Перейти до основного вмісту

Мафін з куркою: рецепт

Мафін з куркою
40 хв.
4 персони

Мафіни з курки можуть бути корисною та ситною стравою, багатою на білки та вуглеводи, яка прикрасить як повсякденний, так і святковий стіл. Їх можна адаптувати під різні смаки та переваги гостей та вразити усіх своїми кулінарними здібностями.

Необхідні інгредієнти
Філе

1 шт.

Сир
Сир

200 г.

Яйця
Яйця

2 шт.

Молоко
Молоко

0,5 склянки

Борошно
Борошно

1,5 склянки

Розпушувач для тіста
Розпушувач для тіста

2 ч. л.

Олія соняшникова
Олія соняшникова

0,25 склянки

Сіль та спеції
Сіль та спеції

0,5 ч. л.

Для яких заходів можна приготувати мафіни з куркою

До універсальних страв, які можуть підійти для будь-якого заходу, належать мафіни з куркою. Залежно від їх розміру та способу подачі, цей кулінарний шедевр можна запропонувати у різних випадках.

  1. Сніданок чи обід. Буде відмінним вибором для перекусу на роботі або у школі.
     
  2. Вечірка. Можна подавати як гарячі або холодні закуски, з соусом для занурення.
     
  3. Пікнік. Курячі мафіни зручні для перенесення та не вимагають столового посуду для сервірування.
     
  4. Кава-брейк. Страва може бути зроблена у мініформах та подана з різними напоями.
     
  5. Мафіни також можна подавати як основну страву з салатом або соусом.

В одній мисці змішайте всі рідкі інгредієнти. У другій – усі сухі. Додайте нарізану курячу грудку й сир в рідкі інгредієнти та добре перемішайте. Потім занурте отриману масу до сухих інгредієнтів. Перемішавши до однорідності, викладайте у форми. Поставте в розігріту духовку до 180° на 25 хвилин. Мафіни з куркою та сиром можна приготувати заздалегідь та розігріти перед подачею.

Курячі мафіни з беконом

Мафіни з куркою – це смачна страва, яку кожна господиня може приготувати по-своєму. У них можна додавати різні інгредієнти, які впливатимуть на смак, калорійність та термін зберігання. Наприклад, для любителів ситних страв пропонуємо скуштувати курячі мафіни з беконом та сиром.

Інгредієнти:

1 куряча грудка, відварена;
4 смужки бекону, дрібно нарізані кубиками;
1,5 склянки борошна;
2 ч. л. порошку для випікання;
1/2 ч. л. солі;
1/4 ч. л. перцю;
1 яйце;
½ склянки молока;
1/4 склянки рослинної олії;
200 г тертого сиру.
Спосіб приготування ідентичний рецепту мафінів з сиром, тільки тут необхідно додавати бекон, попередньо підсмажений, у миску з інгредієнтами.

Різноманітність мафінів із куркою

Озброївшись своєю фантазією, ви можете приготувати мафін з куркою за рецептом, склад якого може відрізнятися усього одним інгредієнтом.

Залежно від смаку та вподобань, до страви можна додати:

  • шпинат, який дасть свіжості та розфарбує страву яскравими зеленими фарбами;
     
  • сир – створить м’яку, тягучу структуру начиння мафіна та подарує незабутній аромат;
     
  • овочі у поєднанні з курячим філе – це чудовий варіант для любителів правильного харчування.

Успіх смачної страви лежить у приготуванні з любов’ю, а якщо ви додасте ще трохи креативу, ваші гості будуть на сьомому небі від захвату.