Печеня з куркою

Печеня з куркою, або іншими словами жарке – це чудова страва, яка точно стане прикрасою будь-якого столу і зможе порадувати вас і ваших близьких своїм вишуканим смаком. На перший погляд в ній і не має нічого особливого та цікавого. Але, якщо додати різних пряностей та обрати свіжі продукти, м’ясо стане справжньою сенсацією.

Що потрібно
Як готувати
Соняшникова олія
Сіль та спеції
Сушена паприка
Сушений тим’ян
Часник
Лимон
Вода

Цей рецепт ідеально підійде як для багатого застілля на якесь свято, так і для повсякденного сімейного обіду чи вечері.

Необхідні інгредієнти жаркого з куркою

В першу чергу варто придбати потрібні продукти та обов’язково впевнитись в їх високій якості. Для приготування жаркого з куркою нам потрібно взяти наступні інгредієнти:

  • 500 г курячих стегон (або будь-яких інших частин курки);

  • дві столові ложки рослинної олії;

  • чайна ложка солі;

  • 1/4 чайної ложки чорного перцю;

  • 1 чайна ложка смаженої паприки;

  • 1/2 чайної ложки сухого тим’яну;

  • два зубчики часнику, дрібно нарізані;

  • лимон, нарізаний на шматочки;

  • 1/2 склянки води.

Свіже м’ясо – це основа смачної страви. Якщо вам важливо приготувати чудове печеня, обирайте продукцію «Знатна курка». Куряче м’ясо має найвищий ґатунок і відрізняється своєю соковитістю.

Купивши перелічені інгредієнти, можемо переходити до обробки.

Приготування печеня по-домашньому

Щоб приготувати жарке, вам знадобиться година-півтори. Страва є доволі швидкою і при цьому доступною. А готуючи по цьому рецепту, ви точно порадуєте смакові рецептори.

Щодо покрокового готування страви. З самого початку варто ввімкнути духовку, щоб вона розігрілась. Виставляємо 180 градусів.

Сіль та чорний перець перетираємо і перемішуємо. Курку обдаємо цією сумішшю, після чого відправляємо на сковороду. Обсмажуємо м’ясо з рослинною олією на середньому вогні з обох боків, поки вони не здобудуть золотисто-коричневий колір.

Зверху посипаємо курку сіллю та перцем, а також додаємо смажену паприку, тим’ян та дрібно нарізаний часник. Обов’язково перевертаємо м’ясо, перевіряємо ступінь його обсмаження, щоб воно не стало сухим.

Другий етап приготування

Додаємо нарізаний лимон до сковороди та заливаємо все водою. Після цього ставимо пательню з куркою в духовку (або перекладаємо все на лист) і запікаємо протягом 30-40 хвилин в залежності від розміру курячих стегон чи іншої частини.

Після готовності обережно виймаємо жаркоє з куркою з духовки прямо на тарілку. Залишки жиру зі сковороди чи листа ми застосуємо для приготування соусу. Для нього додаємо розім’ятий лимон, який використовувався для запікання. Все ретельно перемішуємо і поливаємо цим курку, тоді вона буде більш насиченою та ароматною.

Переходимо до сервірування. Жарене м’ясо подаємо гарячим із салатом або гарніром з овочів, такими як морква та цибуля.

Страва готова. Смачного!

Висновок

Це печеня по-домашньому з куркою стане чудовим доповненням до будь-якого столу. За бажанням рецепт можна підлаштовувати під себе, додавати нові інгредієнти та прибирати ті, що не подобаються. Не бійтесь експериментувати і бажаємо вам смачної страви.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту