Перейти до основного вмісту

Корисні дієтичні котлети з курки

Корисні дієтичні котлети з курки
40 хв.
3 персони

Всі люблять смачно поїсти, але зберігати при цьому підтягнуте тіло та здоровий організм важко, тому все більшої популярності набувають дієтичні та малокалорійні страви. Коли хочеться чогось під фільм чи печеної картопельки – рублені котлети з курки приходять на допомогу. Їх легко готувати, та вони чудово впливають на процеси ШКТ та печінку.

Необхідні інгредієнти
Філе

700 г.

Яйця
Яйця

1 шт.

Кабачок
Кабачок

150 г.

Цибуля
Цибуля

50 г.

Зелень
Зелень

1 пучок

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Покроково готуємо котлети з курячого філе

Корисні котлети з курячого філе рецепт мають стандартний.

  1. Подрібнюємо курочку в фарш за допомогою блендеру або м’ясорубки.
  2. Дрібно нарізуємо цибулю.
  3. Натираємо кабачок на крупній або середній терці (за вподобанням).
  4. Все перемішуємо разом з яйцем та зеленню, видаляючи зайву вологу паперовими полотенцями (або можна покласти на папір в друшляк) .
  5. Суміш солимо, перчимо та формуємо котлетки овальної форми.
  6. Розігріваємо духовку на 170˚.
  7. На лист  стелимо пергамент та викладаємо страву.
  8. Випікаємо на протязі 30-40 хвилин до готовності.

Готові дієтичні котлети з курки можна посипати подрібненою петрушкою.

Способи приготування котлет з курячого філе

Сучасні рецепти котлет з курячого філе найчастіше пишуть для мультиварок або духовок, але їх можна замінити щось інше. Наприклад, їх можна приготувати в :

  • каструлях, щоб готувати на пару;
  • спеціальних пательнях для водної бані;
  • пакетиках для готування в мікрохвильовій печі.

Для останнього способу потрібно котлетки, які завернуті в пакетики (по 5-6 невеликих штучок), покласти в тару та поставити в мікрохвильову піч на 15-20 хвилин (якщо не доготуються, то ще на 5 і так до повної готовності). В такий спосіб вони збережуть максимальну кількість вітамінів та будуть у власному соку.

Різні варіанти подачі

Класичний рецепт котлет з курячого філе можна доповнювати за бажанням менш калорійними продуктами та прикрашати дієтичними сухариками. Дуже смачно пасують рисові сухарики, які можна легко покришити зверху та навколо страви.

Якщо замість кабачків використовувалась варена гречка, то подавати можна на великому блюді з соусницею з нежирною сметаною . В такому випадку доречно буде прикрасити страву гілочками свіжої петрушки або розмарином.

Якщо форма страви більш плоска, то котлетки можна викласти пірамідою або вежею. Особливо такий вигляд підходить дітям, які сидять на дієті, адже він спонукає їх з’їсти.