Смаки Франції знайомі людям не лише через аромати парфумів, а й через безліч страв з тонкими нотками вишуканості. Найпоширенішою та улюбленою – є м’ясо по французьки, з курки і картоплі, українцям подобається найбільше. Поєднання курятини з ананасом уже не дивує. А що вийде, якщо всі ці компоненти поєднати воєдино, можна дізнатися, приготувавши страву за нижченаведеним рецептом.
Щоб приготувати м’ясо по французьки з куркою, спершу треба окремо обробити продукти.
- Куряче філе необхідно добре помити, просушити паперовим рушником, обережно зняти плівки, нарізати тоненькими пластами. Кожен шматок огорнути харчовою плівкою та гарно відбити кухонним молотком, він має збільшитись у 2-3 рази.
- Сир натерти на великій терці, поки відкласти.
- Цибулю порізати кільцями.
- Майонез змішати з гірчицею.
- Картоплю почистити, порізати дуже тонкими кружальцями, наче для чипсів. Товсті шматки не встигнуть запектись і зіпсують всю страву.
Коли всі компоненти готові, можна переходити до наступного процесу.
Поради із покращення смаку
Готуючи м’ясо по французьки з курки класичним способом, не слід попередньо заправляти картоплю та м’ясо спеціями. Але досвідчені кухарі знають, що приправляти продукти треба заздалегідь. Тому перед формуванням страви та відправкою її до духової шафи, краще м’ясо посолити трішки, поперчити.
До картоплі також варто додати сіль, перець, трохи меленого мускатного горіха, крапельку олії, щоб спеції тримались на кружальцях, обережно перемішати руками, розподіляючи приправи по всіх шматочках. Майонез з гірчицею розділити порівну і додати до м’яса та картоплі. Ретельно ще раз все перемішати.
Пошарове складання страви
Щоб м’ясо по французьки з курки та ананасів добре приготувалося, варто дотримуватись правильної послідовності при викладанні шарів:
- спочатку треба включити духовку для розігріву;
- деко змастити олією;
- м’ясо, цибулю та картоплю поділити надвоє;
- першим шаром викласти картопляні кружечки, щоб застелити все дно;
- на них розподілити рівномірно половину цибулі;
- потім шар із шматків курки;
- знову повторити картопляний шар;
- цибулевий;
- другу половину курки;
- наступний – ананасовий шар;
- останній – сирний.
Сиром треба добре покрити всю поверхню страви. Помістити деко в гарячу духовку, встановити температуру на 1800, а час – 40 хвилин.
Пройде менш ніж година, як ароматне м’ясо по французьки з курки тішитиме неймовірним смаком всіх, хто зібрався за столом. Рецепт стане гордістю господині та незмінним супутником свят.