Оладки з курячого філе на кефірі з сиром та зеленню

Для багатьох млинці – це десертна страва, яка має солодкий та приємний смак і так нагадує дитинство. І дорослі, і діти люблять оладки за їх простоту та можливість доповнювати будь-яким варенням, джемом, сметаною чи медом.
Але зараз починає з'являтися велика кількість рецептів оладок, які є хорошою закускою. Однією із таких стали оладки з курки на кефірі з додаванням сиру та зелені. Цю страву можна назвати «лінивими» рубаними котлетками, адже за основу іде ніжне та соковите м'ясо.
Рецепт оладок з курячого філе дуже простий. З ним впорається кожен за лічені хвилини.

Що потрібно
Як готувати
Кефір
Борошно
Сода
Яйця
Лимонний сік
Сир
Зелень
Соняшникова олія
Сіль та спеції

Інгредієнти для оладок з курячого філе

Для приготування необхідно взяти такі продукти:

  • кефір (середня жирність) – 100 мл;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • пшеничне борошно – ½ склянки;

  • сода – 1 чайна ложка;

  • лимонний сік або оцет не сильно концентрований – 1 чайна ложка;

  • філе курки – 500 г;

  • сир твердий – 100 г;

  • зелень – 1 пучок;

  • соняшникова олія;

  • сіль та перець.

Вибирайте твердий сир, який вам більш всього подобається за смаком. Але важливо, щоб він був твердих сортів, щоб добре плавився.

Процес приготування оладок з курячого філе

Можна приготувати оладки з курячого філе за наступним рецептом.

1.         Вбити у посудину яйця та збити їх з додаванням солі та перцю, щоб тісто не вийшло прісне.

2.         Додати до яєць борошно та погашену лимонним соком або оцтом соду.

3.         Під час збивання невеликими порціями виливати кефір та добре вимішувати до однорідності, щоб не було грудочок.

4.         Нарізати філе невеличкими шматочками. Вони повинні бути тоненькими і широкими.

5.         На великій тертці натерти твердий сир.

6.         Мілко нарізати зелень. Це може бути петрушка, кріп або їхнє поєднання в пропорції один до одного.

7.         Усі нарізані продукти додати до тіста та ретельно перемішати. Тісто має бути не дуже густим.

8.         Розігріти сковорідку з соняшниковою олією.

9.         Оладки рекомендується викладати за допомогою столової ложки, розрівнюючи курячу грудку, щоб зробити їх гарними та рівними.

10.      Смажити варто на маленькому вогні, до золотистої скоринки з двох сторін. Ні в якому разі не можна полум’я збільшувати, оскільки м’ясо може не просмажитись та бути сирим.

Блінчики з філе курки можна подавати з улюбленим соусом. Чудовим варіантом буде сметанковий з часником та укропом. Для цього слід змішати сметану з роздавленим часником та дрібно нарізаним укропом.

В результаті виходять дуже смачні та ніжні млинці – в пухкенькому кефірному тісті соковита курятина та тягучий сир. Від такої страви ніхто не відмовиться. Вона стане чудовим доповненням будь-якого столу.

Також куряча грудка є дієтичним продуктом. Ця складова має бути присутньою у раціоні як дорослої людини, так і дитини, адже має в собі малий відсоток жирів та велику кількість білків. Курятина майже немає протипоказань та рекомендується для вживання людям з різними захворюваннями травної системи, серця, при цукровому діабеті та ожирінні різної складності.

Тому оладки з філе курки – це не тільки смачна страва, а й дуже корисна. Приготування займе у вас мало часу, але який спектр відкриється та здивує кожного. Смачного!

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту