Перейти до основного вмісту

Оладки з курячого філе на кефірі з сиром та зеленню

vecherya
45 хв.
4 персони

Для багатьох млинці – це десертна страва, яка має солодкий та приємний смак і так нагадує дитинство. І дорослі, і діти люблять оладки за їх простоту та можливість доповнювати будь-яким варенням, джемом, сметаною чи медом.
Але зараз починає з'являтися велика кількість рецептів оладок, які є хорошою закускою. Однією із таких стали оладки з курки на кефірі з додаванням сиру та зелені. Цю страву можна назвати «лінивими» рубаними котлетками, адже за основу іде ніжне та соковите м'ясо.
Рецепт оладок з курячого філе дуже простий. З ним впорається кожен за лічені хвилини.

Необхідні інгредієнти
Філе

500 гр.

Кефір
Кефір

100 мл

Борошно
Борошно

0,5 склянки

Сода
Сода

1 ч.л.

Яйця
Яйця

2 шт.

Лимонний сік
Лимонний сік

1 ч.л.

Сир
Сир

100 г.

Зелень
Зелень

1 пучок

Олія соняшникова
Олія соняшникова
Сіль та спеції
Сіль та спеції

Процес приготування оладок з курячого філе

Можна приготувати оладки з курячого філе за наступним рецептом.

  1. Вбити у посудину яйця та збити їх з додаванням солі та перцю, щоб тісто не вийшло прісне.
  2. Додати до яєць борошно та погашену лимонним соком або оцтом соду.
  3. Під час збивання невеликими порціями виливати кефір та добре вимішувати до однорідності, щоб не було грудочок.
  4. Нарізати філе невеличкими шматочками. Вони повинні бути тоненькими і широкими.
  5. На великій тертці натерти твердий сир.
  6. Мілко нарізати зелень. Це може бути петрушка, кріп або їхнє поєднання в пропорції один до одного.
  7. Усі нарізані продукти додати до тіста та ретельно перемішати. Тісто має бути не дуже густим.
  8. Розігріти сковорідку з соняшниковою олією.
  9. Оладки рекомендується викладати за допомогою столової ложки, розрівнюючи курячу грудку, щоб зробити їх гарними та рівними.
  10. Смажити варто на маленькому вогні, до золотистої скоринки з двох сторін. Ні в якому разі не можна полум’я збільшувати, оскільки м’ясо може не просмажитись та бути сирим.

Блінчики з філе курки можна подавати з улюбленим соусом. Чудовим варіантом буде сметанковий з часником та укропом. Для цього слід змішати сметану з роздавленим часником та дрібно нарізаним укропом.

В результаті виходять дуже смачні та ніжні млинці – в пухкенькому кефірному тісті соковита курятина та тягучий сир. Від такої страви ніхто не відмовиться. Вона стане чудовим доповненням будь-якого столу.

Також куряча грудка є дієтичним продуктом. Ця складова має бути присутньою у раціоні як дорослої людини, так і дитини, адже має в собі малий відсоток жирів та велику кількість білків. Курятина майже немає протипоказань та рекомендується для вживання людям з різними захворюваннями травної системи, серця, при цукровому діабеті та ожирінні різної складності.

Тому оладки з філе курки – це не тільки смачна страва, а й дуже корисна. Приготування займе у вас мало часу, але який спектр відкриється та здивує кожного. Смачного!