Технологія приготування
Потрібно приготувати місткість з холодною водою. Кожне куряче серце потрібно звільнити від залишків судин і клапанів, обрізавши широкий край, і розрізати навпіл. Після цього опустити половинки курячих сердець у воду.
По закінченні даної процедури, яка займе всього кілька хвилин, курячі серця в сметані потрібно ретельно промити й зцідити з них воду.
На розпечену на вогні сковорідку наливаємо трохи рослинної олії та обсмажуємо кожне серце куряче до зміни кольору. Як тільки усі курячі серця в сметані посвітліли – зменшуємо полум’я. Даємо протушкуватися курячим серцям в сметані, аж поки не випарується вся рідина.
Підготовка додаткових інгредієнтів
За бажанням дану страву можна доповнити шампіньйонами. В такому випадку їх необхідно ретельно помити, порізати на шматочки й викласти на сковорідку одночасно з курячими серцями в сметані.
Час приготування шампіньйонів збігається з часом приготування курячих сердець. Тому сигналом для переходу до наступного етапу приготування страви буде повне випаровування зайвої рідини зі сковорідки.
Підготовка цибулі
Поки тушкуються серця куряч в сметаніі, потрібно почистити й порізати за допомогою дерев’яної дощечки цибулю.
Спосіб нарізання буде поздовжнім. Секрет у тому, що так простіше, швидше, та ще й красивіше у випадку приготування страв у вигляді шматочків. Так, зазвичай, нарізають цибулю до грибів, до гуляшу.
Етап поєднання інгредієнтів
Як тільки рідина на сковорідці повністю випарується, додаємо ще трохи рослинної олії та викладаємо цибулю.
Далі:
- обсмажуємо курячі серця, цибулю, а можливо – і шампіньйони до золотистого кольору;
- солимо на свій смак;
- додаємо приправи на смак;
- вливаємо сметану.
Після додавання сметани потрібно протушкувати курячі серця в сметані на маленькому вогні ще 10 хвилин. І все, серце куряче, ціна якого не напружить жоден гаманець, перетворюється на смачну й ситну страву. І це за пів години, без жодних додаткових зусиль.