Усі салати, які мають у своєму складі курку, завжди виходять соковитими та ніжними. Є такі інгредієнти, які посилюють смакові якості м’яса. Рекомендується звернути увагу на теплий салат з курки. Мікс салату додає страві легкості та яскравості смаку, а маринад – аромату та пікантності. Більш того, страва виходить корисною, що важливо для багатьох сучасних людей.
Як смачно приготувати теплий салат з куркою
Зазвичай салати відносять до категорії холодних закусок, але в Азії дуже популярні так звані «теплі салати». Зазвичай в них входять овочі, зелень, м’ясо або морепродукти. Варто відмітити, що ця страва не являється доповненням до гарніру. Її не подають з картоплею чи крупами. Частіше всього, теплий салат використовують як повноцінний прийом їжі на протязі дня. Найчастіше цю страву готують влітку, коли максимально доступна велика кількість зелені та овочів.
Щоб приготувати смачний теплий салат з куркою, треба знайти найкращий рецепт.
Як приготувати теплий салат з куркою
Для приготування знадобиться 2 шматочки курячого філе, оливкова олія (2 ст. л.), мікс свіжої зелені (шпинат, руккола, салат), один помідор, огірок, цибулина, 1/2 чашки кукурудзи (консервованої або свіжої), 1/4 чашки нарізаних чорних оливок, 50 гр. сиру (фета або інший улюблений сир), сіль та перець (за смаком). Етапи приготування:
- Покласти курячі шматочки на сковороду та обсмажити з обох боків до золотистого кольору. Після приготування порізати на невеликі шматочки.
- У великій мисці або тарілці розмістити мікс зелені.
- Помідор, огірок та цибулину наріжте кубиками або кружечками та додайте до миски із зеленню.
- Додати кукурудзу та нарізані оливки.
- Додати нарізані шматочки курячого філе.
- Посипати салат натертим сиром.
- Додати сіль та перець за смаком.
- Заправити салат оливковою олією.
Салат виходить смачним, ситним, а головне — корисним.
Рецепт гарячого салату з куркою та грибами
Також можна приготувати гарячий салат з куркою іншим методом. Достатньо додати декілька нових інгредієнтів і страва отримає кардинально інший смак. Щоб приготувати теплий салат з куркою і грибами знадобиться 2 шматочки курячого філе, мікс салату, печериці (200 г), бекон (100 г), оливкова олія (10 мл), сіль та перець за смаком. Етапи приготування:
- Куряче філе відварити в підсоленій воді. Дати йому охолонути та нарізати кубиками чи скибками.
- Гриби ретельно вимити та нарізати кубиками.
- Обсмажити гриби до золотистого кольору.
- Додати нарізаний бекон та також обсмажити.
- Мікс зелені ретельно помити та нарвати руками. Розмістити в тарілці.
- Цибулю нарізати кружечками.
- Змішати всі інгредієнти та додати оливкову олію.
- Гриби та бекон додають салату особливого смаку. Він виходить дуже ароматний і смачний.
Чому варто приготувати теплий салат з куркою
Салат виходить незвичайним та оригінальним. Поєднання відвареного філе та обсмажених овочів надає страві унікальний і дуже цікавий смак. Прикрасити салат можна обжареними зернами кунжуту.
Салат теплий з куркою – завжди гарна ідея, якщо на вечерю хочеться чого смачного, корисного та незвичного. Його приготування не займе багато часу.