Якщо є бажання спробувати щось нове та цікаве, але зовсім немає часу на приготування кулінарних рецептів, варто спробувати фрікасе з курки. Ця страва досить легка у приготуванні, але смак точно здивує кожного із членів сім’ї. Ніжний вершковий соус робить курячі філе соковитим і ароматним. Фрікасе з курки рецепт досить простий та зрозумій, достатньо слідувати простій покроковій інструкції.
Що таке куряче фрікасе
Кулінарія – вид мистецтва і французи в цьому переконані. Фрікасе з куркою у національній французькій кухні вважається білим рагу з вершками. Це класика високої кухні. Раніше дану страву найчастіше готували з печінки та овочів, сьогодні – виключно з білого м’яса. Існує цікава історія, пов’язана з фрікасе.
Нового кухаря Наполеона забули попередити, що імператор ненавидить куряче м’ясо. Тому в один із вечорів він вирішив приготувати фрікасе. Наполеона охватила лють, коли він побачив курятину на своєму столі. Але неперевершений аромат змусив спробувати цю страву. Він був приємно здивований цікавим смаком і навіть наказав нагодувати кухаря. З тих пір, фрікасе з курятини вважається невід’ємною частиною французької кухні.
Що знадобиться для приготування фрікасе з курки
Для приготування фрікассе з курки знадобляться наступні інгредієнти:
- куряче філе від компанії «Знатна курка» – 150 г;
- вершки (15%) – 100 г;
- гриби (бажано печериці) – 100 г;
- вершкове масло – 50 г;
- твердий сир – 50 г;
- борошно – 50 г;
- мускатний горіх, сіль, перець – за смаком.
Всі продукти можна знайти в супермаркеті чи на продуктовому ринку по доступній ціні.
Рецепт приготування фрікасе з курки
Перш за все, філе необхідно нарізати невеликими скибочками. Так м’ясо зможе краще просмажитись. Гриби нарізати невеликими пластинками. Обваляти філе в борошні та смажити в вершковому маслі, поки не з’явиться золотиста скоринка. Додати гриби. Рекомендується одразу додати спеції, оскільки печериці миттєво схвачують аромати. Ретельно перемішати та смажити на середньому вогні ще декілька хвилин.
До філе с грибами потрібно додати вершки. Продовжувати томити на невеликому вогні, поки соус не загустіє. Натерти на дрібній тертушці сир. Після закінчення приготування посипати ним страву. Куряче фрікасе, рецепт якого простий та швидкий, виходить смачним та ароматним.
Класичний рецепт фрікасе з курки
Для приготування класичного фрикасе з курки знадобиться 500 г курячого філе від компанії «Знатна курка», один солодкий перець та цибулина, 300 мл вершків (20%), оливкова олія, вершкове масло, петрушка, сіль та перець за смаком.
Куряче філе та овочі необхідно нарізати довгими шматочками. Обсмажити їх на оливковій олії на середньому вогні. Посолити та поперчити страву. Щоб м’ясо було м’якішим та соковитішим, рекомендується додати трохи вершкового масла. Томити страву на невеликому вогні 10-15 хвилин. В кінці приготування додати вершки та томити фрікасе ще декілька хвилин. Готову страву прикрасити петрушкою. Традиційно фрікасе подається з рисом чи картопляним пюре.