнтів, тому ми можемо створити її на свій смак, і саме тому вона отримала свою назву. Сьогодні це буде піца з копченою куркою.

Що потрібно
Як готувати
Борошно
Вода
Дріжджів
Артишок
Оливкова олія
Гриби
Томатний соус
Листя базиліку
Моцарела
Орегано
Оливки

Одною з піц, яка ніколи не може бути відсутня в меню італійського ресторану, є примхлива піца. Її популярність робить цю страву однією з найбільш бажаних завдяки різноманітному та багатому складу інгредієнтів. Піца з куркою – рецепт нескладний і швидкий в приготуванні.

Начинка до примхливої піци

Які інгредієнти входять до складу примхливої піци? Залежно від регіону та пори року, начинка для піци з куркою представлена в різних версіях, адаптованих до місцевих інгредієнтів, доступних на час приготування. Прикладом такого різноманіття інгредієнтів є те, що на Сицилії дуже поширене додавання яйця до піци, але якщо ми підемо до ресторану на узбережжі, ми можемо знайти химерні піци, серед інгредієнтів яких є мідії. Проте в інших північних регіонах країни найчастіше додають нарізані ковбаски.

Як бачите, це найдивовижніша та химерна піца. Сьогоднішній рецепт піци з куркою є одним з найвірніших оригінальному рецепту, і він вас також зачарує.

Інформація про рецепт піци з куркою

Час приготування: 30 хвилин.

Час випікання: 15 хвилин.

Загальний час: 45 хвилин (плюс час бродіння тіста).

Порцій: 2.

Категорія: основна страва.

Кухня: італійська.

Калорійність на порцію (ккал): 397.

Інгредієнти для піци на 2 особи

Для тіста:

  • 250 г борошна пшеничного;
  • 160 мл теплої води;
  • 25 мл оливкової олії;
  • 10 г свіжих пекарських дріжджів;
  • 4 г дрібної солі;
  • 2 столові ложки манної крупи.

Для начинки:

  • 1 свіжий артишок;
  • 3 свіжі гриби;
  • 3 столові ложки натурального томатного соусу;
  • 2 столові ложки оливкової олії першого холодного віджиму;
  • 1 чайна ложка сушеного орегано;
  • 1 столова ложка сушеного базиліку;
  • 120 г тертого сиру моцарела;
  • 100 г вареної курки;
  • 8 чорних оливок без кісточок;
  • кілька листків свіжого базиліку.

Як зробити незвичайну піцу

Перше, що нам потрібно зробити, це приготувати тісто для піци. Для цього в миску насипте 250 г пшеничного борошна, 160 мл теплої води, 20 мл оливкової олії першого віджиму та 10 г розкришених свіжих дріжджів. Перемішуємо до об’єднання інгредієнтів і, нарешті, додаємо 4 г солі. Знову перемішуємо до отримання однорідної та злегка липкої маси. Накриваємо миску поліетиленовою плівкою або тканиною та даємо тесту відпочити 45 хвилин, щоб воно подвоїлося в розмірах.

Розігріваємо духовку до максимальної температури, до 270°C. На деко діаметром близько 40 см кладемо папір для випічки, насипаємо на папір 2 столові ложки манної крупи та викладаємо на нього тісто. Змащеними маслом руками розтягуємо тісто, поки воно не займе всю основу дека.

Покриваємо поверхню тіста 3 столовими ложками соусу, 1 столовою ложкою орегано та однією ложкою сушеного базиліку. Додаємо:

  • 120 г натертої моцарели так, щоб вона покривала всю основу піци;
  • 100 г вареної курки, нарізаної квадратами;
  • артишоки, нарізані скибочками; 
  • нарізані гриби та 8 чорних оливок без кісточок.

Ставимо піцу на нижню полицю духовки й випікаємо 15 хвилин. Перед подачею покриваємо листям базиліку. Рецепти піци з куркою є різні, але цей сподобається вам найбільше.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту